wistra, Rozciągliwe jak rajstopy z zimowych bryczków są Horze. Wzielam swój klasyczny rozmiar z Horze i od początku były lekko luźne a teraz już są zdecydowanie za duże, mogłam spokojnie brać 38, gdzie z klasycznych Horze mam 42. Bardzo ciepłe, lej bez zarzutu po sezonie.
Zuzu., mam Horze active zimowe z pełnym silikonowym lejem (bawełniane bez kieszonki) i ostatnie, co bym o nich powiedziała, to ze są rozciągliwe. Wypadają małe, materiał nie pracuje w ogóle.
Zuzu., letnie mam horze, 3 pary. Model Dea, i 2 pary takie z brokatowym pasem (2 różne modele) i są zarąbiste.
Z zimowych miałam jakieś starty i hkm, hkm juz sobie kupiłam te same 2 rozmiary mniejsze, ale starty nie pamiętam jaki to był model.
Muszę się przejechać na prawobrzeże do Deca i pomierzyć te kipwarmy, bo nie wiem czy mi na zadzie lepiej będzie leżeć damskie 2XS czy dziecięce 164 🤣 a tych drugich jest więcej na vinted.
Poncioch, no może źle się wyraziłam. Nie są elastyczne, ale na pewno się rozciągają przy używaniu. I moim zdaniem wypadają duże - wiszą mi w kostkach i są luźne w kolanach, a nie jestem jakąś sarenką 🤣 Faktycznie nie są najwygodniejsze, ale na pewno najcieplejsze.
odpowiadając na pytanie zadane wczesniej: tak, czuję się w kipwarm jakbym miała lateks założony + nie mają za wysokiego stanu i mi się kończą na biodrach, więc już w ogóle 😂🙈
malinowaa, Omasz, odpowiedziałaś na moje pytanie, które chciałam zadać😀
Słuchajcie, a jak wypada krój tych Horze Active ocieplanych? Raczej dla krótkonogich...? Lepiej brać rozmiar mniejszy? Czy raczej standardowa rozmiarówka?
Sankaritarina, active z kieszonką są dla mnie takie „krótsze 7/8” a mam 180 cm wzrostu i długie odnóża, więc standardowe w stronę krótszych. Ja mam 36 z nich, dla porównania mam S PSoS, S Equestrian Stockholm i S Maya Delorez. Nie mają za bardzo gumki w pasie i ten stan jest taki średni (czytaj - mi zjeżdżają z tyłka trochę). Ale są ciepłe.
Fokusowa, Dzięki! Takiej odpowiedzi szukałam 😀 A nosisz normalnie 36? Czy brałaś rozmiar mniejszy?
Dopytuję, bo z innym modelem Horze (bodajże Tarą, ale nie pamiętam teraz,, na pewno nie z Active). właśnie miałam taką sytuację, że tak naprawdę powinnam była kupić rozmiar mniejsze, bo w pasie te bryczesy były jakieś takie szersze.
Facella, w Decathlonie kilka lat temu kupiłam jakieś letnie bryczesy damskie w rozmiarze xxs, a z rozmiarów dziecięcych wchodzę w 12 lat (wcześniej pasowały 14 lat, ale teraz spadają mi z tyłka).
Pati2012, @donkeyboy na końskiej rewii mody (2025, pierwsza strona) pisała tak
donkeyboy,
A to są zdjęcia jakie wstawiła, ja bym chciała ją teraz wywołać i zapytać jak się sprawują te zimowe bo są piekneeee livkaolivqa, wracam z recenzja.
Woda chlapnięta spływa faktycznie ale nie powiedziałabym ze wytrzyma mocniejszy strumień wody. Jak sie zachlapiesz przy zlewie albo deszcz lekko pada to beda ok. Jak ktoś wyceluje w ciebie ze szlaufa albo leje to nie. W dupkę ciepło, naprawdę doceniam je teraz jak temperatury spadły. Spróbuję też zamówić te supertherms z filmiku w grudniu bo akurat będę miała jak odebrać i zobaczę jaka jest różnica.
Kupiłam zimowe z Temu - polecam, fajny materiał typu elastyczny, miękki softschel z polarkiem w środku, rozmiarówka standardowa, lej super trzyma, materiał dość gruby i ładnie się układa, dodatkowo dwie kieszenie, a trzecia na zamek, dostawa trwała ok 10 dni
nie umiem skrócić linku, bo bym wstawiła , a jest koszmarnie długi 😉