zembria, trochę nie wiem jak odpowiedzieć, bo wg mnie to kurtka z pikowanego materiału.
Bardziej bym to nazwała kurtko softshelem? Aczkolwiek mam podobna kurteczkę nie końską i nazywam ją kurtką 🤣
Na stronie ES jest zdjęcie z bliska ze szczegółami, ja nie umiem zrobić lepszego i super oddaje ten pikowany materiał.
Es jeszcze mi dał gratis super wielką torbę firmową, która przyda mi sie bardzo na zawody na różne graty.
Mam pytanie do osób z małymi głowami - z jakich firm macie czapki z daszkiem? Ja kiedyś miałam dwie genialne z Pikeura w rozmiarze dziecięcym (ale stylistyka bardzo stonowana) - i były ok. Teraz wszystkie, które oglądam to one size. Ja wiem, że one są regulowane ale są też zazwyczaj dość mocno głębokie i mi poprostu głupio sterczą 😉. Czy ktoś to ma małą głowę ma upatrzone, które firmy mają mniejsze / płytsze czapki takie klasyczne z daszkiem?
epk, Jeśli nie zależy Ci na logo jeździeckim to quechua (decathlon). Jedyne oprócz dziecięcych, które nie są na mnie za głębokie. Mam 2 sztuki od ładnych paru lat i nawet specjalnie nie wypłowiały.
Szukam skarpet z wzmocnioną piętą, a właściwie nawet częściowo/ całą tylną okolicę łydki. Czy ktoś ma coś do polecenia? Strasznie obcierają mnie oficerki nad piętą gdy muszę pokonać paręnaście kroków. Albo ewentualnie proszę o rady na taki przypadek 🙂
Zawsze kupuję cienkie, oddychające skarpety, a teraz nie muszą oddychać, mają chronić przed otarciami :'D
Mogę, ale patrząc na to, że 4 sztuki takiego plastra kosztują 15zł to nosząc codziennie lub co drugi dzień oficerki, wychodzi ponad stówkę miesięcznie na same plastry, więc wolę poszukać innego wyjścia z sytuacji
Mam pytanie do osób z małymi głowami - z jakich firm macie czapki z daszkiem? Ja kiedyś miałam dwie genialne z Pikeura w rozmiarze dziecięcym (ale stylistyka bardzo stonowana) - i były ok. Teraz wszystkie, które oglądam to one size. Ja wiem, że one są regulowane ale są też zazwyczaj dość mocno głębokie i mi poprostu głupio sterczą 😉. Czy ktoś to ma małą głowę ma upatrzone, które firmy mają mniejsze / płytsze czapki takie klasyczne z daszkiem? epk, ostatnio widziałam granatowego Hilfigera małego (55r) w sklepie jeździeckim.
Tak, podpiętki mogą zmienić kąt ustawienia i miejsce tarcia. Można też spróbować zanieść do ogarniętego szewca i wytłumaczyć problem, w niektórych oficerkach są od wewnątrz takie specjalne języki chroniące to miejsce na nodze przed tarciem zamka.
Kentucky ma skarpety z żelem, podobne miał chyba jeszcze Kingsland? Drogie jak diabli, no ale lepsze niż plastry, które się całkiem upierdliwie odkleja, a swoje też kosztują.
Carey, Ja wrzuciłam sobie wkładkę pod piętę i skończył się mój problem dzikadermi,Tak, podpiętki mogą zmienić kąt ustawienia i miejsce tarcia. Można też spróbować zanieść do ogarniętego szewca i wytłumaczyć problem, w niektórych oficerkach są od wewnątrz takie specjalne języki chroniące to miejsce na nodze przed tarciem zamka.
Kentucky ma skarpety z żelem, podobne miał chyba jeszcze Kingsland? Drogie jak diabli, no ale lepsze niż plastry, które się całkiem upierdliwie odkleja, a swoje też kosztują.
klik do skarpet
keirashara,
Właśnie sprawdziłam i chyba jest nieco lepiej. Zawinęłam mamie podpiętki grube na dwa centymetry i ten język nie wcina mi się już w ścięgno. Ale te skarpety też wrzucam do koszyka i będę testować. Dzięki!
flygirl, mam różową zimową mam i jest wygodna, dobrze się nosi fajnie trzyma ciepło.
Tylko pilnuj rozmiarówki. Bo ja w większości firm mam M (tylko fager lekko ciasnawy) to tu mam problem wcisnąć się w L. Jak już założę i pochodzę to jest ok, tylko taka glizdowata😅