Klami, ale to chyba w przypadku elektrolitów ciężko sprawdzić, musiałabyś badać poziom mikro i makro po używaniu każdcyh z nich. W przypadku elektrlitów raczej brałabym pod uwagę skład oraz chęć jedzenia przez konia
Hippolyt to w 65% cukier, LPC to dobra marka. maliniaq dla mnie te w proszku na ogół są bardziej skondensowane, wydajniejsze, ale są świetne elektrolity w płynie np. Cavalor, Equistro. Ale to tylko moje wrażenie.
Cobrinha - jak najbardziej możesz podawać z paszą 😉 Ile to już zależy od potrzeb Twojego konia, ale jeżeli nie masz niestandardowego przypadku, to możesz trzymać się zaleceń producenta (dawkowanie na spodzie przykrywki wiaderka), tj. 25 g 2 x dziennie.
Pytam bo na stronie sklepu widnieje ze podawac jedynie w wodzie [[a]]https://www.horse-trade.pl/pl/p/Elektrolity-OH-ElectroHorse-proszek-1%2C5kg/1955[[a]]
Cobrinha - możesz podawać z paszą, uwierz 😉 W opisach produktów jest wiele baboli, np. Wet Gloves to świetne czyszczące rękawiczki i wbrew opisowi, wcale nie trzeba ich wkładać do mikrofali 😁 Tak dla przykładu 😉 Pracuję nad tym aby opisy lepiej odzwierciedlały rzeczywistość, ale zajmie to trochę czasu.
Pytam bo na stronie sklepu widnieje ze podawac jedynie w wodzie [[a]]https://www.horse-trade.pl/pl/p/Elektrolity-OH-ElectroHorse-proszek-1%2C5kg/1955[[a]]
ja daję do żarcia 😉 wd podziałki na miarce. Kon zyje
Czy ktoś jest w stanie podzielić się opinią o Vetfarmlab Electromin Equine (1200g) ? Zastanawiam się nad zakupem zamiast Baileys Aqua-Aide (2kg).. Tych drugich raczej nie zużyję w tym sezonie, koń chodzi ok 4 razy w tygodniu. Chyba że podawałabym również w dni beztreningowe podczas upałów. Generalnie koń dopiero zaczyna pracę pod siodłem, pracuje lekko ale kondycji nie ma za grosz.. Polecono mi wprowadzenie elektrolitów i od ręki mogę kupić właśnie powyższe, w podobnej cenie bo Electromin jest na wyprzedaży. 🤔
Hej, ja bardzo polecam CIACH, w pełni zbilansowany suplement, który jest nie tylko smaczny, ale i łagodny dla żołądka. Bezpieczny dla wrzodowców i dla koni z problemami układu trawiennego. -> CIACH
A ja polecam skończyć z kryptoreklamą tej firmy, bo następny raz wprowadzę moderowane komentarze! Viss Mod
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Zabawa w kryptoreklamę.
Ale w czym jest problem? Polecam te suplementy bo są naprawdę dobre! Nie spamuje na grupach, wrzuciłam tylko jeden komentarz, więc proszę o odblokowanie!
Proszę zapoznać się z regulaminem forum! Obowiązuje zakaz spamowania i reklamowania swoich firm! Obowiązuje nakaz edycji posta! Nie tworzymy posta pod postem! Viss
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] Brak przeczytanego regulaminu. Nieedytowanie postów, pisanie wiadomości pod wiadomością.[/center]
W czym problem? Zarejestrowałaś się w ostatnim miesiącu na tym forum. Dziwnym trafem wtedy, kiedy ww firma rozpoczęła działalność. Spośród 9 wiadomości napisanych na forum 6 jest o tych suplach.
Mało? Po adresie mail łatwo znaleźć Twojego facebooka (swoją drogą, robisz ładne zdjęcia). Jedno ze zdjęć na nim przedstawia Ciebie z Panem Mateuszem L.S. będącym według danych strony właścicielem firmy rozprowadzających te suple. Z kolei Pan Mateusz ma jako tło swojego facebooka zdjęcie Twoich oczu. Dalej: Pan Mateusz jest CTO/It Menagerem w XYZ, natomiast Ty jesteś SEO w XYZ
Pragniesz dalej wykłócać się o to, że polecasz te suple z dobrego serduszka?
Tak, oczywiście. I jak widać na moim fb również mam konia i jeżdżę od lat konno. Jestem przedstawicielem tej firmy na Polskę i wszystkim koniarzom bardzo polecam tą firmę. Nie zauważyłam, żeby to był tutaj jakiś problem. Zachęcam, żeby wejść i sprawdzić suplementy i naprawdę z nich skorzystać. Nie uważam, żebym robiła kryptoreklamę, tym, że wspomniałam tu o istnieniu tej firmy w Polsce, więc proszę mnie nie posądzać o takie rzeczy. Jakby chciała coś takiego robić to bym sobie pozakładała miliony pseudo kont, ale tego nie robię. Podałam swój prawdziwy email, wszystko o mnie i o firmie można sprawdzić. Także uważam to za niepotrzebna reakcję, bo nie stworzyłam na żadnej grupie żadnego spamu. Pozdrawiam.
