Forum konie »

Końska Rewia Mody XIX (2025)

Łupy z wyprzedaży mam i ja😅
IMG_20250401_125941.jpg IMG_20250401_125941.jpg
espana, wow, czarny błysk na siwku zdecydowanie zyskuje!!
Wiecie co, ja cierpię na szmatocholiczy brak sensu...
ze względu na turbulencje zdrowotne musimy jeździć w gołych nogach (zero ochrów i w sumie zero owijek)... nic aktualnie nie robię... i jeszcze jeżdzę w godzinach gdzie normalni ludize to już z winkiem przed kompem siedza... Brak sensu na wydawnie na szmaty.
Przykre w sumie🙂
skoro nie względy estetyczne, tobą mają kierować kotbury, to może praktyczne? ten błyszcząco lakierowany czaprak espany wydaje się super pomysłem na czas zmiany sierści.

w zasadzie to łączę się w bólu, ja również dawno nie kupiłam żadnej nowej szmatki, ale to dlatego, że nic mi się nie podoba z nowych kolekcji i wzdycham to starych klasyków typu big square. gdy one wchodziły te naście lat temu totalnie nie było mnie na nie stać. czekam na czasy, kiedy eskadron wypuści ponownie jakąś starą kolekcję i jakoś nie mogę się doczekać 😜
espana, - klasa zestaw! Do tego już chyba wiem na jakie kruszynki psos szyje profil DL, na Twojego pewnie idealny 😂😍
infantil, - czapeczka pod lamówkę? 😉
kotbury, - jak to bez sensu? Dla siebie! Mi tam od razu się lepiej jeździ jak mam ładny szmatek. Przestałam "oszczędzać" te "lepsze", bo i tak pewnie mi konia przeżyją. Nie ważne czy ktoś to widzi, nie ważne, że kręcę się tylko po swojej wsi.
Teraz nawet upolowałam sobie w wyprzedaży ochraniaczki moss green, żeby zadawać szyku przed okolicznymi wróblami 🙂
Evka, - na kasztana z jasną grzywą top kolor 😍
kotbury, ja mam "nowego" konia (zaczynamy właściwie z regularnymi treningami), więc kupuję nowe rzeczy. Stare po starym koniu są po prostu stare, sprane. A że od 2 tygodni mam już regularne treningi z TRENEREM (🏇😉 to już w ogóle mi się chce 😁
keirashara, mam właśnie ten sam zestaw ujeżdżeniowy w kolorze zielonym, jeszcze nie mierzyłam, ale zakładam, że zasłoni kawał klamociego ciałka 😝
espana, keirashara, dziewczyny, to już jest taki etap, że ja wsiadam w walonkach, albo podartych czapsach ze startymi do sera ostrogami🙂 Stary mattes (zgryziony na froncie przez myszy) i wytarty pod łydą i ... czapraka to już nie widać w zasadzie przy tym wioskowym zestawie.
Wybaczcie niewyjściową grzywę, były warkoczyki żeby ogarnąć busz każdy włos w inną stronę po kapturze 😅
Eskadron moss green z ochraniaczkami w wiosennym słoneczku:
Screenshot_20250405_180435_Gallery.jpg Screenshot_20250405_180435_Gallery.jpg
keirashara, ale mu ten zielony pasuje 😍😍
keirashara, Cudnie! Chciałam ostatnio kupić tą zieleń, ale już wyprzedana wszędzie.
Ja za to zaszalałam na promocji w ES 🤣 dokupiłam czarny, zielony i lagoon blush. No i porównanie czarnopodobnych z ES , plus must have na wiosnę czyli anemone 😍
dairoxroxi, zdjęcie z pieskiem top! przepiękna kolekcja
Umiera nam wątek, widać że mało fajnych nowych kolekcji ostatnio 😂

Lagoon blush komplet na Daisy 🌷
IMG_5555.jpeg IMG_5555.jpeg
IMG_5538.jpeg IMG_5538.jpeg
dairoxroxi, Ech, ja mam jak nigdy kilka nierozpakowanych szmatek jeszcze! Zawsze od razu używam, bo się doczekać nie mogę, a teraz jakoś leżą, i leżą i czekają na swoją okazję 😅
Jejku, ale piękny ten Lagoon! Cudowny...

Może i ja bym się skusiła. Ostatnie czapraki kupiłam w... 2019 roku. W 2020 dostałam na ur. PS of Sweden i na tym się moja przygoda ze szmatami skończyła 😀

dairoxroxi, wyrwałaś go na jakiejś promce, czy kupiłaś w regularnej cenie?
dairoxroxi, - piękny! Idealny odcień granatu, taki głęboki i nasycony.

