Forum konie »

Dopasowanie siodła

xxagaxx, tak, dzięki, faktycznie jest to Mka ;-)
z racji ze wypadłam mocno z obiegu możecie mi pow jakie sa koszty saddlefittera i kogo polecacie w okolicy Poznania ?
Ceny nie znam, ale polecana jest Malina Brzozowska.
weronia90, ok 350 wizyta z dopchaniem, Zuza Piekut robi często trasę do Poznania 🙂
Cześć, czy znacie kogoś w łódzkim, kto ma używane albo nowe siodła kentaur? Nie mogę nigdzie w internecie znaleźć na żadnym sklepie od ręki, wszędzie trzeba czekać 6-8 tygodni na siodło, a na wolałabym szybciej 😊
Nie widzę nigdzie wątku o rymarzach i innych osobach tworzących skórzane rzeczy, więc może tutaj mi pomożecie. Czy gdzieś na internetach jest ktoś, kto wytworzyłby mi paski do napierśnika? Wysyłałam paski do HorseArt bo wcześniej byłam zadowolona z jej usług, miała zrobić krótsze na podstawie oryginalnych i kontakt się z nią urwał. Przestała odczytywać wiadomości, a napierśnik leży tak wybrakowany jakieś dwa lata i nie da się go używać. Istnieje ktoś (ma jakieś konto na fb czy coś), kto mógłby mi takie paseczki wytworzyć? Szkoda mi tego napierśnika, bo to nówka i nigdy nie był używany 🙁
Czy ktoś ma jakieś opinie o usługach Roksany Karniewskiej - Daffodil_dopasowanie siodeł? Pierwszy raz przymierzam się do dopasowywania siodeł u moich własnych koni i zupełnie nie mam rozeznania do kogo się warto zwrócić. Ew. ktoś inny kto kursuje na trasie Warszawa-Łódź?
Update sprawy siodła wysłanego do reklamacji z poprzedniej strony. Zadzwonili do mnie z serwisu po kilku godzinach od otrzymania siodła i według nich ono się zbiegło może ze 2 mm... niemniej poszerzyli je gratis.... Trochę to odbieram jako "do błędu się nie przyznamy, ale reklamację uznajemy". Także siodło wróciło do mnie i znów ładnie na konia pasuje. Win-win jak dla mnie 😉
Czesc, ma ktos jakiegoś sprawdzonego saddlefittera który powiedziałby mi które z 3 siodeł które dostalam na przymiarkę najbardziej pasuje? Z ziemi jestem w stanie to stwierdzić ale na jeździe a tym bardziej w skokach już niekoniecznie😅 najlepiej jakiś ig/fb, siodła mam z ikonica ale nie musi być to ktoś z tej firmy�
zembria, - no brzmi to dokładnie tak jak opisałaś, grunt, że poprawione "o te może 2mm" 😉
PannaDziewanna, masz jeszcze Magdę Koranter (dressage_mama). I naprawdę, z tego co pamiętam, to nie jest siodło w które warto wkładać pieniądze. Lepiej jednak iść w inne 😉.
Cześć, proszę o polecajki saddlefitterów do okolic Warszawy z dość sporą bazą siodeł do przymiarki i ewentualnego dopasowania na miejscu. Koń dość mocno wykłębiony a jednocześnie krótki. 🙏
Saddle up. Ola Prill
Karla🙂, dzięki, a możesz coś więcej napisać? Np. czy korzystałaś z usług i z jakich? Jak przebiegała wizyta i najważniejsze, czy siodło zostało odpowiednio dopasowane do konia?
Korzystam regularnie z pomocy Oli. Ola dobierała mi siodlo ujezdzeniowe dla Florki i serwisuje je. Spotykamy się co 4-5 miesięcy na korekty siodla ( głównie wypelnienie). Siodlo na wcześniejsze moje potrzeby i mozliwosci było dobrane top do mnie i do konia. Nawet konkurencja 😉 była pod wrażeniem. Ola nie sprzedaje bajek i bajerów, nie jest związana z 1 firmą, ma duża wiedzę o anatomii i biomechanice (mowie to jako wet I naukowiec od aparatu ruchu) nie wciska siodeł na siłę.
Karla🙂, Brzmi przyzwoicie, dzięki 😀
Czy ktoś miał problem z siodlem Erre Plus dobranym przez p. Aleksandre Wróbel, Fit& Ride?
Siodło nowe, na wymiar. A powiedzieć, że leży tragicznie to jak nie powiedzieć nic. Oczywiście p. Wróbel twierdzi, że jest świetnie i że to wymysły. Kazała sobie wysłać zdjęcia i na ich podstawie uznała, ze jest super
Epikea Niestety to się zdarza w przypadku Fit&Ride. Siodła Erreplus są dobre, niestety serwis w pl zostawia wiele do życzenia🙁
W ogole ostatnio jest wysyp 'saddlefitterow'...
Co oni wpisują tym klientom w arkusze i co im za makaron nawijają na uszy to ja nie mam pytan...
faith, haha no też zauważyłam. Każdy niespełniony trener jest teraz saddlefitterem
faith, Zuzu. Fit&Ride jest chyba oficjalnym przedstawicielem Erreplus w pl i działa już dobrych kilka lat, więc to nie jest element ostatniego "wysypu", tylko poważny saddlefitter z glejtem, że jest profesjonalistą.
Inna sprawa, że ten się nie myli, kto nic nie robi, więc jedna czy dwie wtopy niekoniecznie przekreślają czyjeś kompetencje.
Jeździłam w siodle Erre skokowym robionym na miarę na danego konia za kupe kasy, leżało beznadziejnie ..
rudziczek to akurat była uwaga abstrahując od fit&ride, kompletnie ich nie znam.
kasska Ja widziałam kilka siodeł ujeżdżeniowych Erre szytych na miarę na poszczególne konie i skuteczność dopasowania oceniłabym na 50%. Właściciele niepasujących siodeł mieli potem drogę przez mękę, żeby się doprosić poprawę dopasowania oficjalną drogą, a wynik ostateczny dalej był daleki od ideału. Dwie koleżanki ostatecznie swoje siodła sprzedały, bo stwierdziły, że w dupie to mają, że płacą ciężkie pieniądze za nowe siodło, a potem nie mogą się doprosić serwisu- niezależnie od tego czy siodło początkowo pasowało, czy nie.

