Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

keirashara, no wiem, wiem, dlatego mnie mierzi, tak jak i drukowanie etykiet.. jak ktos wykupi Orlen paczkę to od razu sprawdzam kiedy będę w pracy i piszę, że wyślę dopiero wtedy, bo nie mam jak wydrukować etykiety w domu. Może jak ludzie będą dłużej czekać to zaczną wybierać InPost 😅
faith, dzieki 🙂
Fokusowa, ja chyba zacznę pisać w ogłoszeniach że inpost wysyłka od ręki, orlen po kilku dniach
A te przesyłki olx to w pełni bezpieczne są od strony sprzedającego? Bo rozumiem, że pieniądze dostanę dopiero jak kupujący dostanie przesyłkę tak? Normalnie wysyłać i się nie bać?
flygirl, jak kupujący odbierze paczkę, to ma 24 godziny na zgłoszenie uwag do otrzymanego przedmiotu. Jeśli nie zgłosi uwag lub chęci zwrotu, to po 24 godzinach od odbioru pieniądze automatycznie są zwalnianie na Twoje konto.
Jeśli kupujący stwierdzi, że wszystko jest ok, może w aplikacji to potwierdzić i wtedy on zwalnia Twoją wypłatę szybciej - czyli może uruchomić środki np. godzinę po odbiorze przesyłki.
Standardowo przelew wchodzi na konto dnia następnego po informacji od Olx, że: "Hurra! Twoja wypłata z Olx jest już w drodze".
Oki dzięki! Na przyszłość może się przyda, bo aktualnie zablokowali mi konto z powodu podejrzenia oszustwa i nie mam dostępu już w ogóle.🤣
flygirl, a wiesz co się stało? Składałaś jakieś wyjaśnienia? 😳
Wysłałam formularz zgłoszeniowy, ale niezbyt wierzę w powodzenie. Bez sensu całkiem, bo konkretnego powodu nawet nie podali, a jeśli już to ja bym podejrzewała o oszustwo niektórych z odpowiadających na ogłoszenie a nie mnie.🙄 Już miałam od jednego kupującego zgłoszenie na tą przesyłkę olx, kod do nadania w InPost, w aplikacji też już było i dupa, nie wyślę. Napisałam do niego bezpośrednio, może się uda poza olx sprzedać. Ogólnie szkoda, bo zainteresowanie było duże, a się nie spodziewałam i miałabym szybko problem z głowy, a tu takie coś.
flygirl, zadzwoń do nich w poniedziałek na infolinię +48 61 6771122 i zapytaj o swoje konto, co jest powodem blokady i co masz zrobić. Formularze czasem "nie docierają"...
Mi też ostatnio zablokowali konto, ale w pełni słusznie, bo ktoś mi się włamał. Jak odzyskałam dostęp to miałam KILKASET wiadomości z próbą oszustwa wysłanych z mojego konta. Wiecie, te wiadomości typu „czy mogę wysłać swojego kuriera” albo „potrzebuje adres e-mail do zakończenia transakcji”. Konto usunęłam całkowicie.
Czy jest jakaś różnica między kawiarką bialetti a kawiarką np ambition?
Używam ambition i zastanawiam się, czy warto dopłacić do bialetti, z innych powodów niż wizualne
Czy jest jakaś różnica między kawiarką bialetti a kawiarką np ambition?
Używam ambition i zastanawiam się, czy warto dopłacić do bialetti, z innych powodów niż wizualne

madmaddie, Nie ma 😉
Ma ktoś może używane auto z salonu na leasing/kredyt?
flygirl, ja mam roczne, tzn było roczne jak je wzięliśmy w leasing.
Ja będę miała za tydzień😁
Czy ktoś reklamował buty w eobuwiu? Otóż w wciąganych muszkieterkach przy ściąganiu rozkleiła mi się pięta i zamsz uciekł do góry. Ściągałam ręką, nie nogą o nogę czy coś. Chciałbym, żeby zostały naprawione lub wymienione, nie chce zwrotu gotówki. Bardzo lubię te buty, bo są na tyle wąskie w kostkach, że mi się trzymają i są ze skóry - a większość w tym kroju to cerata i w dodatku są dla mnie za szerokie.

