Forum towarzyskie »

Zima 2013/ 2014

Śnieg się jeszcze trzyma, ale zobaczymy do jutra, bo ma być już na plusie.
zima? hehe taaa.. plucha, błoto i ciapa.
Stanowczo wole aby przymroziło i było sucho.
Patrząc przez okno zaciskam zęby i sobie w duchu powtarzam- Jeszcze kilka tygodni , jeszcze kilka tygodni.....  😵
- 15 w Zamczysku/ Podlaskie
Olsztyn, 7 rano: -10. Śnieg leży i trzeszczy. Nie czuję ud - po 15 min. spacerze z psem.
W Poznaniu koniec świata. Rano padał grad, teraz jest ślisko, śnieżnie i cholernie zimno. Nie wychodzę z domu...
Wrocław 4 stopnie i deszczyk 😉
Lubin ulewa
nie ma dalej zimy... dalej czekamy 🙁
Cierp1enie, chętnie oddam. Na czwartek zapowiadają u mnie -20, chyba się zastrzelę...
Oddam, (dopłacę!) śnieg!
mogę już to powiedzieć? JAK JA NIENAWIDZĘ ZIMSKA!  😫
Dziś prowadziłam jazdę o 9 rano, przez godzinę zdążyły mi odmarznąć palce u stóp i rąk, ledwo doszłam do stajni, a miałam kalesonki, wełniane skarpety + zimowe buty na polarze. Naprawdę nie wiem, w co ja się będę ubierać jak będzie -20  😤
W Szczecinie jakas masakra :/ niby tylko jakies -5, ale pada deszcz(!), na ulicach lodowisko,  genera, nie dramat. Do tego temperatura odczuwalna duuuzo nizsza przez okropna wilgoc w powietrzu.
maleństwo, nie przywykłas jeszcze?
A my mamy wszystko w lodzie 😀
W nocy padał deszcz, który zamarzł i zostawił po sobie nieziemski efekt- wszystko pokryte szklanką jak po lodowym odechu królowej śniegu  😎
Mąż połamał dzisiaj dwa skrobaki  😁
Nie szło wyjechać na ulicę.
Dobrze, że śnieg pada.
uff... lepsze to jak plucha.
Poznań - lód, mróz, i śnieg w takiej ilości, że od 7 rano słyszę szuranie szuflami. Wszędzie.
W oczekiwaniu na zimę w Krakowie:
Chyba zaraz pójdę poodśnieżać, chociaż cały czas pada śnieg... ale lepsze to niż nauka  😁
w Warszawie mróz
wczoraj byłam w stajni i mi buty do podłogi przymarzły 🙂
maleństwo, nie przywykłas jeszcze?

sznurka, ja chyba nigdy nie przywyknę... Kocham WiM, ale tego aspektu nie potrafię 😉
stare, ale bardzo na czasie:  😉
http://kurde.pl/katalog/beskidy.php
Na sprawdzanie pogody polecam ICM. Już wczoraj wiedziałam, że będzie padał śnieg we Wrocławiu! 😁 Tylko jakoś nie umiem dobrze z tych siatek czytać 😁

Tak pięknie musi być na Ślęży, a ja nie mam butów zimowych żeby pójść i zobaczyć 🙁
Kraków- biało.  👿
Zagłębie - biało :/ to co wczoraj zamarzło przykrył śnieg, a auta otworzyć nie mogłam  👿
Kraków - biało i  NADAL sypie :P Ciekawe jak drogi  🙄
Katowice - biało. Jak bardzo nie lubię zimy, tak cieszę się, że jest śnieg, a nie błoto i deszcz. Wczoraj kułam lód pół godziny, żeby móc ruszyć auto, a dziś -  tylko 5 minut odśnieżyć i po sprawie. Pewnie będę go miała jeszcze dość.
Szczecin jakieś -6/-7, śnieg co prawda nie sypie, ale jest pochmurno i okropnie. Jak ja nie lubię zimy :/ jeszcze w piatek czeka mnie podróż do Poznania...rewelacja :/
Do Poznania masz blisko, ja w poniedziałek jadę do Łodzi :/
W Szczecinie temperatura moze i nie wskazuje na skrajne zimno, ale wiatr jest paskudny 🙁 odczuwalna - szczególnie poza miastem - jest z minus 50  😉
Derek koniom nie zdejmuję, staram się nie wychodzić poza halę na dłużej niż muszę  😉 God bless właścicieli pensjonatu za halę  😉 musze dziś odnaleźć moje bardzo - zimowe rękawiczki a konom przywieźć cieplejsze ciuchy... koniom zimówek nie zakładałam ze 3 lata... wrr
Niby blisko, ale sama najlepiej wiesz jak sie podróżuje w taką zimnice 😉 najlepiej w domku z gorącą herbatą 😉
Katowice mają zimę! co prawda, warstewka białego cienka, ale zmierza ku lepszemu  🏇
Dopiero tak naprawdę ta zima się zaczęła, ale błagam: niech się już skończy! Nie dość, że śnieg, cholerne zimno to jeszcze pociągami to ja będę jeździć zamiast 10 to z 15 godzin. 😵
A u nas na zach. Niemiec piekne slonce bylo i 8 stopni :-D wiosna
Gienia-Pigwa to włączaj jakieś dmuchawy i goń do nas na Polskę tą wiosnę  😁

U nas zimnica , dziś w nosie zamarzało , jest bardzo zimno a to dopiero niby początek .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się