Forum konie »

szkolenia, kursy

Nietypowe pytanie, może akurat ktoś będzie wiedział.

10 lat temu robiłam instruktora rekreacji ruchowej
Uległa mi zniszczeniu legitymacja i potrzebuję nowej
Do kogo pisać?
Na certyfikacie mam tylko pieczątkę z miejsca gdzie odbywał się kurs, żadnego organizatora. Będą mieli informacje co począć?
wabankowa, powinni mieć informację kto był organizatorem kursu 😀 Ewentualnie pokierują dalej
Hej, kupę lat! 😄

wabankowa, akurat jestem w trakcie walki o odzyskanie wszystkiego co zgubiłam i jestem na bieżąco.

Nie ma możliwości odzyskania legitymacji, ponieważ zawód "instruktor rekreacji" uległ wiele lat temu deregulacji.

Najpierw próbowałam odzyskać legitymację, lub jakiekolwiek zaświadczenie o ukończeniu kursu IRR i nie ma takiej opcji.
Choć ciekawe jest to, że PZJ posiada w bazie mój kurs sędziowski, który można było zrobić wyłącznie po ukończeniu IRR 😄

Z uznaniem przez PZJ moich międzynarodowych uprawnień BHS też jest strasznie pod górkę, ale chyba w końcu mi się to uda 🙂

Dla osób ze Śląska/Małopolski( ze względu na odległość 😉 Szkolenie CRS dla jeźdźców:
https://www.facebook.com/events/2914981188648871

W skrócie:
"Warsztaty mają na celu zwiększenie świadomości własnego ciała, sprawienie że jazda konna może stać się bardziej komfortowa dla obu stron, a działanie pomocy jeździeckich dużo lepiej rozumiane przez konia.
Podczas warsztatów będziemy pracować nad mięśniami głębokimi, stabilizacją miednicy, aktywacją przepony oraz ciśnieniem śródbrzusznym w oparciu między innymi o metodę DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization).
Odpowiednia kontrola ciała przekłada się znacząco na jakość dosiadu oraz integrację jeźdźca z koniem."
W Poznaniu we wrześniu (21.09) odbędzie się pierwsza w Polsce konferencja marketingowa dla branży jeździeckiej: www.equestrianmarketing.pl/konferencja
Figarusowa, już wiem co mąż dostanie ode mnie w prezencie 😅 mi żadna konferencja nie pomoże ale on ma szansę
karolina_, Jak przeczytasz szczegóły to raczej zabronisz mu udziału w tej konferencji🤣😝
melehowicz, ?
melehowicz, on już w takim wieku, że młode influencerki uciekną z piskiem, może jechać 🤣🤣
karolina_, Tego nie brałem pod uwagę, ale grupa docelowa opisana w ogłoszeniu stoi po drugiej stronie lady. Tak serio to pewnie to przeszkadza ....
📍Giżycko/Olecko/Ełk- warmińsko- mazurskie
Odwiedza nas 20-21.07 forumowa Ponia- Justyna Badaszko. Chętnych na konsultacje z nią serdecznie zapraszamy 🤗
https://facebook.com/events/s/konsultacje-skokowe-z-zawodnic/1143179780065757/
Szkoła Terapii Zwierząt z radością ogłasza rozpoczęcie rekrutacji na kierunek kształcenia „Zoofizjoterapia koni" na lata 2024/2025!
To wyjątkowa okazja dla pasjonatów zwierząt, którzy pragną rozwijać swoje umiejętności i zdobyć specjalistyczną wiedzę w zakresie fizjoterapii koni. Nasz program oferuje aż 296 godzin zajęć pod okiem doświadczonych wykładowców, łącząc teorię z praktyką na najwyższym poziomie. Uczestnicy kursu zdobędą nie tylko wiedzę, ale także praktyczne doświadczenie, które pozwoli im z powodzeniem pracować w tej rozwijającej się dziedzinie. Po zakończeniu kursu i zdaniu egzaminu uczestnicy otrzymają zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z przepisami MEN.
Nie przegap swojej szansy na dołączenie do elitarnej grupy specjalistów! Zapisz się już dziś i rozpocznij swoją przygodę z zoofizjoterapią koni!
Więcej informacji odnośnie tego rocznego kursu znajdziecie na naszej stronie internetowej

https://stz.edu.pl/kierunki-ksztalcenia/zoofizjoterapia-koni/
Hej! Zaprzyjaźniona stajnia organizuje szkolenie z panem Bohdanem Sas-Jaworski 🔥
Miejsce szkolenia: Stajnia Pałac Pępowo (Wielkopolska, okolice Racotu/Leszna/Olszy)
Jest możliwość przyjazdu z koniem na dwa dni szkolenia.
Drugiego dnia odbywa się licencjonowane szkolenie dla szkoleniowców PZJ oraz można zapisać się jako wolny słuchacz 🙂

Link do wydarzenia na fb: https://facebook.com/events/s/konsultacje-skokowe-z-bohdanem/1016425916387318/
Na Labokin 3 września o 19 darmowy webinar o cukrze i insulinie u koni.
zembria szkoda że angielskojęzyczny 🙁
Czy jest jakaś grupa/miejsce, gdzie mozna sobie kupić jakieś szkolenia/webinary na spółkę z kimś? Mówię oczywiście o tych online :-)
Witam
Dofinansowanie szkoleń jeździeckich przez urząd pracy – czy ktoś korzystał?