Macie doświadczenia z procesem u nich? Bo jak mają mnie wysłać na drzewo to ja sobie je oddam do szewca sama, szczególnie, że potrzebuję ich teraz, jak jest zimno i lód, nie za miesiąc czy dwa. Z drugiej strony dlaczego mam bulić za ewidentną wadę wykonania... i no nie wiem co robić 🙈
Keirashara, na naprawę to nie masz co liczyć. Możesz spróbować wymiany, ale upewnij się, że są jeszcze w ogóle dostępne, bo jak nie są, to nawet nie masz co próbować.
Sivrite, - są dostępne, ostatnie sztuki... oby mi tylko je w najgorszym razie oddali 😅
Dopilnuj, żeby reklamować z tytułu niezgodności towaru z umową a nie gwarancji producenta. Opisz dokładnie, że zdejmowane były ręcznie. Zaznacz, że chcesz wymiany i to tyle. Ja reklamowałam buty w CCC i Half Price, nigdy nie było problemów, a to wszystko w sumie to samo.
Nie wiem gdzie zapytać. To napisze tutaj. Czy wam również poszedł prąd mega w górę? Mam taryfę g12w. Do tej pory za 2!!!! Miesiące płaciłam tak na oko 450-490zl. Zazwyczaj ok 450kwh. Dziś z ciekawości sprawdziła. Rozliczenie rzeczywiste tylko za styczeń i mam 94kwh i kwotę 437zl.. aż się zagotowałam jak to zobaczylam.
Zle spisałam mam 287kwh. Co i tak kwota jest ogromna. Gdzie niby podpisywałam umowę że stawki będą stałe niezależnie od skoków cen pradu...
siwaaa, tam chyba dla tej taryfy mocno wzrosła opłata mocowa.
epk, jutro spróbuję się do nich dodzwonić. Żadnego maila o tym nie dostałam. Wręcz przeciwnie. W grudniu był o obniżce cen pradu od 1 lutego 😂
siwaaa, bo sam prąd chyba tak, ale opłaty dodatkowe poszły w górę...
siwaaa, zawsze znajdą sposób żeby okroić 🙂 jak nie na cenach, to jakieś opłaty stałe i inne sraty w łaty. Wszelkie zażalenia można sobie wsadzić w dupę. Alternatyw brak. Off grid chyba nie mozna być nawet bo prawnie nie mozna chyba w takim mieszkać, a na pewno się zameldować

U mnie kiedyś jak mąż źle spisał licznik to się prawie rok biliśmy z dostawcą że to była pomyłka a nie kilkunastokrotny wzrost zużycia. Nagle zaczęło się wyciąganie prognoz z tyłka i ignorowanie odczytów na jej rzecz. Jak usiadłam do excela przejrzeć rachunki to się nagle okazało że np. uprzednio zaprognozowali nam grzanie w sierpniu (osobny odczyt na to, więc ewidentne kręcenie lodów) 🤣 kasowali nas podwójnie za opłaty stałe bo wg. nich mieliśmy dwa mierniki tj. punkty odbioru... potem w audycie się okazało że jak została zgłoszona wymiana poprzedniego to nie usunęli starego z rejestru. Jasne, nie zauważyliśmy tego, bo to wynajem i wymiana była X lat temu, oraz bo rachunek ma 15 stron, człowiek czyta i nie rozumie, ciężko dojść co do czego, tu dodane, tu odjęte, ja pier...le. I dziwnym przypadkiem te pomyłki zawsze wychodzą na plus dla nich a nie dla ludzi 🤣🤣🤣
siwaaa, ja za ostatnie dwa miesiące zapłaciłam w opłatach, podatkach i innych daninach 150% tego co za sam prąd 🙃 a sam rachunek przyszedł wyższy niż zazwyczaj, mimo że zużycie niewiele się zmieniło.
(...) I dziwnym przypadkiem te pomyłki zawsze wychodzą na plus dla nich a nie dla ludzi 🤣🤣🤣
donkeyboy, gdyby bubel miał być na Waszą korzyść, to po tym jakby się wreszcie doliczyli, to jeszcze karę by trzeba było płacić pewnie 😉
I dziwnym przypadkiem te pomyłki zawsze wychodzą na plus dla nich a nie dla ludzi 🤣🤣🤣
donkeyboy, nie zawsze 😉 zdarzyło mi się upominać o weryfikację odczytów i poprawności działania licznika głównego, ponieważ "nasze" podliczniki pokazywały większe zużycie, niż ten licznik główny dostawcy. Ale to temat służbowy, więc nie mogliśmy po prostu się uśmiechnąć i ucieszyć z mniejszych rachunków 🙂

Jakbym mogła, to bym opowiedziała całość historii, bo zakrawała momentami o absurd 😉
Dworcika, oczywka, z procentem. A jak przetrzymują nadpłaty i nie chcą mi oddać to procentu się nie liczy. Super antylokata xD

Poncioch, okej to sie poprawie - nam tez poczatkowo prognozowali mniej 😅 Zapewne żeby utrzymać klienta w przeswiadczeniu ze dostali super deal (bo to byl moment kiedy zdrozal prad na maksa przy wybuchu wojny, a oni sie chwalili ze u nich nie ma takich posranych cen). Potem stopniowo zwiekszali je z kwartalu na kwartal zeby zalatać te początkową dziurę którą sami zrobili. I nawet bez mrugniecia okiem to placilismy - efekt gotowanej żaby. Gdyby małżonek nie pomieszał tych odczytów i nie dowalili nam takiej prognozy ze miesieczna oplata wynosila by kilka razy wiecej niz zwykle to bym nigdy nawet w to nie spojrzała i placila dalej. Za to "grzanie w sierpniu" też. A można było po prostu kasować od samego początku jak się należy, wystawić rachunek na jednej stronie (bo serio przecież to zwykła faktura, a była broszura). Ale po co, tak to nie mozna krecic 😀
Dzięki dziewczyny. Dodzwoniłam się. Okazało się dodatkowo, że skończyła mi się umowa grudniu. A tu nie było info wcześniej żeby przedłużyć.... a ja zapomniałam. No niestety za styczeń będzie wysoki rachunek, luty ma być tańszy a od marca nowa oferta.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się