poszukuje weterynarza od "drobnostek" typu szczepienia czy badania krwi, który dojedzie do moich 2 koni do Michałowic (Powiat Pruszkowski woj mazowieckie)
julka177, - Przewoźny, do mojego starszego i w dodatku ślązaka zawsze podchodził z pełnym profesjonalizmem 🙂 co niestety nie jest normą.
Przyjeżdża też do naszego stajennego seniora lat 28 na ostrzykiwania. Owszem, doradza troche inne metody niż u młodego konia - ale nie wywalić na łąki i wymienić na młodszy model tylko dobiera rozwiązanie do wieku.
Poleci mi ktos dobrego weterynarza który specjalizuje się w kulawiznach? Jawor, dolnośląskie
Mam 3,5 latka, zaczął pracę na lonży i na lewo znaczy, chodzi sztywno widać że sprawia mu dyskomfort, na prawo super, na prosto tak samo nic nie widać, wet obejrzał stwierdził że prawy tył, rtg czyste, zero opuchlizny, nic nie grzeje 🙃
Siwa98_0, czy były robione próby zginania, znieczulenia diagnostyczne, etc czy wet strzelał rtg na pałę? Możesz spróbować Paulinę Zielińską, jeśli już jeździ w teren, Krzysztof Kmiecik radzi sobie z takimi nieoczywistymi przypadkami oraz blisko masz Izabelę Laszczyńską. A od siebie dodam jak mantrę - 1 wizyta w klinice jest tańsza niż 2 wizyty weterynarzy terenowych, a skuteczność i możliwości diagnostyczne nieporównywalne.
Siwa98_0, - a jakieś usg? Ścięgna czy międzykostny nie wyjdą w rtg i często właśnie nie ma opuchlizny, grzania, no w sumie nic.
Czasami w dolnośląskie jeździ Przewoźny, ze swojej strony bardzo polecam - a jak masz możliwości to w ogóle pakowałabym konia i jechała do Buku. Kiedyś się pół roku bujałam z dojazdowymi wetami przed taką decyzją, pojechałam i jedyne czego żałuję, to że nie zrobiłam tego od razu.
Dojazdowo Przewoźny robił nam głównie kontrole, ale też raz miałam akcje "chyba jestem przewrażliwiona, ale chodzi coś nie tak" i wyszło, że jednak nie jestem. Tylko noga inna niż obstawiałam 😅
Witam. Może ktoś poleci? Jakiś dobry okulista do koni, który ma USG i zmierzy ciśnienie oka i nie bierze milionów za dojazd dojeżdża do łódzkiego? Mamy 100km do Wrocławia i 120km do Łodzi. Jeden dr nam dojeżdżał, ale nie jesteśmy zadowoleni, a szukamy kogoś na kontrolę po ablacji oka
Ollala, i jest bardzo dobrym ortopeda, ale chyba do codziennych (w tym nagłych) wizyt wolalabym kogos kto mniej jezdzi w trasy, zeby byl bardziej dostępny. Niemniej, zadzwonić i zapytac nie zaszkodzi 🙂
Hej potrzebuje weta który za jednym zamachem zrobi nam tarnikowanie zębów i rtg kopyt, zależy mi na tym żeby zdjęcia były dobrze zrobione. Na wschód od Wawy, może macie kogoś do polecenia?