Czy ktoś z Was lub Wasz pracodawca korzystał z dofinansowania szkoleń przez urząd pracy w branży jeździeckiej? Chodzi o kursy dla instruktorów, hipoterapeutów, trenerów czy inne specjalistyczne szkoleni
Szkolenie z naszą forumową Ponią- Justyną Badaszko 😎. warmińsko-mazurskie
https://fb.me/e/4MsAusqmy
Animalek - naturopatia i rehabilitacja Agnieszka Olkuska oraz Stadnina na Dębinie zapraszają na wyjątkowe szkolenie „Koniologia – czyli wszystko o końskim ciele, co świadomy właściciel i jeździec wiedzieć powinien”.
To unikalne spotkanie stworzone z myślą o tych, którzy chcą lepiej rozumieć konie – nie tylko ich zachowania, ale też ciało, fizjologię, potrzeby i sposób funkcjonowania.
Co nas czeka:
• Anatomia porównawcza i fizjologia: Zajrzymy w głąb struktur anatomicznych konia i człowieka – porównamy ich układ kostny, mięśniowy, a także szczegółowo przyjrzymy się układowi nerwowemu i jego znaczeniu w pracy z koniem.
• Tradycyjna Medycyna Chińska: Poznasz podstawy TMC i jej zastosowanie u koni – jak wspierać zdrowie holistycznie.
• Terapia Czaszkowo-krzyżowa: Dowiesz się, czym jest ta subtelna, ale potężna forma pracy z ciałem, jak wpływa na układ nerwowy i jak można ją wykorzystywać w terapii koni.
• Podejście praktyczne: Oprócz wiedzy teoretycznej będą też ćwiczenia praktyczne, które pomogą Ci lepiej zrozumieć to, co kryje się pod skórą Twojego konia – i jak to wpływa na jego ruch, zachowanie i zdrowie.
Szczegóły wydarzenia:
Data: 10-11.05.2025
Miejsce: Stadnina na Dębinie Wiatowice - Dębina 49, 32-420 Wiatowice
Zgłoszenia przyjmuję za pomocą formularza zgłoszeniowego:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfnyHmzT.../viewform...
Ewentualne zapytania i wątpliwości prosimy kierować w wiadomości prywatnej lub na adres olkuska.agnieszka@gmail.com
Posiłki: dostępne przekąski i ciepłe napoje, możliwe obiady, płatne na miejscu gotówką
Noclegi: możliwe na miejscu - liczba miejsc ograniczona.
W sprawie noclegów i wyżywienia (obiadów) prosimy o kontakt z p. Agnieszką Żurowską, tel: 507 164 780.

Czy ktoś wie czy i gdzie będzie organizowane szkolenie kopytowe?
Wola Jabłońska.
9-11 maj. Kasia Goraj.
Szkolenia kopytowe to są co chwilę, organizują je
Ada Majocha
Sylwia Marchewka
Katarzyna Goraj
Remigiusz Borowski
i wiele innych
Polecicie jakieś podcasty? Tematy w sumie wszystkie, chyba poza stricte sportem/zawodami. Muszę czegoś sobie słuchać przy kolorowaniu :p
Na lużnej wodzy
Trzymaj kontakt

Jak lubisz influencerskie pierdu pierdu to Kamijami i sue cośtam mają zdaje się też podcasty.
Cześć Wszytskim! Mam nadzieję, że to dobry wątek. Od długiego czasu rozważam zrobienie kursu instruktora jazdy konnej lub ( bardziej) instruktora hipoteriapii. Mam swojego konia i doświadczenie w świecie jeżdzieckim sięgające kilkunastu lat, ale przez pracę i inne sytuacje zyciowe wypadłam z „obiegu” końskiego światka. Trochę szukam sobie drogi powrotnej, a hipoterapia najbardziej mnie przyciąga ze wzgledu na moją pracę która jest związana z dziećmi upośledzonymi fizycznie i umysłwo. Będę wdzieczna za jakiekolwiek porady albo wgląd na to jak wygląda robienie takiego kursu ( ilość godzin, wygląd zajęć, jakieś sprawdzone ośrodki).
Balanga1988, 11 lat temu miałam sfinansowany kurs IRR spec. hipoterapia, ale to był jakiś program dla osób bezrobotnych do 30r. ż. Jeśli koszt szkolenia przekraczał określoną kwotę, trzeba było dopłacić z własnej kieszeni (jeden chłopak robił kurs za kilkanaście tysięcy na obsługę jakiegoś sprzętu wykorzystywanego w kopalnictwie i chyba ponad połowę musiał dopłacić). Warunkiem dofinansowania było podjęcie pracy na umowę chociaż na określone minimum czasu i chyba potencjalny pracodawca musiał podpisać, że mnie zatrudni.
Słuchajcie 12-go lipca robimy w Warszawie szkolenie z Forana i Carra (można sobie przynieść sprzęt i wypróbować wszystkie preparaty). Sklep Equestrian Estetiq, godizna 11😲0.
Robimy sobie taki 2 godzinny panel o suplementacji potem przerwa potem podobnnie schodzi na całego carra.
Wjazdówka 100pln - ale w jeje cenie macie i szkolenie i pordukty za 200pln. zazwyczaj jest to 1l chevinal, Jakiś spray do pielęgnacji grzywy albo sierści i kantar.
Trzeba się zapisać wczesniej w sklepie.
Zapraszam!
kotbury, kurde termin mi nie odpowiada a chętnie bym na takie się przeszła. Będą kolejne?
kotbury, zostajecie moze ze stoiskiem 13/07 na zawody w Becker Sport? Czy to jednodniowy strzal?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się