Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

keirashara, pokaż nad którą się zastanawiasz, to może ktoś Ci powie coś o konkretnym modelu
keirashara, ale u Zuzi możesz sobie wybrać gładką skórę przecież? Uszyje ci co będziesz chciała.
Perlica, - właśnie nie ma w zakładce z wyborem skór gładkich 🙁 ani nie widzę też gładkiej ani saffiano na żadnej z torebek. Jest ten gruby "groszek", czyli ta struktura, której tak bardzo nie chce (a która jest teraz wszędzie, co jest źródłem mojego problemu).
Nie ma też czarnego zamszu dostępnego.

Jak wchodzę tu to jest właśnie absolutnie wszystko, tylko nie gładka skóra lub czarny zamsz:
https://zuziagorska.pl/pl/i/Wybor-Skor/23

Majorka, - nad tą myślę - to jest saffiano i to mnie troszkę przekonuje.

21706.jpg 21706.jpg
keirashara, ale wiesz, że ta skóra nie jest gładka? Na powiększeniu widać strukturę. Chyba, że taka Ci nie przeszkadza.
Screenshot_20251227-165017.png Screenshot_20251227-165017.png
Majorka, - taka mi nie przeszkadza - to jest saffiano, struktura saffiano jest ok 🙂 Nie chce takiej jak dawałam stronę temu - grubego groszku.
Wrzucam jeszcze raz - to jest "no go" u mnie.

Wiem, że skóra nigdy nie będzie idealnie gładka.
Jednak dla porównania Furla, którą chciałam kupić, ale chyba ją powiększali w photoshopie 😉 albo kobitka na zdjęciach ma tak z 140cm wzrostu. Na niej ta struktura jest drobniutka, dużo gładsza.
21670.jpg 21670.jpg
21709.jpg 21709.jpg
Facella, - obecną mam 23x21x5 i to jest ciuteńkę za mało. Tj. jak wsadzam słuchawki, ebooka, portfel to już nie zapnę, coś wystaje i no nie jest to wygodne. Przez to dalej chodzę z plecakiem, ale już nie noszę laptopa i to trochę bez sensu.
Tak więc potrzebuję czegoś o parę cm większego lub zwyczajnie grubszego niż ta moja torebka. Niekoniecznie tak dużego jak plecaczek (34x27x10 - w nim mam jeszcze sporo wolnego miejsca).

Nie upieram się przy żadnym kształcie, więc ciężko mi dokładny wymiar podać.
Mierząc rzeczy - ebook jest 16x11,5x1, słuchawki 18x12x5,5 powiedzmy (tak wychodzi po pokrowcu, ale on się ciut zgniata). Portfel mam z tych małych, 8,5x11,5x2. Czyli żeby to wlazło to te minimum 20x20x10 licząc pi razy oko. Jak będzie nieco większe to też spoko, nie wykluczam.
Kategoria "torebki średnie" 😅 zwykle opykuje moje potrzeby.
Taka struktura jak podlinkowałaś jest w pełni ok 🙂
keirashara, to może ta z ostatniego linku, niedługo pewnie jakieś promki będą. Ja dostałam lagerfelda z drugiej ręki i jestem mega zadowolona. Ale sama bym tyle nie wywaliła na torebkę 😅
keirashara, jak ja zamawiałam ostatnią torebkę u Zuzi, to też tej mojej bazowej skory nie bylo w katalogu, ale wysłałam link do torebki ze sklepu, powiedziałam że chciałabym dokładnie taką skóre i nie było problemu
https://www.bonprix.pl/sukienka-dzianinowa-2-czesci/p-3110300199/956747/?source=7&category=114&recommended=true
Pod jakim hasłem szukać takich sukienek? Albo czy ktoś widział z jakichś lepszych materiałów?
keirashara, co do MK, to przerobiłam dwie nerki skórzane i ich żywotność była na 2-3 lata przy użytkowaniu codziennym. Lepiej sprawdziła mi się nerka Gino Rossi z syntetyczną skórą niż MK, po 5 roku użytkowania została nerką do stajni i nadal żyje.

