Forum konie »

Czy wy tez macie takie zdanie o naszej miłośniczce koni z myśsliny ?

Isabelle: Jakbyś przeczytała cały wątek to byś wiedziała bo są tam odpowiedzi na Twoje pytania. Jak już sama właścicielka pisała sama sprowadzi do siebie organizacje żeby sprawdziły, a wyżej wypowiadała się osoba z TOZ-u i ujęła tam kilka inf co do zimy, która nastanie.

Edit: I zauważ, że właścicielka już się przejęła bo kupiła siano.
wątek zamknięty

A skad to wiesz?
wątek zamknięty
chwaliła się na fotoblogu zapewne 🙂
wątek zamknięty
do Isabelle : wiem ze rudy jest u ciebie tyle dni
chodzi o to ze skor mnie nie stać to tego nie robie a nie zbawiam świata od niechcianych i chorych zwierząt. jak ktoś sie nie umie nimi zająć to nie tego nie robi bo robi im jeszcze większą krzywde.

moim zdaniem powiinna miec sądowy zakaz trzymania i hodowli zwierząt pod kara więzienia. tak jak z alimentami nie płacisz idziesz siedzieć
zresztą Kaśka nie wiem czy wiecie ma juz przeszłośc kryminalną nawet poprawczak
wątek zamknięty
do Isabelle : wiem ze rudy jest u ciebie tyle dni

jaki Rudy? o co chodzi? :o

jak dla mnie to żadne konkrety oprócz mętnego "będzie kiedyśtam kontrola" nie padły, ani cele całego tematu...
wątek zamknięty
takie rezultaty ze boi sie kontroli i jest zmuszona kupic i nakarmic
wątek zamknięty
zabeczka17: Jak to skąd? Chwaliła się na fbl ile to siana zwiozła.. A kto to widział ten widział, na pewno nie ja 🙂
wątek zamknięty
szkoda ze tylko sianem sie chwali a nie workami z owsem
wątek zamknięty
A jak napiszę że mam 3 tony złota w stodole to też mi uwierzysz?

Chodzi mi tutaj oto że to co się pisze na fotoblogach nie zawsze przekłada się na rzeczywistość.
Tam można dużo bajek wkręcać typu- mam zapasy na zimę... a tak na serio klepać biedę.
Nie wierzę w tego typu opisy i to że jak piszesz

Nie masz na to dowodów... tylko wpis na fb.

Nie daję owsa mojej kobyle od stycznia.A w tym momencie jest na ostrej diecie. Czy powinnam sie bać  kontroli?
wątek zamknięty
Ja też nie wierzę w bajki na fotoblogach, już nie jedne czytałam  😉
wątek zamknięty
Lanos: Ale jest postęp, już jest siano bo trawy w zimie nie będzie..
zabeczka17: Dokładnie o tym wiem, dlatego już kiedyś napisałam, że w większości to co ona tam wypisuje - jak to jest pięknie jest i w ogóle - grubo mija się z prawdą. Mało tego ona w żywe oczy potrafi kłamać nie wiem w jakim celu, a na końcu stwierdzić, że tak nie było..
wątek zamknięty
do żabeczka: cofnij nasze forum i przeczytaj dokładnie ja nie krytykuje ludzi którzy nie karmią koni owsem, nie pracuje to zbędnej energii nie potrzebuje przeczytaj dokładnie wyżej nie pracuje to trawa wystarczy ale jesli konie skaczą chodzą w tereny lub skoczą w korytarzach to skad mają brac na to siły??
ona normalnie uprawia odpłatną rekreacje bez zarejestrowanej działalności i papierów instruktorskich. a jak cos sie stanie podwinie ogon i nie przyzna sie ze to ona pewnie stwierdzi ze tam jej wcale nie było
wątek zamknięty
cofać forum nie zamierzam  bo byłoby ciężko 😎... ale napiszę ci prościej. Znam kilka koni które cisną sport, długie rajdy, rekreacje i nie widza owsa na oczy.  👀 bania, nie?
wątek zamknięty
ona normalnie uprawia odpłatną rekreacje bez zarejestrowanej działalności i papierów instruktorskich. a jak cos sie stanie podwinie ogon i nie przyzna sie ze to ona pewnie stwierdzi ze tam jej wcale nie było

ahaś. a udokumentowałyście to np nagraniem mp3 bądz filmikiem i zgłosiłyście do skarbówki?

