Lov, fajny ten filmik z trenerem, tak na spokojnie, w niskim ustawieniu, rytmicznie - I like! Matko, ale bym poskakała!!! Co do budujących tekstów trenera, mój powiedział kiedyś "Nie wziąłem dzisiaj bryczesów ale wy to tak poginacie, że nie mam nigdy po co wsiadać". Przytaknęłam tylko, ale potem się z tego z miesiąc cieszyłam 😀
Angeel, ano Zibi 😉 kurde, wszyscy mówią, że Gad urósł, muszę go zmierzyć w końcu 😀
Dzionka haha, no właśnie, będę z tego miała zaciesz na pół roku 😁 Gadzinie jeszcze dynamiki trochę brakuje w tych szeregach gimnastycznych, ale mam nadzieję, że jeszcze kilka takich i się ogarnie 😀
Klami no mi się dziś pierwszy raz zdarzyło ją taką widzieć, więc byłam nieco zaskoczona. Nawet nie wiem, co ją tak naprawdę zirytowało, bo rok temu i dwa lata temu Marysia tam jeździła. Ale szczerze? lubię ją taką 😡 jak się trochę wnerwi to się robi taka czuła i wykonuje wszystkie ćwiczenie zupełnie lepiej niż na spojniaka. Zupełnie inaczej niż Barak, którego do dziś nie do końca mogę opanować jak go trafi szlag. 😉 Wolę ją wkurzoną niż jak się upiera jak osioł, a ma ośli upór! do szału mnie czasami doprowadzała swoją niemożnością ustania 3 sekund na myjce, korytarzu czy gdziekolwiek, zwiewanie z boksu jak był otwarty przez 3sekundy a ja nie patrzyłam- zawsze wiedziała kiedy ja nie patrzę 🙄 teraz ja się nauczyłam nigdy nie zostawiać boksu otwartego a ona stoi na korytarzu i myjce. Taki kompromis. Wisienka- pasuje do niej!!! 🙂 how sweet 😀
Mo B. Zapalenie stawu kolanowego i pęcinowego w prawej nodze.
moje dziecko też kiedyś skakało... i chyba już nie poskaczemy, może za 2lata jak nie będzie żadnej kontuzji z tym stawem 🙁 a tak strasznie bym chciała a skakałam na nim aż raz... 😎 i w wakacje jeździłam tylko po drągach, tak się cieszył i był tak pozytywnie nastawiony 💘
_kate, ona ma wiele "imion". Nie pamietam już skąd sie wzieła Wisienka akurat. Ze dwa lata chodziła z wygolonymi wisienkami za zadku. Ona zazwyczaj była super grzeczna i taka profesorkowata, ale też nie raz, nie dwa zdarzało sie na nią wsiadać żeby "przejechać", bo szkółkowicza potraktowała tak, że aż huczało. A po takim tłumaczeniu jej prawidłowego zachowania plecy bolały straszliwie, bo baba umie brykać i wywijać grzbietem.
myślę, że padok na nią dobrze wpływa, bo jeżdżę ją już od maja i w sumie pierwszy raz natrafiłam na jej zły humorek 🙂 pamiętam, że widziałam was kiedyś na zawodach w owczarni.
_kate, pewnie tak. W Sopocie mało wychodziła. Wiadomo, jak to w Sopocie. Zawody w Owczarni powiadasz ?? A zdarzyło sie. To był mega spontan, do którego az wstyd sie przyznawać. Juz nie pamietam jak w ogóle do tego startu doszło ?? Siedziałam na niej wtedy pierwszy raz, nie licząc jednego razu kilka miesiecy wcześniej jak akurat zdarzyła sie potrzeba przetłumaczenia Wisience jak nalezy sie zachowywać. I to był koszmarny spontan, bo baba okazała sie być totalnie inna niz konie, które wtedy jeździłam na codzień i sie z nia nie mogłam za nic dogadac, a czasu miałam bardzo mało na dogadanie sie i rozpreżenie.
