Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

xxmalinaxx pieknie Muskat wyglada! Szkoda ze mam tak daleko do Poznania to bym was odwiedzila  😉 Bedziecie moze startowac w jakis ogolnopolskich w sezonie to moze sie spotkamy na zawodach?
wątek zamknięty
Misia nie wiem gdzie Ty planujesz startować, ale jeśli tylko dopiszą warunki fizyczne i finansowe, to powinniśmy się dużo w tym roku pokazywać... Więc szansa na spotkanie rośnie  😀 Musimy się jakoś zgadać, umówić, wykombinować coś sensownego - może uda mi się w Twoje rejony gdzieś kiedyś zawitać na jakieś porządniejsze zawody?
Tymczasem gdybyś była kiedyś w pobliżu Poznania - zapraszamy  :kwiatek:
wątek zamknięty
OrientExpress - zdjęć nie obiecuję, ale na pewno będzie film, bo muszę nagrać postępy chłopaka i podrzucić hodowcy sprawozdanie :-) I to raczej będzie na dniach, biały czaprak się właśnie pierze ;-)
Tuptek - postaram się! :-) Dziękujemy pięknie! I zdrówka dla kobyłki!
efka - merci :kwiatek: Karusek ma zaje... oczko!
amnestria - ślicznie dziękujemy! Hm, odpowiem trochę wymijająco, trochę dyplomatycznie, że w treningu, chociaż to tak nie do końca, ale net nie jest odpowiednim miejscem na takie informacje ;-)
Aroid - rany, tyle osób nalega, że chyba naprawdę muszę jakimś cudem wyczarować fotografa!
Kasija - mi się wydaje dokładnie tak samo! Leci czas, szalenie leci, naprawdę! Dzięki śliczne! I Tobie również gratuluję rocznicy!
juliadna - oj szczęście, szczęście :-) A myślałam, że kupując Koraba wyczerpałam już limit szczęścia na ten żywot, a tu jednak nie, bo wpadł pod tyłeczek drugi cudny kary dzieciak :-D  Hihi, naprawdę fajne macie te daty! No i Loluś wygląda świetnie, w ogóle nie widać, że miał przerwę!
huzarova - dziękuję pięknie w imieniu Chłopaków :-) Bardzo miło mi to czytać, postaram się o jakieś foty :-)
xxmalinaxx - dziękujemy pięknie! Haha, jaka mina na pierwszym! Dobreeee!
Lov - merciii! :-) A dłubiemy sobie, dłubiemy powolutku, a co udłubaliśmy to się okaże na zawodach, mam nadzieję, że ten sezon będzie lepszy niż poprzedni, bo gorzej to się z resztą chyba nie da :-P Korabson ma potwornie ogromny zapał do roboty, aż mnie praca z nim momentami psychicznie męczy, tyyyle mu trzeba zadań serwować, ciągle mu mało, głupek :-) Czekam jeszcze na boom skokowy, który przyjdzie niebawem ( 😎  ), bo dzięki uprzejmości wspaniałych przyjaciół było mi dane potrenować naprawdę porządnie, na kilku koniach dziennie, a niektóre to były taaaakie, o jakich mi się nie śniło, w większości samograje, więc mogłam się skupić tylko i wyłącznie na sobie - no i mam nadzieję, że ogarnęłam się na tyle, że teraz i Korabowi będzie się lepiej pode mną pracowało w parkurze.
Angeel - bardzo dziękujemy! Obiecuję się postarać o fotencje!
incognito - dzięki! Postaram się! :-) Jak Naparowy?
Atamanka - :kwiatek: fajnie to mało powiedziane, jest cudowny :-) Przysięgam, że dostarczę jakieś foty!

Torciki chłopaków :-) Do tego dostali mnóstwo prezentów, ale najbardziej cieszyli się z prezentu od kochanych znajomych - własne trzydzieści kilogramów marchewek dla każdego :-P
wątek zamknięty
darolga też kiedyś robiłam taki tort 😀 Wstaw jakieś urodzinowe fotki chłopaków jeszcze 😉
wątek zamknięty
Tort musi być, Arek też miał, niestety pogardził otrębami, tylko obskubał z marchewek i jabłek 😎
wątek zamknięty
Brzask
u to idzie wam naprawde zgrabnie elastyczna sie wydaje byc😉 wiem jak to fajnie miec konia od zera 🙂 potem sie człowiek cieszy z kazdego postepu
moja jest ze mna tez od zera
darolga tez kiedys taki robiłam 🙂
fajny liczy sie pomysł
Misia
tez bym na wiosne cos pojechała ale u nas zawodów jak na lekarstwo jest a z roku na rok coraz mniej szczególnie ujezdzenia
ale za to imprez około końskich coraz wiecej za co duzy plus dla łodzi 😉

