Forum konie »

Kącik Ujeżdżenia

rzepka, Czcionkę to chyba robiła Ewa Husarska?
melehowicz,
Tak, Sałacki kupił ją od Ewy Husarskiej, chodziła wkkw. Akurat w tym czasie, kiedy Sałacki zaczął jeździć na Czcionce, ja byłam w szkółce jeździeckiej w Jaroszówce 😁
I Czcionka oczywiscie chodziła na munsztuku, Sałacki zauważył, że bez problemu może jeździć na niej praktycznie na luźnej wodzy i postanowił to wykorzystać. I tyle, jeśli chodzi o legendę tej pary...
Trener Sałacki to nawet do kolacji ostrog nie zdejmował btw :P w całym pałacu w lewadzie starej bylo go slychac jak chodzil, bo ostrogi brzęczaly 😉
Odkopuję wątek, bo potrzebuję porady, a nie wiem gdzie indziej mogłabym zapytać - przymierzam się do kupna nowego plastronu i szukam polecajek. Obecny który mam jest wizualnie ładny, ale obraca mi się w czasie przejazdu i doprowadza mnie to do szału 🙁
Może być błyszczący, może być gładki, może mieć falbanki, albo wzorki, byleby się nie obracał 🙈 Z góry dzięki za pomoc!
Dodaję fotkę poglądową o co mi chodzi z tym obracaniem się.
plastronik.PNG plastronik.PNG
Celunowa, - pikeur - mój plastron z fair playa też żył swoim życiem, a pikeur ładnie siedzi w miejscu. Często to jest kwestia tego, czy nie jest za luźny w szyi (mój był i to dużo). Możesz też próbować obecny dopiąć spinką/agrafką do koszuli 🙂
Celunowa, kup mala agrafke i podepnij od spodu do bluzki 🙂 nikt tego nie zauwazy bo I tak nie pozwalaja bez fraka startowac
karolina_, - jak nie, jak tak :P w lecie się zdarza, ale przez powiewający śliniak wolę we fraku i tak. No i ładniej na fotkach.
keirashara, mi sie nigdy nie zdarzylo 🙁 zawsze sauna w pełnej zbroi
karolina_, - jak dwa razy dostałam plastronem w ryj tak stwierdziłam, że wolę saunę. No i serio wygląda to... słabo. Może jakbym była piękna i szczuplutka to jeszcze, ale tak to zbroja maskuje niedostatki 😜 tu jeszcze plastron siedział, ale w galopie to już pełną chorągiew.
34476.jpg 34476.jpg
karolina_, Ja tez byłam na jednych zawodach, na których można było jechać bez fraka.
Dzięki dziewczyny, i tak dni tego plastronu sa policzone, ale pewnie do następnych zawodow jeszcze sie nie dorobię nowego to spróbuję myku z agrafką ????
Celunowa, jak bedziesz na jakis wiekszych zawodach ze stoiskami albo w sklepie gdzies stacjonarnie to sobie pomierz rozne plastrony, bo one sa niby "one size" a mi sie zdarzylo mierzyc takie co sie nie dopinaly i takie ze moglam poltorej szyi zmiescic.

keirashara, nie wiadomo co gorsze, plastron na ryju czy pot splywajacy do butow 😅
Celunowa, zawsze można dać krawcowej do zwężenia, to nie jest dużo roboty.
karolina_, pewnie realnie tak sie skonczy, ze podjadę do sklepu po prostu przymierzyć 🙃 ale dobrze jak ktoś rzuci firmą, to bede wiedziala czego szukać😉
Facella, dni obecnego plastronu sa policzone, bo startuje w nim regularnie od 7 lat i wygląda adekwatnie do wieku 😅

Anyway, dzięki dziewczyny!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się