Malina Brzozowska.
Natomiast doszły do mnie słuchy, że Ona współpracuje z jakimś chłopakiem, ale nie potrafię przypomnieć sobie nazwiska.
Warto do Niej napisać i się zorientować w temacie.
Czy może ktoś wie dlaczego po jeździe czaprak tak się układa pod siodłem ? Czasami jest jeszcze bardziej powyginany. Dzieje się tak z różnymi czaprakami czy padami. Kiedyś używałam tych samych pod innym siodłem i nic się nie ruszało, teraz mam siodło uszyte na miarę pod konia i takie cuda 🙄
Piszę tu, bo nie wiem gdzie…
Prośba do osób używających/posiadających pas chroniący przed obtarciami od ostróg
Czy możecie zmierzyć długość pasa dla danego rozmiaru?
Kupiłam z ogłoszenia pas Zandony w rozm L/XL i na moim wielkokoniu nie zapnę…
Na metce ma L/XL, długość: 185cm
I teraz nie wiem co robić? Bo jeśli to jest faktycznie L/XL, to większego nie ma, teoretycznie powinien pasować (zgodnie z tabelą rozmiarów)
Czy zapinając ten pas trzeba go mocno naciągać?
A może polecicie jakiś inny? (w sensie innej firmy)
No cycki mi opadli normalnie 🙁
Nie wiem, co dla ciebie oznacza mocno naciągnąć, ale z reguły trzeba. Jak się zapina w ogóle bez potrzeby naciągnięcia, to będzie się pod siodłem ruszał.
Zuzu., o widzisz, w opisie że do 135 jest M, a miałam pod ręką to pożyczyłam.
XL nie mam skąd pożyczyć, a boję się że pasować nie będzie jak kupię, więc smaruje sobie jeden bok wazeliną póki co.
Zakładałam te pasy na konie 180cm+, fakt, chodzące wkkw, więc raczej w formie slim-fit. Natomiast duże, noszące popręgi 135-145.
Jedyne co, to jednemu namiętnie ten pas obcierały kłąb 🤦 więc był trochę wybór "gdzie dziś ryzykujemy kuku".
Do smarowania obtarć mega fajna jest neoderma z veredusa, faktycznie robi magię.
Zależy od pasa. Te pasy co im zapięcie wychodzi do przodu, że tak powiem to nie najdą, bo są z tyłu, ale ja np. mam zapinany tak jak na zdjęciu i mi minimalnie wchodzi na kłąb (a koń też mocno wykłębiony) i zdarzało się lekkie obtarcie od pasa i w naszym przypadku.
Wrzucam zdjęcia obu - ten na koniu ma rzepy bardziej z przodu.
Melanie, to ja jestem za tempa i nie ogarniam wogóle już jak się to zakłada.
Może ja źle zakładałam ten pas?
wydawało mi się że go przytwierdzam do popręgu chyba
Dzwoniłam dzisiaj do jednego że sklepów-pas L/XL powinien mieć długość 215cm
Mój ma 185, więc jest to rozmiar S
A na wszytej metce jest rozmiar L/XL
Więc jest ZONK
Nie chce ktoś pasa w rozm S?
Hej, podpowiedzcie proszę, kto na opolszczyznie (granica z dolnym śląskiem) dobrze dopasuje i sprzeda mi używanie siodło? (po wstępnych pomiarach przyjeżdża z kilkoma siodłami, wybieramy wspólnie, następnie poprawia je pod konia) Dziękuję 🌷
leila, wnioskuję po twoim wpisie, że jesteś "klintem idealnym"🙂.
Nie wiem kto jest waszym fizjo- ale przy takich akcjach i ewidentnie wytartej sierści to mnie aż dziwi, że fizjo pierwsze co robi to wam nie sugeruje sprawdzenia sprzętu.
... i nie chcę krakać, ale obstawiam, że finalnie to was czeka zmiana i fizjo i trenera🙂.
Perlica, pokażę Ci na moim modelu, postaram się dziś zrobić zdjęcia, ale ja też mam zaczepiony o popręg, ale w tym moim nachodzi pas pod popręg, by można było złapać.