koniczkowaaa  też mogę napisać, że na zimę mam 500 rolek siana. najpierw może zobaczcie na własne oczy a nie na wpisy na jakimś durnym blogu, a potem orzekajcie jak się sytuacja poprawiła?
wątek zamknięty
zabeczka17: Po prostu musiałabyś te konie widzieć na żywo i sama ocenić czy nie przydałby im się owies.. Niestety koń na marnym sianie nie zdobędzie nawet energii na ogrzanie swojego ciała, a co dopiero na nabranie jakiejś masy..

Isabelle: Chyba źle mnie zrozumiałaś.. To nie miało być potwierdzenie bo ona napisała i tak jest, już wyżej pisałam, że  połowa jej wpisów grubo mija się z prawdą.. Co oznacza, ze wcale nie uważam, że jest tak jak ona napisała. I wyraźnie dodałam, że ja tego siana na oczy nie widziałam, a kto widział ten widział..

edit: No niestety ja tego nie udokumentuję (myślę, że zgłosiłaby mnie na policję, że wtargnęłam na jej terytorium), jak Kaśka to już kiedyś napisała, 'że się boimy bo dostałybyśmy od niej po mordzie'.
wątek zamknięty
Dlaczego ten nużąco ohydny wątek wciąż jest otwarty..?
wątek zamknięty
jkobus: A dlaczego ma być zamknięty?
wątek zamknięty
dobrze, dobrze, niech będzie otwarty, dzięki temu można się dowiedzieć jakie faszystowskie pomysły chodzą po głowach "obrońcom zwierząt"
wątek zamknięty
wrotki: Dobrze, że nikt tu faszystowskich pomysłów nie podaje, dopiero byłyby sprawy w sądzie.. 🙂
wątek zamknięty
wrotki: Dobrze, że nikt tu faszystowskich pomysłów nie podaje, dopiero byłyby sprawy w sądzie.. 🙂
ależ np. "przejecie zwierzaka na rzecz organizacji" to pomysł, który jest faszystowski klinicznie!...szkoda, że tego zupełnie nie czujesz!
wątek zamknięty
byście w końcu poszły i sprawdziły... dowody zebrały. czy chude czy nei chude, czy zarcie jest (i czy ubywa =czy karmi )
bo narazie to tylko gadanie na podstawie wirtualnych wpisów i zdjęć tendencyjnych, zadnych faktów. tylko to co pani serwuje na zamkniętym blogu i to co widziałyście rok temu...
zadnych konkretów.
wątek zamknięty

a czy kon musi koniecznie jest OWIES?
wątek zamknięty
horse_art: Ale ona nikogo z nas tam nie wpuści, tym bardziej żeby latać jej po szopach i sprawdzać czy jest jedzenie, a przy okazji to obfocić. Z mojej strony mogę jedynie poczekać gdy stan koni się pogorszy i zgłaszać.
edit: A rok temu mnie jeszcze u niej nie było, a nawet jej nie znałam 🙂
mtl: Doczytaj resztę, a nie wycinaj szczegółu, który był tu już 50 razy poruszany.
wątek zamknięty
koniczkowaaa, jeśli nikt nie pójdzie, to poruszanie tematu jest bez sensu, chyba że w celu, żeby wiedziała że pilnowac się musi...
bo jak nie wy których zna to któryś z jej klientów (starych czy nowych) może byc podpuszczonym szpiegiem....

