Fokusowa 😮 reklamować. Szok. Jak to ta co opisywalas wczesniej to mam te sama tylko 250tke. Az zazdroscilam koniowi jak cieplutko. Sucho tez oczwyscie.
donkeyboy, to ta co wrzucałam wcześniej niestety. Zawiedziona jestem. faith, to jest „Amigo 1200D Turnout 50”, kupiłam ją w październiku i była oznaczona jako nowość.
Wrzucam screena ze strony, żeby było wiadomo, która konkretnie:
Fokusowa, nieładnie.
Ale 10 lat gwarancji to ma rambo chyba tylko.
Tak czy siak mi przy 1 użyciu jak pisałam pękł i odpadł odblask, więc spodziewam się niespodzianek z jakością i w innych modelach.
Żałuje ,źe musiałam sprzedać wszystkie sprzed 3 lat, bo były dużo lepiej wykonane, ale zmieniłam konia wtedy….
florcia9, Mam tą Horze Helsinki dla Gówniarzyka i ona wypada dobre 15 cm dłuższa, niż inne różnych marek w tym samym rozmiarze, również inne Horze. Jemu też się tak rozpina na klacie, muszę tam coś innego wszyć jako dodatkowe zapięcie. Nie rozpina się jak ma podpinkę pod spodem, chyba mniejsze tarcie na klacie jest wtedy.
Czy ktoś już może testował derki Winderena, te kosmiczne? Ostatnio mi Insta ciągle reklamę ich podrzuca i jestem ciekawa jakiejś realnej opinii. Nie to że planuje zakup 😉 Ale ciekawi mnie jak one się faktycznie spisują.
maluda, - Caball x2, ewentualnie eskadron z drugiej ręki czy wyprzedażowy. Z budżetowych całkiem niezłe są tez covalliero, ale często dość szybko znikają ze sklepów.
keirashara, jak ktoś lubi covalliero (ich zimowe derki mają fajny materiał) to polecam podpytać w sklepie twojkon.pl (wrocławski sklep). Oni tam mają mnóstwo sprzętu covalliero, często takiego co go już nigdzie nie ma - części tego sprzętu nie ma na stronie - warto pytać bo i ceny potrafią być top.
maluda, ja mam derke covalliero taka z misiowym kołnierzem i faktycznie jest bardzo fajnej jakości. Kosztowała mnie jakies 200 zł na olx (ale to chyba z jakiegos sklepu bo była z metkami) i no jest chyba najlepszym polarem aktualnie ktory mam.
maluda, potwierdzam, Caball.
Wrzucili chyba ostatnio nawet opcję jeszcze grubszego polaru niż standard, który możesz sobie skonfigurować kolorystycznie wg własnego uznania. Bardzo polecam, bosssski, gruby, mięsisty i miły w dotyku materiał, ale szybko schnie i dobrze wyciąga wilgoć.
Jak przyszła mi paczka to chciałam używać jako koca w domu 😍
Ew. Eskadron w jakiejś promce / z drugiej ręki. Nowości nie polecam, bo to już chyba nie kwalifikuje się jako "miła cena" :P no i ja mam taką obserwację, że te nowsze kolekcje to jakieś takie cieńsze i bardziej... "plastikowe"? Nie kupiłabym na pewno w regularnej cenie, a obie moje derki eskadronowe, które mam, kupiłam albo od kogoś z drugiej ręki (dralon) albo w sporej promce (cienki polar, używam na wczesną jesień/wiosnę).
maluda, To ja polecam na Vinted popatrzeć właśnie za wspomnianymi tu wcześniej horseware Rambo witney, z dwa tyg temu udało mi się kupić praktycznie nowa za 150 zł 😎
A czy ktoś ma porownanie Jarpolu do Caballa wzgledem rozmiaru? Albo Horseware?
Mam takie dziwne odczucie ze pomimo ze wszystko mam 145cm to Caball jest malusi, ledwo dopinam, a Horseware w tym samym rozmiarze jest nadal okej z drugiej strony i jestem lekko zdziwiona. Wiem ze kon rosnie, ale tylko w jednej derce to troche dziwne. W kazdym razie przygladam sie temu jarpolowi 540g z szyja i chcialam sie zapytać tutaj jak wyszlo wam rozmiarowo...
donkeyboy, ale mówisz o padokówkach?
Miałam w swojej karierze :P na Kulistego wszystkie wymienione, 155 wydaje mi się że był idealnie taki, jaki powinien. Tj. jeśli miałabym się bardzo, bardzo mocno czepiać, to Jarpol wypadał najluźniejszy (największy) a Horseware najbardziej opięty (czy raczej "zamknięty na zadzie"😉. Caball gdzieś po środku :P
Moon, nie i moze tu wlasnie klops xD mam polar Caballa i padokowki/stajenne Horseware. Zawsze kupuje 145 bo jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby nie pasowalo. No i z tego Caballa wyrosla wlasnie, kawal dupy wystaje z tylu, zapina sie ze tak powiem "na styk" a horseware nic, nawet jeszcze z luzem. Drapie sie po glowie za kazdym razem jak zakladam "co tu się stanęło"
maluda, A chcesz pokazową? Czy funkcjonalną? Albo pokazową i funkcjonalną?😀
Aperia kiedyś miała na zamówienie super derki polarowe. Ja tam jestem zadowolona.
Z "sieciowych" to HKM (Lauria Garellii) były super, ale nie wiem czy tam trochę sprawa nie zależy od konkretnej linii.
Ollala, Oboze, jaka piękna! Zakochałam się!
dairoxroxi, Odkąd odkryłam, że na vinted przecież można wystawiać też sprzęt jeździecki to mój portfel jest mocno zagrożony... 😀
Które derki przeciwdeszcziwe mogą mieć "otwory" dla suchoklatesów tj. drobnych koniczków...? Oprócz Felixów.
Sankaritarina, uważam że Horseware (seria Amigo przynajmniej) ma otwory dla suchoklatesów. Kulistemu zawsze się wszystkie WH, Kavalkade czy inne Busse rozjeżdżały na klacie robiąc "przeciąg", dopiero przy Horseware wszystko zaczęło leżeć jak bozia przykazała. Nie wiem czy to też nie kwestia dobrej jakości rzepów i zapięć.
Czy to skośne zapięcie w derkach Horseware faktycznie sporo daje jak chodzi o schylanie się? Widać jakąś znaczącą różnicę względem zwykłych derek?
Nie zsuwają się na łopatki na koniach węższych w klacie?
Update w sprawie reklamacji Horseware - poprosili o zdjęcia derki i po ich dosłaniu zaproponowali wysłanie nowej derki albo zwrot kasy. Także szacuneczek dla nich, jeszcze nie wiem co wybiorę 😅
Cześć, mam konia którego obciera derka. Czy jest coś co może temu zapobiec? Widziałam kiedyś takie ochraniacze na łopatki dla konia, czy ktoś z was ich używał i czy to faktycznie się sprawdza? 🙂
Kalinaa_m232, ja używam koszulki pod derkę. Polecam z Fouganzy, ma pasek między przednimi nogami. Nie ściąga się dzięki temu w stronę zadu 🙂
Nazwane to jest właśnie jako ochraniacz na łopatki