Rudzielc_23, Ja mam, Gówniarzyk w tym latał w tereny, żeby nogi osłonić całe. Zachodzi na kopyto od strony piętek w samie do ziemi, z przodu tak bardziej koronkę tylko zasłaniają. Zrobić Ci jakieś fotki, albo coś pomierzyć?
zembria, jak zachodzi na piętki to super bo właśnie tam jest rana i o zasłonięcie tego miejsca mi chodzi. Pozostaje wybrać rozmiar... Twój ma też pewnie solidniejszą nogę?
kotbury, bylabym bardzo wdzieczna! Teraz na BF sa wszedzie promocje to bym je przygarnela chetnie. Jakbys mogla prosze zmierzyc obwod na gorze i dlugosc kaloszka z tylu 🙏🙏🙏 Plamkakochanie, Podaję wymiary kaloszka Delux rozmiar XL
Wysokość przy rzepie – 8 cm do rozpoczęcia łuku.
Z drugiej strony 13,5 cm
Obwód u góry 27 cm
Obwód u dołu 41 cm
Ja dostałam na urodziny białe Gatusosy - komplet ochrów na 4 i jestem zakochana po uszy. Natomiast faktycznie oni mają jakąś dziwną tą rozmiarówkę, bo na mojego młp na cienkiej nodze L-ki dopinam ledwo co.
Natomiast to jaki one dają efekt wizualny to... Cudo!
rudziczek, na zdjęciu nie robią takiego efektu jak w ruchu co prawda, ale mam jedno krótkie nagranie, to mogę wysłać na priv. Na SS w ruchu prezentują się tak 😍 ja ubrana jestem jak bejuch, no ale taka pora. Za to koń jaki piękny w tych białych skarpetach 😁
Szukam i szukam i nie moge znalezc.. Jakie firmy/modele maja duze kaloszki?
Uzywam teraz veredus, ale chetnie bym przyjela wieksze. Bez zadnych futerek i udziwnien, latwe do czyszczenia, ale nie gumowe.👀
Plamkakochanie, - York, Mustang. York ma do XXL, może to nie jest jakość urywająca zadek, ale zawsze mi tak z rok-dwa służą. Mustangi są chyba nieco trwalsze, ale rzep zależy od partii i czasem jest dość słaby.
Jak Ci nie przeszkadza futro to kentucky z futrem też wypadają bardzo duże. Te bez już nie 🤦 nie wiem skąd ta logika rozmiarówki.
kotbury, bylabym bardzo wdzieczna! Teraz na BF sa wszedzie promocje to bym je przygarnela chetnie. Jakbys mogla prosze zmierzyc obwod na gorze i dlugosc kaloszka z tylu 🙏🙏🙏 Plamkakochanie, Podaję wymiary kaloszka Delux rozmiar XL
Wysokość przy rzepie – 8 cm do rozpoczęcia łuku.
Z drugiej strony 13,5 cm
Obwód u góry 27 cm
Obwód u dołu 41 cm
Dzieki wielkie dziewczyny! Typowo Polskie firmy bedzie mi trudniej sprowadzic do USA aktualnie. Kentaur tu raczej tez nie wystepuje. Bede sie posilkowac bardziej "swiatowymi" firmami, wydaje mi sie ze Premiere Equine sa tu latwiej dostepne.
Kentucky szkoda ze bez futrowe sa male, bo kentucky mam tu latwo dostepne tez 🙁
rudziczek,
Polecisz jakis konkretny model? Nie mam nawet konia mastodonta ale ma duze kopyta i duzy wykrok, i wszystko wisi sobie w polowie kopyta radosnie, a ona depcze sobie po pietkach 🤣
Woof wear jedyne jakie sa u mnie teraz dostepne XL sa za $99, a tyle az nie planuje wydac na kaloszki 😁
Dzieki wielkie dziewczyny! Typowo Polskie firmy bedzie mi trudniej sprowadzic do USA aktualnie. Kentaur tu raczej tez nie wystepuje. Bede sie posilkowac bardziej "swiatowymi" firmami, wydaje mi sie ze Premiere Equine sa tu latwiej dostepne.
Kentucky szkoda ze bez futrowe sa male, bo kentucky mam tu latwo dostepne tez 🙁
kotbury,
Za male one sa, mierzylam wczoraj 😓 Plamkakochanie, no to masz konia z naprawdę sporym kopytkiem bo te gatuzosy sa jak dla mie jak dzwony.
Meise, to są te pełne Gatusosy? Jakie są twoje wrażenia w związku z tym że są z tego dziwnego materiału i nie mają żadnych wywietrzników? Miałam w rękach te "dziurawe" i zastanawiam się czy te pełne nie grzeją za bardzo
Ollala, nie no, właśnie ja mam te dziurawe, ale zarówno na zdjęciach jak i na filmie zlewają się i wyglądają jak bez dziurek. Ja w ogóle od lat jeździłam bez ochraniaczy i zakładałam tylko na skoki na przody, ale odkąd mam te to zakładam komplet. Zobaczymy czy w lecie nie będą odparzać. U nas połowa stajni ma te Gatusosy i te białe mi tak wpadły w oko na innych koniach, że zamówiłam sobie jako prezent na urodzinki 😉 na żywo prezentują się na karym zacnie, nikt nie przejdzie obojętnie 😁 Uważam, że to najpiękniejszy element końskiego rzędu u nas. Cały czas je myję, ale niestety paski mi już koń trochę zapuścił. Już w pierwszym terenie nażarł się jaskółczego ziela i drapał mordę o nie z tą pomarańczową śliną. Mam nadzieję, że w pralce się odpiorą 🙂
Czy mamy tu kogoś kto ma ochraniacze na piętki Veredus? Interesuje mnie czy warto wydać na to kasę, czy to się trzyma na nodze w dedykowanym miejscu? i jak wypadają rozmiarowo?
Rudzielc_23, zalezy od budowy kopyta, jak wysokie pięki masz. U mojego Siwego trzymały się idealnie, kolejny mój koń miał niskie piętki i latały strasznie.