i dodaje jakies zdjecie mojej maskoty z niedawnego galopu😉

zdjecie za duze   😤
wątek zamknięty
darolga, cóż to za smaczny torcik?  🙂  My za 3 tygodnie obchodzimy już jubileuszowe 10 urodziny, więc muszę coś dobrego upichcić dla konia.  😁
Rok temu kobył dostał mini-tort według przepisu ze strony stajni w Chobienicach.  😀

wątek zamknięty
darolgaNo kobyła ma sie juz lepiej , super torciki zrobiłaś🙂Czekamy na zdjeciaaa  😀
Altiriatwój tort tez fajny .widze ,że smaczny 😀
wątek zamknięty
Matko - jeden dzień nie byłam u koni (dziś właśnie) i czuję się już nieswojo  😲 ależ człowiek szybko się przyzwyczaja..  👀

Karuś dziś był na wybiegu, miał dzień wolny, tarzał się, furczał i biegał z kitą do góry 😁
wątek zamknięty
Altiria
sto lat sto lat 😉

he ja u konia tez długo nie bede ze względu na sesje kiedys trzeba sie uczyc 🏇
wątek zamknięty
Hej Rekreanty!
Narzekam na okrutny brak czasu, ostatni porządny trening miałam jeszcze przed świętami 🙁 ba! Ostatnio na koniu siedziałam- wstyd się przyznać- jeszcze w starym roku. Na pocieszenie- jak nie mam czasu wsiąść- biorę go w kantarku do lasu albo tylko lonżuję i aż mi serce rośnie jak na niego patrzę  😍 . Nie wiem jak to jest że kocham go coraz bardziej i bardziej  😁
Taki jeden znudzony nauczyciel i przerażony uczeń i już mnie nie ma 😉 :

za duze zdjecie 🤬
wątek zamknięty
Zu, ja ostatni raz siedziałam na Dzionku w listopadzie, więc spokojnie 😀 Niech no cię ktoś obfoci na jeździe!
efka, ależ cię zapał załapał, aż zazdroszczę 🙂

A ja mam wstępny termin przywiezienia Dziona 🙂 Jeszcze tylko jutro w pracy muszą mi klepnąć urlop i będzie git 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, Przywiezienia? Ale że co? Nie wytrzymałaś jednak? 😉
wątek zamknięty
Dzionka Rżenie Dzioneczka na Twój widok, zadziałało na Ciebie? 😜
wątek zamknięty
Dzionka a jednak? Ależ super!🙂 spowrotem do Liderówki?
Może mama mnie nakręci na obu chłopakach bo muszę się wziąć porządnie za siebie  🤬
wątek zamknięty
efka,Nie no, wytrzymać jeszcze muszę, ale wyznaczyłam datę kiedy wróci. Masakrycznie się męczę, ale wiem że to dobra decyzja jednak :/ Kusiło mnie średnio co dwie godziny, żeby go przywieźć, dlatego musiałam jednak obmyślić plan powrotu, żeby było na co czekać i się nie gotować 🙂

juliadna, oj żebyś wiedziała 🙂 Ciągle siedzi mi w głowie i dawno nie miałam takiej chcicy żeby jeździć 😀 No ale może to dobrze, trochę postu dobrze mi zrobi 🙂 A jak tam się Lol kuruje?

Zu, wróci do jednej z 3 stajni, do której- no idea. W Liderówce na 200% nie będzie miejsc, bo tam nigdy nie ma miejsc  🤔
wątek zamknięty
Ważne że znów go będziesz miała blisko 🙂
wątek zamknięty
A my w sobote mamy wyczekany i wybłagany trening 😀! Jak dopisze nam obstawa to nawet się fotograf znajdzie i może filmik będzie 😉 Na razie mam filmik ze skoków, ale bardzo słabej jakości, a my to już w ogóle jak sieroty  😁
wątek zamknięty
E tam słabej, w piątek Cię przebiję 😉 Pokazuj, każdy jest ok 🙂
wątek zamknięty
Zu, no właśnie 🙂 Biorę więc teraz D w troki i załatwiam wszystko, czym muszę się porządnie zająć, a potem będzie po staremu 🙂 Mam nadzieję. Tylko to jeszcze parę miechów niestety.
wątek zamknięty
Tylko że filmiki mam na fb:

http://www.facebook.com/photo.php?v=227874943951095&set=t.1778402593&type=3

za blisko wskazówka na galop dlatego wpada w 1 przeszkodę później została przesunięta jak postawiłam stacjonaty (ale to już po filmie)

http://www.facebook.com/photo.php?v=1761056924401

i ostatnio ze skoków w pożyczonym siodełku.