Za to znajomy rymarz, który zajmuje się też dopasowywaniem siodeł bardzo sobie chwali same siodła Erreplus, bo twierdzi, że od jego strony to łatwe do pasowania siodła. Łatwo się do wszystkiego co potrzeba dostać i dużo rzeczy da się zrobić na kolanie w stajni.
rudziczek, moja uwaga też nie dotyczyła Erre, ale zgadzam się z tym co tu padło - super siodła, ale serwis i pasowanie żenujące. Wszyscy znajomi którzy mieli Erre to pasowali później u niezależnych fitterów lub się pozbyli. Z resztą podobnie z Prestige, choć tu zależnie od przedstawiciela.
rudziczek, Zuzu., tylko jak dopasujesz nowe u znajomego rymarza to jest po gwarancji niestety. Po okresie gwarancji bym juz nie miala skrupułów.
Epikea, przejrzyj ten wątek i przeboje ze skokówkami Erre.
Te siodła latają tyłem bardzo często.
Zuzu. Z Prestige jest o tyle łatwiej, że jest kilku przedstawicieli. Erreplus ma chyba jednego na całą pl co już samo w sobie powoduje, że nie będzie lekko. W sumie co do łatwości kontaktu i terminów serwisu w Prestige nie mogę się wypowiadać, bo stoję z Piotrem Wierzchowskim w jednej stajni, więc ja na pewno mam łatwiej i nawet przez myśl by mi teraz nie przeszło, żeby przerzucić się na inną markę.
rudziczek, mają teraz kilku
rudziczek, o! to masz super, bo on ma top wiedze i umiejętności. bardzo go cenię.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się