Z innych mogę polecić jeszcze Ochnika, skórzane ofc. Mam dwie i mają już kilka lat.

madmaddie, sukienka dzianinowa na ramiączkach/ sukienka ołówkowa na ramiączkach. Pierwsza lepsza z wyszukiwarki, bawełna 95%
https://www.zalando.pl/urban-classics-sukienka-dzianinowa-black-ur621c037-q11.html?ssku=UR621C037-Q11000S000&lang=pl&otid=default&wmc=SEM480_NB_GO._6748070217_703410928_38453349724.&opc=2211&mpp=google|v1||pla-18283950120||9067556||g|c||161674294310||pla|UR621C037-Q11000S000|18283950120|1|&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=703410928&gbraid=0AAAAADM1oAZV_S6dg_4UN9ZhS0hoWV6XS&gclid=EAIaIQobChMIp9qttoDlkQMVrJmDBx3mYhKHEAQYASABEgKyyvD_BwE
Ale mnie się o taki komplet rozchodzi 🙂 znalazłam tylko takie odkrywające brzuch
madmaddie, to makadamia ma z bluzą przez głowę wkładaną i w opcji z rozpinaną, też skład 95 % bawełna z tego co podają na stronie 🙂
klaudiabolusiowa, ale mają ładne rzeczy ???? dziękuję!
keirashara, Patrzyłaś na Paolo Peruzzi? Mam on nich kilka rzeczy, paski, nerkę, kupowałam na prezent portfele. Jakość bardzo ok, asortyment szeroki, zerknij.
Generalnie to zamówiłam tego Korsa 🙈 bo on mi się zwyczajnie jako jeden z nielicznych podoba i jest z ładnej skóry.
Jakby był w pełnej cenie - to bym nie wzięła, ale przy promce 50% to stwierdziłam, że zobaczę, jak na żywo będzie plasticzany feel to oddam 😉

W Ochniku też króluje ta skóra typu gorszek chwilowo. Od Zuzi jak wezmę to nie mam opcji zwrotu jeśli na żywo skóra mi się jednak nie spodoba.

Facella, - no ja chciałam wydać około 300zł, no maaaaks do 500, ale zweryfikowałam swoje marzenia 😂
O to ja też mam pytanie o to, co wpisać, żeby znaleźć, ale spodnie...
Dawno temu kupiłam w decathlonie spodnie na promocji, nawet nie wiem, z jakiego to działu, prawdopodobnie z jogi (?)
I problem w tym, że chcę konkretnie takie jak te, tylko że już takich nie robią...
Długość za kolano, ze ściągaczem na dole, wyżej luźniejsze, bawełniane. Dodatkowo są czarne, więc nie widać plam z potu. Nie chcę getrów, wolałabym, żeby właśnie były takie ¾, wtedy mam kawałek łydki goły, więc latem jest dużo przyjemniej niż w długich spodniach; z drugiej strony nie mogę mieć niczego przed kolano, żeby sobie nie obetrzeć od podłogi. Jogowe rzeczy widzę przede wszystkim syntetyczne i obcisłe, albo odwrotnie - obszerne z krokiem na wysokości kolan 😬
Może gdzieś wam się rzuciło w oczy coś w tym stylu?
Karla.03, łatwiej by było ze zdjęciem
Facella, Ooooo! To jest to! Dzięki!!!
Karla.03, Też mam takie i je uwielbiam. W Lidlu kupiłam, albo w pepco już teraz nie pamiętam, za grosze. W internetowych sklepach ofkors.
Nie wiem czy tutaj ale nie mam innego pomysłu 😁. Potrzebuję golarkę do ubrań ale taką, żeby ogarniała swetry. Moja stara ładnie goli zmechacone koszulki ale zmechaceń na swetrach nie rusza. Możecie coś polecić?
Zwykła jednorazówka do nóg
epk, - philips, łyka swetry, materac, a z nasadką do delikatnych też np. grubsze rajstopy 🙂
keirashara, podpowiesz konkretny model?
epk, - kupiłam jakiś czas temu, ale patrząc wizualnie to PHILIPS GC026/80.
Dziękuję.
Kochane- nie wiem czy dobry wątek i mam nadzieje, że się nikt nie obrazi za spam, ale będzie mi miło jak, jeśli kogoś interesują stylóweczki dla dojrzalych babek przyobserwujecie na insta moją koleżankę, konto https://www.instagram.com/anjaesz/

Dziękuję
Szukam - jakiegoś co zimę - fajnych basicowych golfów. No i niby jest dużo, ale - chciałabym taki:
-z dobrym składem
-nie prześwitujący
-na tyle elastycznym materiałem, żeby pod biustem przylegał, a nie wisiał
-skrojony tak, żeby nie było zbyt wiele materiału pod pachami - mam naturalnie biust wysoko i mi sie to potem źle układa, marszczy i zwija pod pachą i nad cyckiem

Modelki często mają po 180 wzrostu, 34 kg, minimalny biust i takie pozy, żebym za grzyba nie oceniła. Tak więc odsyłam kolejną paczkę i mam już trochę dość 🙄
Kiedyś idealne miało Intimissimi, ale zrezygnowali z gładkich z modalu 🙁 kupiłabym je z chęcią nawet z drugiej ręki, ale nie widzę.
Lidlowe/Esmara są w miarę spoko, ale mi wiszą pod cyckiem i trochę słabo to wygląda jak mam spódniczkę z wyższym stanem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się