I żeby nie było, że jesteśmy tacy zajebiści, bo nie jesteśmy, a na pewno nie ja 😉 hah a no i najlepiej wyłączcie głos bo komentarze są masakryczne  😁
wątek zamknięty
Strzyga, jak zaczynałam jeździć w mojej obecnej stajni, to przyjeżdżał na jazdy pan, który chciał sobie po latach przypomnieć jazdę konną. Miał 82 lata, chyba nie masz więcej?  😁

No 80 to jeszcze nie mam 😀
wątek zamknięty
Zu, wróci do jednej z 3 stajni, do której- no idea. W Liderówce na 200% nie będzie miejsc, bo tam nigdy nie ma miejsc  🤔

to już zarezerwuj 🙂
ja tylko powiem, że moja mama pewnie będzie mnie znowu pytać, czy może się przytulić do Dziona, jeśli staniecie w L :P
wątek zamknięty
xxmalinaxx - :-D Na telefonie mam tylko to i jakieś podobne oraz z późniejszej części imprezy, ale te to raczej się do publikacji nie nadają ;-), w weekend koleżanka zrzuci mi pozostałe foty i film z konsumpcji tortu i składania życzeń solenizantom, to wstawię cosik :-)
Atamanka - hihi :-) Samymi otrębami to Kucyki też by pogardziły, dlatego dostały taki full wypas: trochę gotowego meszu, otręby, siemię, trawokulki Hippolyta, trochę owsa, bananowy 'Kubuś' do tego, miód - mmmmm :-)
lenka1z - dzięki! :-) Chłopaki się cieszyły :-)
Altiria - pyyyszności, po trochę: gotowego meszu, otrąb, siemienia, owsa, trawokulki Hippolyta, do smaku soczek 'Kubuś', miód, owoce do ozdoby (a dla Koraba w środku specjalna niespodzianka - arbuz :-D ) :-D Rany, dziesiątka to już poważna sprawa, czekamy na fotorelację zatem!
Tuptek - grunt, że kobylson już lepiej :-) dzięki! :-)

wątek zamknięty
cieciorka, twoja mama jest super i świetnie gotuje - więc wiesz, przytulenie Dziona za zupkę z dyni i jesteśmy kwita 😀
wątek zamknięty
Aaa, a ja wsiadłam dziś na konia  🏇  Pojechałam do stajni z zaprzyjaźnioną panią instruktor i sobie wsiadłam. Zapomniałam co prawda jak to jest jeździć na koniach szkółkowych, dlatego jeszcze bardziej mi tęskno teraz za moimi byłymi, ale sam fakt że pojeździłam, że pobyłam w stajni, pomiziałam się z tym koniem - czaad 🙂
wątek zamknięty
Gosic, zapraszam do mnie! przyjmiemy cię z rudym z otwartymi ramionami 🙂 zapewniam nocleg. wyżewienie jeżeli ty będziesz gotować 😉

jak się długo nie jest u konia to faktycznie jest CZAD dotknąć sierści. pomiziać po chrapkach i w ogóle  💘 tylko później ta bestia nad którą nikt nie panuje podczas nieobecności wchodzi na głowę  🙄 😁
wątek zamknięty
Medziiik o fajnie skaczecie 😲 i jaka przytulna hala słit 🙂
wątek zamknięty
sei - poszło pw.
Fakt, sam kontakt z koniem sprawia tyle frajdy, na co dzień nie miałam aż takiej euforii z tego 😉
wątek zamknięty
darolga w takim razie trzymam za słowo i czekam  :kwiatek:

A ja dzisiaj znowu coś zepsułam... I koń mi się zabetonował  😎
Ale bądźmy dobrej myśli, bo siadła dzisiaj osoba zdecydowanie mądrzejsza, a jutro - trening.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.