keirashara, no wiem, wiem, dlatego mnie mierzi, tak jak i drukowanie etykiet.. jak ktos wykupi Orlen paczkę to od razu sprawdzam kiedy będę w pracy i piszę, że wyślę dopiero wtedy, bo nie mam jak wydrukować etykiety w domu. Może jak ludzie będą dłużej czekać to zaczną wybierać InPost 😅
A te przesyłki olx to w pełni bezpieczne są od strony sprzedającego? Bo rozumiem, że pieniądze dostanę dopiero jak kupujący dostanie przesyłkę tak? Normalnie wysyłać i się nie bać?
flygirl, jak kupujący odbierze paczkę, to ma 24 godziny na zgłoszenie uwag do otrzymanego przedmiotu. Jeśli nie zgłosi uwag lub chęci zwrotu, to po 24 godzinach od odbioru pieniądze automatycznie są zwalnianie na Twoje konto.
Jeśli kupujący stwierdzi, że wszystko jest ok, może w aplikacji to potwierdzić i wtedy on zwalnia Twoją wypłatę szybciej - czyli może uruchomić środki np. godzinę po odbiorze przesyłki.
Standardowo przelew wchodzi na konto dnia następnego po informacji od Olx, że: "Hurra! Twoja wypłata z Olx jest już w drodze".
Wysłałam formularz zgłoszeniowy, ale niezbyt wierzę w powodzenie. Bez sensu całkiem, bo konkretnego powodu nawet nie podali, a jeśli już to ja bym podejrzewała o oszustwo niektórych z odpowiadających na ogłoszenie a nie mnie.🙄 Już miałam od jednego kupującego zgłoszenie na tą przesyłkę olx, kod do nadania w InPost, w aplikacji też już było i dupa, nie wyślę. Napisałam do niego bezpośrednio, może się uda poza olx sprzedać. Ogólnie szkoda, bo zainteresowanie było duże, a się nie spodziewałam i miałabym szybko problem z głowy, a tu takie coś.
flygirl, zadzwoń do nich w poniedziałek na infolinię +48 61 6771122 i zapytaj o swoje konto, co jest powodem blokady i co masz zrobić. Formularze czasem "nie docierają"...
Mi też ostatnio zablokowali konto, ale w pełni słusznie, bo ktoś mi się włamał. Jak odzyskałam dostęp to miałam KILKASET wiadomości z próbą oszustwa wysłanych z mojego konta. Wiecie, te wiadomości typu „czy mogę wysłać swojego kuriera” albo „potrzebuje adres e-mail do zakończenia transakcji”. Konto usunęłam całkowicie.
Czy jest jakaś różnica między kawiarką bialetti a kawiarką np ambition?
Używam ambition i zastanawiam się, czy warto dopłacić do bialetti, z innych powodów niż wizualne
Czy jest jakaś różnica między kawiarką bialetti a kawiarką np ambition?
Używam ambition i zastanawiam się, czy warto dopłacić do bialetti, z innych powodów niż wizualne madmaddie, Nie ma 😉