inaczej nei ma sensu wciągać nas w motyw. bo ani nikt nic nie robi (albo robi co zaczął i pomocy w tym nei potrzebuje), albo nie ma zamiaru/możliwości nic zrobić. wiec my - wirtualni nie mamy w czym pomagać.
poza wsparciem duchowym, modlitwą czy czymś tam takim...
wątek zamknięty
horse_art: Dokładnie rozumiem o co chodzi. Jeżeli rzeczywiście ruszy sprawa z policją to będzie wszystko od ręki ukazane (mam już dosyć materiału przygotowanego). Niestety z TOZ czy Fundacjami teraz mało zdziałamy.
wątek zamknięty

tu chodzi o to, że pracujący koń (który czasami chodzi po kilka razy dziennie) powinien jeść coś więcej niż samo siano.
Nie musi to być owies, ale samym sianem (i to złej jakości) koń nie wyżyje, na co mamy przykład - Floryda.
wątek zamknięty
Witam🙂ładnych się rzeczy o sobie dowiaduje🙂pani lanos która zajeżdża konie w wieku dwóch lat i na nich skacze,kiedyś zaniedbujaca dwa konie które obecnie ja mam pisze jaka to ja jestem zła.kiedyś kawki pogaduchy wspólne wypady w teren-no tak kasia nie oddała pożyczonej kasy w porę i stała się wrogiem publicznym nr jeden🙂dla sprostowania jej wypowiedzi-w poprawczaku nie byłam ale widać ona wie lepiej🙂w temacie klaczy dorina-miała dychawice a nie chorobę płuc ale widać pani lanos nie zna takich określeń i lubi dodawać swoje bajeczki do uwag.pani lanos która twierdzi że była ze mną tylko raz w terenie jeździła ze mną regularnie i owe dyszenie tej klaczy wcale jej nie przeszkadzało🙂ale wtedy byłam jeszcze jej przyjaciółką🙂konia uśpił wet bo było podejrzenie pekniecia wrzodów żołądka-sekcji nie robiliśmy.to tylko domniemanie.zakopałam ją na podwórku?to proszę przyjechać poszukać jej kości🙂biorąc pod uwagę że była zima i duże mrozy nie wiem jak wykopałabym taki duży dół🙂
wątek zamknięty
[quote author=Lanos link=topic=89532.msg1561377#msg1561377 date=1350925088]

[/quote]
wg Lanos, to kon powinien byc zywiony, jak zimniak zasuwajacy 10 godzin dziennie przy plugu, w gorach, albo na zulawach, dostajacy obrok w worku stojac w glebokiej bruzdzie.
wątek zamknięty
Kolejna sprawa-kupując od niej dwa konie sporo przepłaciłam tylko dlatego że finezje znam od urodzenia.wychowałam się w tamtej stajni.pani lanos trzymała ją u gospodarza po kosztach razem z fika.przyjechały do mnie wcale nie w tak dobrym stanie jak owa pani twierdzi.zarobaczone.fi miała anemie problemy z żołądkiem i stawami,fika zapiaszczona przez co miała nawroty kolek-opinia wet.fi dostawała leki na poprawę pracy żołądka,witaminy dożylnie i preparaty na stawy.cierpi na narkolepsje.fika ma kopyto sztorcowe o czym pani lanos nawet nie wiedziała-nawet nie znała takiej wady kopyta.była o tym wszystkim poinformowana więc może się teraz wypierać mam to gdzieś.tyle jeśli chodzi o jej osobę.i to nie moje fantazje a realia które może potwierdzić sporo osób.a i do tego zniszczona psychika obu koni-bo pani lanos preferuje jazde na brutala-nie ważne jak ale koń ma iść zebrany.
wątek zamknięty
[quote author=mtl link=topic=89532.msg1561475#msg1561475 date=1350929136]
[quote author=Lanos link=topic=89532.msg1561377#msg1561377 date=1350925088]

[/quote]
wg Lanos, to kon powinien byc zywiony, jak zimniak zasuwajacy 10 godzin dziennie przy plugu, w gorach, albo na zolawach, dostajacy obrok w worku stojac w glebokiej bruzdzie.
[/quote]

w sumie ja sie nie chwale tym co je mój kon i kiedy i ile worków kupuje... (a juz napewno nie na FBL...)
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.