zembria, dzięki, wydaje mi się ,ze finansowo ma to lepszy sens.
Tylko ciekawe jest to,że na tej samej stronie są różne spisy pokarmówek, bo z mojego linka jest to co ma sens, ale jak weszłam drugi raz przez stronę kilkając step by step to nie ma tych alergenów…
kotbury, ostatnie zdanie mnie mega zaciekawiło, skąd to wiesz? Perlica, omg! - niesamowicie trudne pytanie w zasadzie🙂 bo ja się uczę cały czas i nie pamiętam, gdzie i kiedy się czegoś dowiedziałam🙂 konkretnie.
Tu chodzi o insulinę i glikogen potem. U ludiz w tym zakresie ejst bardzo podbnie. ludize jedzacy węgle potrzebują mniej leketrolitów. Ludzie na keto/ carni / z wyregulowaną (i trzymana nisko inslulina i leptyną) muszą duuużo więcej elektrolitów.
Magnez zawsze trzeba dobowo bilansować z potasem. sodem też.
eMi1428, - ja bym zerknęła na żarcie całościowo i równowagę Ca:P, bo ma dodatkowo niski fosfor, może jest za dużo wapnia w bilansie. Poza miedzią imo przydałaby sie suplementacja magnezem (lub elektrolity).
Co do miedzi, to u nas były super efekty po Hesta Plus 🙂
eMi1428, imho sa eleganckie. Miedz i magnez bym dosuplementowala. I sprawdzila ten mocznik jak sie zrobi cieplej, moze malo pije i malo sika na mrozie, ale jak to dziadek to moze byc tez tak ze nerki juz nie dzialaja tak super jak kiedys.
Juz wdrożylismy otreby pszenne i elektrolity .Moj xx jest astmatykiem (RAO/COPD jak kto woli ;-) ) od 11 lat jje tylko moczone siano. Generalnie mamy problem z wodą kałową, mial Usg brzuszka i za wiele nie wyjasnilo z tad podejrzenie że moze to byc spowodowane alergia na soj/ lucerne. Wiele lat na paszach ze sporym udzialem tych skladnikow, od 3 miesiacy jest na paszy bez soi i lucerny ( MUSLI ALERGICZNE Niskoenergetyczne IL CAMPIONE 249p ). Poprzednie wyniki sprzed ok 2 lat super a teraz takie jak widac. Wypadlam troche z obiegu jeżeli chodzi o suple wiec licze, że coś podpowiecie. Myślalam o Hesta lub Nuvena.
Sianko mamy swoje.
A zapomnialam dodać że wprowadzamy siankiszonke swojej produkcji, na razie koniki jedza male ilosci.
Uprzedzajac pytania woda kalowa pojawila sie przed sianokiszonką a sama sianokiszonka nie stoi za dlugo otwarta.