echhh a u nas dalej stypa, koń łazi po pastwisku a ja codziennie pucuję sprzęt, tyle mi zostało... Niedługo kontrolne usg naszej syry co się popsuła. Kaletki na potylicy odpuściły, był spokój na dwa tygodnie a wczoraj zastałam konia z piłką do rugby za uszami... :/ ściągam innego weta na konsultacje :/ na pocieszenie od poniedziałku przez kolejne dwa tygodnie będę się opiekowac kobyłką koleżanki 🙂 sympatyczne to zwierzątko choc humorzaste i charakterne, no zobaczymy jak nam pójdzie dogadywanie się 😉
darolga najlepszego dla chłopaków🙂 brakuje mi waszych zdjęć z jazd, chwalisz się udaną robotą, więc prosze o fotorelacje juliadna jak zawsze świetnie wyglądacie 😀 i dobrze wam w wersji dresaż więc jeśli koń nie może to bym sobie dla jego zdrowia darowała, po co ryzykować... malina nawet w niekorzystnym świetle jest przystojnie 😎 Mo B jeździec bez głowy, a jednak lata 🤣 Brzask oba koniska są Twoje? Jak Wam praca idzie 🙂?
efka, kary cud malina 🙂 lubię konie z takim bystrym okiem 😉
Lov, rudzielec bardzo fajnie 🙂 więcej!
mój grubas z kolei jest na etapie zaprzeczenia. zaprzecza, że umie skręcać, iść do przodu po lini prostej i ogólnie wszystkiemu o co się go poprosi 😉 co za masakra 😵
Dla mnie to kwestia kultury i szacunku dla drugiego człowieka 😉 Jeśli mam czas i siłę i ochotę rozstawić drągi czy przeszkody, to powinnam też umieć po sobie posprzątać bez względu na to, czy jutro będę skakać to samo. Przynajmniej tak mnie wychowano, że się po sobie sprząta 🙂
a gdybyś tak przed każdym treningiem musiała sobie ustawiać czworobok?
To bym ustawiala. Poza tym jednak dragi, stojaki, kompletne szeregi przeszkod na MALEJ hali sa nieco innym problemem niz czworobok. Dla mnie malo adekwatne porownanie, sorry 😉 Poza tym nie chodzi mi o to, zeby przeszkody codziennie byly skladowane w jedno wyznaczone miejsce (aczkowlwiek w innych stajniach to funkcjonuje), ale zeby zostawic chociaz po skokach przeszkody tak, zeby umozliwic mijanie sie na scianie, umozliwic pojechanie przekatnej, osemki czy tez serpentyny. To naprawde nie jest jakas wydumka..
Koniczyna...zima... a u mnie ani grama śniegu. Fantazja, a gdzie jakieś nowe zdjęcia? proszę się tu nie tajniaczyć i nam jakieś udostępnić - najlepiej takie słoneczne, bo tu pogoda nijak nie mobilizuje... ja nadal w poszukiwaniach pracy trwam i im dłużej to trwa, tym mam mniej sił i wiary, że coś znajdę 🙁
Puma jasne, że się skarżą. Dodając, że to najdroższy pensjonat w okolicy, a mimo to, że jest również jedynym z "halą", oraz z klubem sportowym, to ludźmi się tu nie przelewa 😀 Dla co ciekawszych, mogę dodać zdjęcie "obecnego" padoku.. również parking dla tych wszystkich ciuchci, tramwajów i nie wiadomo czego 🙄 Także dla osoby takiej jak ja, ze świeżym trzylatkiem i pragnieniem rozwijania jego doświadczenia, SAME UDOGODNIENIA :-)
Kiedyś zmienię miejsce zamieszkania, obiecuje 🥂
Koniczyna a u nas wciąż czarno, już wolałabym śnieg, bynajmniej była by przestrzeń do jazdy ! Szara zjawiskowe rude stworzenie 😉 Fantazja pragnę takich prezentów, gdzie ty pracujesz ? Jakoś nie jestem na bieżąco 😉