W czym problem? Zarejestrowałaś się w ostatnim miesiącu na tym forum. Dziwnym trafem wtedy, kiedy ww firma rozpoczęła działalność. Spośród 9 wiadomości napisanych na forum 6 jest o tych suplach.
Mało? Po adresie mail łatwo znaleźć Twojego facebooka (swoją drogą, robisz ładne zdjęcia). Jedno ze zdjęć na nim przedstawia Ciebie z Panem Mateuszem L.S. będącym według danych strony właścicielem firmy rozprowadzających te suple. Z kolei Pan Mateusz ma jako tło swojego facebooka zdjęcie Twoich oczu. Dalej: Pan Mateusz jest CTO/It Menagerem w XYZ, natomiast Ty jesteś SEO w XYZ
Pragniesz dalej wykłócać się o to, że polecasz te suple z dobrego serduszka?
Jakbym mogła dać ci łapkę w górę to bym dała cała taczkę tych łapek 😀
Tak, oczywiście. I jak widać na moim fb również mam konia i jeżdżę od lat konno. Jestem przedstawicielem tej firmy na Polskę i wszystkim koniarzom bardzo polecam tą firmę. Nie zauważyłam, żeby to był tutaj jakiś problem. Zachęcam, żeby wejść i sprawdzić suplementy i naprawdę z nich skorzystać. Nie uważam, żebym robiła kryptoreklamę, tym, że wspomniałam tu o istnieniu tej firmy w Polsce, więc proszę mnie nie posądzać o takie rzeczy. Jakby chciała coś takiego robić to bym sobie pozakładała miliony pseudo kont, ale tego nie robię. Podałam swój prawdziwy email, wszystko o mnie i o firmie można sprawdzić. Także uważam to za niepotrzebna reakcję, bo nie stworzyłam na żadnej grupie żadnego spamu. Pozdrawiam.
Brawooo!!!
Panna w dalszym ciągu nie przeczytała regulaminu a się wykłóca. Na forum jest ZAKAZ reklam swojej działalności!!! Zakaz reklam firm związanych z użytkownikiem! Uwierz mi, są tu właściciele największy końskich firm/stajni w Polsce. Takich, które Twoją firmę czapką nakrywają i NIKT z nich nie reklamuje się tutaj bo [color=red]REGULAMIN!!! Ba, właściciel forum jest również właścicielem jednego z największych internetowych sklepów jeździeckich w Polsce i się tu nie reklamuje. Bo REGULAMIN!!! Miała być reklama supli a wyszła antyreklama. Dla mnie temat zakończony. Jeśli zdecydujesz się zostać z nami - zapraszamy po przeczytaniu regulaminu. [/color]
Z nikim się nie wykłócam. Fakt regulaminu nie czytałam, jak 90% ludzi na tym forum, mój błąd. Jeżeli kogokolwiek tym obraziłam, bądź wprowadziłam w błąd to przepraszam. Nie taki był mój zamiar. Chciałam tylko, jako osoba również będąca w świecie koni, polecić firmę, tyle. I jak widać po moich aż 9 komentarzach, nie pisałam tylko o produktach tej firmy, a nawet w jednym z nich przedstawiłam firmę jaką nową w Polsce i prosiłam o opinie o produktach jeżeli ktoś już takie posiada. Mam nadzieję, że nie zrazi to użytkowników do przedstawionych suplementów i każdy oceni je przez faktyczną jakość, a nie przez niemiła sytuację na forum. Pozdrawiam
Cała ta dyskusja jest wykłócaniem się o to, co myślałaś a o to, co jest w regulaminie.
Fakt regulaminu nie czytałam, jak 90% ludzi na tym forum, mój błąd.
Żadne wytłumaczenie.
Jeżeli kogokolwiek tym obraziłam, bądź wprowadziłam w błąd to przepraszam. Nie taki był mój zamiar.
Celowo wprowadzałaś w błąd nigdzie nie zaznaczając, że pracujesz dla tej firmy. A to się źle kończy - polecam obejrzeć co stało się z YT vlogerką "wobecobiektywu" po jej "skoku na kasę" gdy reklamowała "za darmo" firmę swojego chłopaka. Czy dziś bawiąc się w reklamę nie warto zatrudniać fachowców znających się na tym? Bo wyszła antyreklama.
Chciałam tylko, jako osoba również będąca w świecie koni, polecić firmę, tyle.
Nie, chciałaś jej zrobić reklamę. Czerpiesz zysk z tego, że ktoś je kupi, więc nie kreuj się na obiektywną osobę.
