ewelin_n,vissenna, badanie selenu często trwa dłużej. Może być tak, ze morfologia została zrobiona wcześniej, a selen doszedł jako ostatni po paru dniach i wpisano date ostatniego wyniku. Aczkolwiek warto to wyjaśnić.
Sprawa wyjaśniona - badania były robione od razu po dostarczeniu próbki, a selen później dlatego wpisali datę badania z daty otrzymania wyników na selen.
Teraz pozostaje mi dojść dlaczego potas mam przekroczony i CK - muszę powtórzyć badania . Kobyła wróciła pod siodło i możliwe że to po prostu lekkie przetrenowanie, mimo że chodziła na lonży to jednak praca pod siodłem to większy wysiłek dla organizmu.
Odstawiłam wszelkie witaminy i suple z selenem i zobaczymy.
ewelin_n, ostatnio rozmawiałam z wetem na temat badań i dziwnych wyników. Mówił, że czasami można trafić na dobowy skok (lub obniżenie) jakiegoś pierwiastka itp. Że najlepiej robić badania w miarę o tej samej porze, tyle samo czasu po posiłku, żeby jak najbardziej zbliżone warunki były.
Wlasnie wczytalam się i zalecaja nawet zeby koń dzień wczesniej miał wolne i bez stresowych sytuacji w dzień pobrania najlepiej rano przed posilkiem tresciwym
Zylexis też miałabym według weta powtarzać, więc zdecydowałam się na Lydium, które można podać raz. Ale i tak powtórzyliśmy, z tym że w sumie za dwa podania Lydium wyszło taniej niż wyszedłby Zylexis, a efekt był zauważalny.
Szukam pomysłu na przyklejenie koniowi rogu jednorożca do zdjęć, co by się to jakoś trzymało, ale było do zdjęcia bez końskiego futra, na pewno ktoś z Was już robił coś takiego. 😀
Facella, no właśnie na naczółku on wypada za wysoko, chciałabym tak prawilnie na wicherku, kurde... Plus to taki większy, żeby się nie merdał... Hm. Może na pasek jakiś biały...