Mój nowy psos czeka aż przestanę charchać i pluć zarazkami 🙈 Nawet sobie umyłam konia, żeby przyjechać na drugi dzień i zarzucić nowy szmatek, tymczasem od tygodnia gnije w domu z anginą 💀
Zielonego kentuckybtez mam jeszcze zafoliowanego.

Jednak fakt, tak kolekcyjnie to jak dla mnie dramat ostatnio. Nowe kentucky też jest tak paskudne, że aż szkoda słów, jak jakiś hkm z odpustu 😒 Anky w zasadzie umarło, eskadron poszedł w jakąś dziwną stronę... albo jestem stara, albo rozpuszczona, ale dawno (poza serduszkami z psos) nie miałam na widok kolekcji takiego "chce to". Mega dawno.
zembria, ja mam tak zawsze hahaha czekają na swoją kolej w foliach owinięte.
Meise, Były ostatnio na promce to dobrałam sobie wtedy uszy, a Czaprak nowy akurat udało mi się na Vinted zakupić ze Szwecji za jakieś 150 zł 🔥
Piękny ten Lagoon 😭 walczę z myślami o nim. I o Monaco blue. Tylko kurde mam już granatowego mattesa i nie mam wymówki że nie mam, a górka zapakowanych czapraków na szafie mnie powstrzymuje przed zakupem 🤣 Powoli je właśnie odpakowywuje bo konik przyjął siodło, więc W KOŃCU je kładę na swojego konia pod którego je kupowalam od lat 😂
Korzystając z długiego weekendu odpakowałam PS of Sweden Mystique Green 🐎
157CA213-7805-4839-8747-02770BFCE3EF.jpeg 157CA213-7805-4839-8747-02770BFCE3EF.jpeg
F210F0C2-2484-44AE-9E44-955EA25234EC.jpeg F210F0C2-2484-44AE-9E44-955EA25234EC.jpeg
AFF7135D-B1B9-497B-8812-258CA7FF14C9.jpeg AFF7135D-B1B9-497B-8812-258CA7FF14C9.jpeg
F37845E6-EF49-4DBD-885A-59590B804DEB.jpeg F37845E6-EF49-4DBD-885A-59590B804DEB.jpeg
espana, Eee, fajnie to wygląda na siwym!
Czy ktoś używa czapraki marki Quarterline? Słyszałam, że jakościowo lepsze niż np Kentucky, ale w ręku nie miałam. No i polska produkcja, promocja, niby same plusy, ale chętnie poznam opinie z użytkowania. Załączam na wszelki wypadek czaprak, którym jestem zainteresowana, myślę, że ten kolor dobrze będzie na rudej wyglądać 🙂
1000021843.jpg 1000021843.jpg
Czaprak z plemnikiem 😅 Widziałam na żywo i tak se.
ale ja jestem wierna fanka Kentucky więc ... nie jestem obiektywna
elwa28, znam producenta, na pewno bardzo dobra jakość + mają jednak w sobie nieco unikalności, nie to co właśnie Kentucky, które ma każdy i potem ciężko ludzi rozpoznać na zawodach 🙈
Czy ktoś używa czapraki marki Quarterline? Słyszałam, że jakościowo lepsze niż np Kentucky, ale w ręku nie miałam. No i polska produkcja, promocja, niby same plusy, ale chętnie poznam opinie z użytkowania. Załączam na wszelki wypadek czaprak, którym jestem zainteresowana, myślę, że ten kolor dobrze będzie na rudej wyglądać 🙂
elwa28, macałam je na cavalaidzie i zarąbiste.
Jak się będą sprawywac na koniu - no to by trzeba przetestować.
Dzięki za pomoc! W takim razie dam znać, jak się sprawuje 😁
No i endless glow 🤠 zielono się zrobiło na dworze to od razu chce się komplety zakładać na konia
IMG_5613.jpeg IMG_5613.jpeg
dairoxroxi, - no i jest jak umyć nogi, bo w zimowym błocku to aż szkoda cokolwiek ubierać ładnego 😝

U nas dziś premiera serduszek na modelu lekko sfochanym na wiatr - ale coś się udało złapać.
20250504_142845.jpg 20250504_142845.jpg
Ładne te serduszka!
keirashara, to też racja 🤣 a serduszka bomba, trochę żałuję że za długo myślałam nad ich zakupieniem. Czarny zawsze klasa 😎
dairoxroxi, - z tego co widzę to czarne i beżowe wróciły na stronę 😎 ja czekam na kolejną wyprzedaż, bo chciałabym jeszcze niebieskie zgarnąć. Tylko w cenie odpowiedniej dla wewnętrznej cebuli.
Też bym wzięła niebieskie...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się