zima? hehe taaa.. plucha, błoto i ciapa. Stanowczo wole aby przymroziło i było sucho. Patrząc przez okno zaciskam zęby i sobie w duchu powtarzam- Jeszcze kilka tygodni , jeszcze kilka tygodni..... 😵
Oddam, (dopłacę!) śnieg! mogę już to powiedzieć? JAK JA NIENAWIDZĘ ZIMSKA! 😫 Dziś prowadziłam jazdę o 9 rano, przez godzinę zdążyły mi odmarznąć palce u stóp i rąk, ledwo doszłam do stajni, a miałam kalesonki, wełniane skarpety + zimowe buty na polarze. Naprawdę nie wiem, w co ja się będę ubierać jak będzie -20 😤
W Szczecinie jakas masakra :/ niby tylko jakies -5, ale pada deszcz(!), na ulicach lodowisko, genera, nie dramat. Do tego temperatura odczuwalna duuuzo nizsza przez okropna wilgoc w powietrzu.
A my mamy wszystko w lodzie 😀 W nocy padał deszcz, który zamarzł i zostawił po sobie nieziemski efekt- wszystko pokryte szklanką jak po lodowym odechu królowej śniegu 😎 Mąż połamał dzisiaj dwa skrobaki 😁 Nie szło wyjechać na ulicę. Dobrze, że śnieg pada. uff... lepsze to jak plucha.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 22 stycznia 2014 07:40
Zagłębie - biało :/ to co wczoraj zamarzło przykrył śnieg, a auta otworzyć nie mogłam 👿
Katowice - biało. Jak bardzo nie lubię zimy, tak cieszę się, że jest śnieg, a nie błoto i deszcz. Wczoraj kułam lód pół godziny, żeby móc ruszyć auto, a dziś - tylko 5 minut odśnieżyć i po sprawie. Pewnie będę go miała jeszcze dość.
Szczecin jakieś -6/-7, śnieg co prawda nie sypie, ale jest pochmurno i okropnie. Jak ja nie lubię zimy :/ jeszcze w piatek czeka mnie podróż do Poznania...rewelacja :/
Do Poznania masz blisko, ja w poniedziałek jadę do Łodzi :/ W Szczecinie temperatura moze i nie wskazuje na skrajne zimno, ale wiatr jest paskudny 🙁 odczuwalna - szczególnie poza miastem - jest z minus 50 😉 Derek koniom nie zdejmuję, staram się nie wychodzić poza halę na dłużej niż muszę 😉 God bless właścicieli pensjonatu za halę 😉 musze dziś odnaleźć moje bardzo - zimowe rękawiczki a konom przywieźć cieplejsze ciuchy... koniom zimówek nie zakładałam ze 3 lata... wrr
Dopiero tak naprawdę ta zima się zaczęła, ale błagam: niech się już skończy! Nie dość, że śnieg, cholerne zimno to jeszcze pociągami to ja będę jeździć zamiast 10 to z 15 godzin. 😵