I jak widać po moich aż 9 komentarzach, nie pisałam tylko o produktach tej firmy, a nawet w jednym z nich przedstawiłam firmę jaką nową w Polsce i prosiłam o opinie o produktach jeżeli ktoś już takie posiada.
"Sprawnie ukryłam swoją firmę dodając "obiektywnie" inne marki". No nie umiesz w marketing szeptany.
Mam nadzieję, że nie zrazi to użytkowników do przedstawionych suplementów i każdy oceni je przez faktyczną jakość, a nie przez niemiła sytuację na forum.
Po tej akcji nie wiem, czy szybko znajdą się chętni na zakup z tego forum. Jeszcze raz radzę zatrudnić osobę z branży marketingu. Osobę która się na tym zna a nie stworzy spamerskie multikonta, bo takie wyłapujemy tutaj bardzo szybko. A "efekt Straisand" (kolejne pojęcie z marketingu i socjologii) zostanie.
Pozdrawiam
Również pozdrawiam. Zachęcam do zostania na forum, ale już bez wspominania nazwy własnej firmy. Modzi czuwają i mają ten profil w obserwowanych. 😉
A ja polecam elektrolity DIY: 1. Jakieś 50% dekstroza 2. 30% sól niejodowana i nieczyszczona różowa. Ja daję tą z kopalni Kłodawa- polska zarąbista sól, lepsze niż te "himalajskie". Jak ukogos nie ma w sklepie, to zwykła szara sól do zapraw - bo ta nie ma antyzbrylaczy, jodu dodanego i innego copstwa. 3. 10% sacharoza- czyli zwykły cukier 4. 5% chlorek potasu 5. 5% siarczan magnezu (sól epsom)
Wszystko kupicie w sklepie "biomus", poza solą i cukrem- to w spożywczaku. Jeden minus. Trzeba sobie mieszać małe porcje. takie na maxa na kilka dni - bo jak się nie daje antyzbrylacza to wiadomka, że się pozbryla szybciutko. Więc sobie odmierzyć proporcje na średni słoik (jak po majonezie), tak, żeby wyszło na max 2/3 słoika i zamerdać słoikiem, żeby się wymieszało. Dawkowanie - na średni wysiłek 1 czubata łyżka stołowa, na duży (i upały) 2 łyżki czubate.
Można wsypać do paszy, można rozpuścić w pół szklanki wody i polać paszę.
Mój wybredny koń żre i się oblizuje. jak ktoś ma bardzo wybrednego konika to może troszke "popsuć" skład jakimś aromatem do żarcia, chyba też są w tym biomusie, kiedyś były pomarańczowy i cytrynowy.
Tanio, super skład i bez konserwantów i uczulantów i innych antyzbrylaczy, talków i niepotrzebnego copstwa.
Bardzo przepraszam jeśli pozamiatałam teraz w zasadzie większość producentów tych magicznych proszków- ale tam serio nie ma w składach niczego, czego nie dałoby rade kupić za 1/3 ceny w laboratoryjnej czystości. To są elektrolity - a nie silnik rakietowy - czyli cukry, sól kuchenna i chlorki te najpopularniejsze.
Tanio, super skład i bez konserwantów i uczulantów i innych antyzbrylaczy, talków i niepotrzebnego copstwa.
Bardzo przepraszam jeśli pozamiatałam teraz w zasadzie większość producentów tych magicznych proszków- ale tam serio nie ma w składach niczego, czego nie dałoby rade kupić za 1/3 ceny w laboratoryjnej czystości. To są elektrolity - a nie silnik rakietowy - czyli cukry, sól kuchenna i chlorki te najpopularniejsze.
Zgadzam się, u mnie większość ludzi uzywa soli kuchennej, a jeśli dzień był wyjątkowo upalny i np było się na zawodach to daja elektrolity z paczki. Nic nikomu się nie dzieje, wszyscy zadowoleni
Dekstroza (glukoza, cukier gronowy) są fajne bo są transporterem keratyny - czyli potreningowo są super. Do tego poza chlorkiem sodu (sól) to co podałam i jest taki domowy Baleis...
Sól kuchenna jest niefajna bo: jest jodowana czyli ma formy jodu niefajne- wybijają i blokuja wychwytywanie tych form jodu, które są potrzebne, jest wyczyszczona z wszystkiego dobra (mikroelementów), ma antyzbrylacze (to jest syf i zło).
Takie (wg. tego przepisu) elektrolity dla konia można spokojnie samemu wypić (tylko w mniejszej ilości 🙂.
Sól kuchenna jest niefajna bo: jest jodowana czyli ma formy jodu niefajne- wybijają i blokuja wychwytywanie tych form jodu, które są potrzebne
Możesz rozszerzyć. Pierwszy raz się spotykam z takim stwierdzeniem, a brzmi interesująco. Wychodzi na to, że obowiązek jodowania jest całkowicie bez uzasadnienia