Forum towarzyskie »

Zima 2013/ 2014

Oj ja też się boję.. a widziałybyście mnie jak jest ślisko na drodze 😵 o ile samochodem jadę normalnie, tak od kiedy z niego wyjdę, 30m (od parkingu do szkoły) zajmuje mi 10 minut 😂
Lubin
śnieg pada 🙂
Kuźwa w Giżycku to białe badziewie też. Nienawidzę zimy, mrozu, zimna, palenia w piecu, odśnieżania i tego, że nawet jak się ubiorę na cebulę to i tak mnie telepie.
do kogos juz dotarly zawieje?
podobno na pomorzu ma byc ostro przez nastepne 2-3 dni:/
wiatr do 140km/h na wybrzezu + zamiecie sniezne...
Oho, jak patrze za okno to mam ochote wrocic do lozka..  🙄

edit:

a potem wyszlo slonce...
U nas w Warszawie po śniegu ani śladu.
We Wrocławiu słońce świeci! 😉 i jest w miarę ciepło! 😉
No w nocy padał śnieg ale oczywiście rano już go nie było. Za to jest zimno, wieje jak cholera i w ogóle fu!
A ja się już wczoraj wieczorem cieszyłam, że w końcu doczekałam się śniegu...Leżało już go naprawdę sporo 🙂
Chciałam rano poodśnieżać, a tu nie ma śniegu 🙁
U nas pada deszcz i bardzo mocny wiatr , ciekawe jak jutro będzie to wyglądać , zapowiadają o 12 kulminacyjne uderzenie wiatru . Chyba pierwszy raz od kilku lat konie zostaną w stajni , zobaczymy co będzie jutro  😵 
Poznań-Rataje
Jest BIAŁO!!! Fajny klimat na Mikołajki 🙂

Edit: Przestałam się cieszyć, jak sobie przypomniałam, że jest wichura. Zacinający śnieg na twarz to nic miłego. Dzisiaj i bez tego przemarzłam. A jutro na 7:15 na uczelnię...
Cavaletti, zareagowałam na ryk mojej współlokatorki: "ojesu, armagiedon!", wyjrzałam przez okno i zaniemówiłam  😂

Jeszcze parę godzin temu wracałam z uczelni i ani grama śmiegu, a teraz oooogrooom! I przez chwilę grzmiało, choć nie wiem jak to możliwe  😵
Poznań-Rataje

oo Rataje, moja siostra tam mieszka i jestem u niej raz na jakiś czas 🙂

Lubin - biało, ale jest +1' więc może stopnieć.
Matkooo, ale wieje! W Szczecinie wczoraj wieczorem zacinalo śniegiem, na szczęście dziś nie ma śladu po tym białym syfie. Noo ale wiatr dalej powala 🙁
Muszę przytyć, jeśli mają być takie wichury w zimę 🙇 😂. Autentycznie jak wysiadłam z autobusu nie mogłam zrobić kroku, bo jak podniosłam nogę, to mnie obracało i wywijało nogi. W Katowicach wiatr szaleje nieźle 🙄
lussi, mi dzisiaj prawie zwiało torebkę z ramienia. W środku klucze, telefon, dokumenty, portfel i dopiero co wykupione leki  😵 Gdyby nie to, że miałam ją przewieszoną przez ramię, to pewnie bym pół osiedla za nią zleciała.
Masakra, wyobraziłam to sobie właśnie  🤣 😵 Jak jechałam do stajni, to wsiadłam do auta i.. nie umiałam zamknąć drzwi 😀 a jak zrzuciłam na luz, żeby odpalić, to auto pojechało do przodu - pod górkę 😁 Struganie też śmieszne zważywszy na to, że konie mają boks angielski. Ale były dzielne mimo fruwającego świata - przynajmniej obserwując worki i inne śmieci się nie ruszały nadmiernie i poszło nam bardzo szybko, bo niecałe 2,5 godziny na osiem kopytków 😅
Śnieg!!! 😀 Jest tak ładnie 🙂
I nie przeszkadzało mi nawet to, że dłonie, stopy i nos mi zamarzły jak czekałam na autobus, który się sporo spóźnił. Gigantyczny korek też mi nie przeszkadzał, jednak bardzo lubię zimę  😀

Tylko nie miałam okazji poodśnieżać, bo tata to zrobił zanim wróciłam do domu...
Zazdroszczę Wam tego śniegu, oczywiście nie stasznej pogody ale śniegu tak w Londynie 9 stopni i bezwierzenie, bezśnieżnie
Czuję się skołowana. Jeszcze nigdzie nie padło tradycyjne "zima zaskoczyła drogowców"
mnie zaskoczyła  😁 zaskoczyła mnie tym, że lubi się bawić w chowanie rzeczy. Nie mogłam znaleźć mojego samochodu hahaha tak był zasypany a potem się zakopałam i nie mogłam wyjechać z parkingu
U nas piękna pogoda , zimy brak i niech tak zostanie  😀  Na Święta zapowiadają u nas 9 na plusie  🤔wirek: 
A w Warszawie wciąż zero śniegu i całkiem ciepło jak na grudzień/styczeń. Oby tak dalej! 🙂
jak dla mnie brak śniegu i mrozu (mrozu-mrozu, a nie mroziku 😉 ) jest ok, tylko że boję się że znów będzie śnieg w kwietniu. a to nie jest fajne ani trochę :/
A ja czekam na prawdziwą zimę 🙂 Nie lubię takiego 'niewiadomoco'... ani ciepło, ani zimno, aż się nic nie chce robić 🙂
zdjęcie z dzisiaj rana u mnie w ogródku.... wyłażą tulipany

kocham tą zimę!!!! tylko tyle mam do powiedzenia 🙂
Nie cieszmy się tak lepiej. Teraz jest fajnie ciepło i prawie wczesniowiosennie to zapewne potem jak sypnie śniegiem i poprawi mrozem to do maja będziemy się z zimą bujać.
Klami zgadzam się. U mnie rano padał deszcz, a zapowiadają śniegi, ale oby nie!
TamTam- Zdjęcie piękne, ale najgorsze jest, że ziemia budzi się do życia i jak teraz przyjdą śniegi... Szkoda mi przyrody 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się