Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

katakata, my wszystkie uczymy w 3 osoby: jedna prowadzi matke a dwie zrebie, jedna z przodu, druga z tylu. Na początku to trzymanie z przodu to takie prawie wcale, tyle co skręcić glowe a osoba z tylu popycha (nie ciągniesz za uwiaz). Z czasem mozna zwiększać presję na uwiazie i odległość od matki. Na akceptację nacisku od kantara bardzo dobrze tez robi wiązanie do jedzenia, bo kojarzą z żarciem i stoja ładnie. Tylko pierwsze parę dni trzeba pilnować no i my zawsze wiazemy do zrywek.

Natomiast ogolnie tak czytam o tym Twoim gagatku - on jest zdrowy? Nie jest neurologiczny?
melehowicz, Jest w 100% zdrowy.
Ale te jego wejścia to jest jakiś kosmos. Jest cwany, inteligentny jak mało który, odważny aż za bardzo i do tego uparty jak osioł. U mnie nie ma opcji 3 osób, czasami w porywach są dwie, dlatego w takich krytycznych sytacjach jestem bezsilna. Dzisiaj szedł za nami sąsiad z widłami. Raz dziabnął go w tyłek i maszerował az miło
Już mam na niego klienta samobójcę, który aż się trzęsie na niego, właśnie przez ten jego indywidualny charakter. Miał być przyszłościowo koniem dla mnie- ale ja się z tego wypisuje, no way
Byle przetrwać jeszcze 3 miesiące...
Była raz akcja, żeśmy go szukali a on wylazł z pastucha (bez zerwania linek z prądem takim że hoho) i radośnie zżerał sąsiadowi poletko truskawek i malin które sobie posadził...
katakata, zdradzisz co to za papier, zeby trzymać sie jak najdalej, jesli to jakis ujezdzeniowy?
katakata, Moja propozycja zakłada dwie osoby.
(Nie mój) Vitalis x Dante Weltino x Sandro Hit 😍 gówniarz ma fantastyczny charakter, jest miły i lubi ludzi, tylko lata z siurkiem na wierzchu 🤣
IMG_2487.jpeg IMG_2487.jpeg
Facella, Kary Vitalis zawsze znajdzie nabywce, Pani Agata trafiła 6 w totka z maścią 🙂 Ile zrebiat planujecie na przyszły rok?
karolina_, nie mam pojęcia 🙈 plany są płynne 🤣 młode nie mają nawet 2 tygodni więc jeszcze jest czas na decyzje. Ja tam tylko sprzątam i robię zdjęcia 😅 uwielbiam wszystkie źrebaki jakie się rodzą u Agaty, ma bardzo dobre klacze i warunki.
Facella, - to tło jak na zamówienie, jeszcze dla karych 😍
Facella pokaż jeszcze swojego "chrześniaka" 😁
Evertanz (Escanto PS x Franziskus FRH x Show Star)
Pierwiastka a urodziła takie źrebię 😍

keirashara, jak to się mówi, to pole makowe to mój „opłacony aktor” 😅
IMG_2489.jpeg IMG_2489.jpeg
Facella, tez fajny. Myślałam ze bedzie wysyp potomstwa Grey Tonic ale tak jak widzę to raczej w Polsce nie bylo na niego takiego boomu. My spróbowaliśmy w tym roku, ale nie udalo sie zamówić
U nas w tym roku klaczka Be on Love JK po ogierze Calico.
Bardzo liczę na to, że wysiwieje.
Widzicie już jakieś przesłanki do zmiany maści ?
1000076966.jpg 1000076966.jpg
1000076964.jpg 1000076964.jpg
1000076963.jpg 1000076963.jpg
nokia6002, nie znam się kompletnie to nie pomogę, ale... jak zostanie kasztanką to wołaj, pomogę Ci się od niej uwolnić 😁 ja kocham rude
nokia6002, Trzeba by powiększyć zdjęcia. Sprawdź czy długie włosy wokół oczu lub rzęsy są siwe, choćby pojedyncze.
nokia6002, nie znam się kompletnie to nie pomogę, ale... jak zostanie kasztanką to wołaj, pomogę Ci się od niej uwolnić 😁 ja kocham rude
ekhem, 🤣
a ja jak wysiwieje 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się