epk ideal też już był testowany, mam krzywa miednicę i niestety. Czekam jeszcze na testy aviara...generalnie to niby sporo tego typu siodeł z segmentu premium, ale w niewielu takim połamanym jak ja dobrze się siedzi 🙁
Melanie, O, dzięki! To całkiem dobry pomysł, bo łatwe w dopasowaniu i mam niedaleko dziewczynę, która się nimi zajmuje. Teraz Małż ma Prastige GP, ale może coś innego mu będzie pasowało. Na młodym miejsca będzie dużo, to i łatwiej coś dobrać do obojga na pewno. Z Łaciatym ty była niezła zabawa w Tetris, żeby ich oboje w jakieś siodło wsadzić.
Karla🙂, powiem Ci, że jak jesteś niestandardowa w jakikolwiek sposób to szukanie siodła jest u nas koszmarem...Wcale nie mamy na rynku jakiegoś mega wyboru.
Kogo polecacie do dopasowania siodeł z okolic Śląsk/ małopolskie? Dokładniej okolice Kęt 32-650. Nie chce kupić nowego siodła tylko chodzi mi o lepsze dopasowanie mojego
Kogo polecacie do dopasowania siodeł z okolic Warszawy? Byłoby świetnie, gdyby fitter miał też siodła na sprzedaż, żeby można było dopasować i w razie znalezienia odpowiedniego – od razu kupić.
Miał ktoś może taką sytuację, że siodło po poszerzaniu łęku, po czasie wróciło do pierwotnej formy? Mam Prestige, wysyłałam wiosną do poszerzenia, przez lato przestało pasować, myślałam, że koń się rozbudował/roztył, ale dziś fitterka go mierzyła i pomiary identyczne jak wiosną, za to pomiar siodła pokazuje, że łęk taki jak fabrycznie znów 😕 Siodło wysłane do serwisu w Equishopie więc teoretycznie tam gdzie trzeba 🙄
Zuzu., Tak, było szersze. Koń też pokazywał, że pasuje wtedy. Teraz wsiadłam po długim czasie i od razu poczułam, że 1) siedzę pod górkę, 2) koń wyraźnie skrócił wykrok i swobodę łopatki. Umówiłam się z saddlefitterką i faktycznie, siodło znów węższe. adriena, Tak. Mają maszynę która nagrzewa i zmienia wtedy rozstaw.
keirashara, Już tam napisałam, z opisem sytuacji i zapytaniem jak złożyć na to reklamację. To samo mi fitterka powiedziała, że to nie pierwsza taka sytuacja z którą się spotyka.
Nie wracają, mi nie wróciła nigdy, a korzystałam i ja , w stajni też znajomi.
Tydzień temu zmniejszałam z 34 do 33, gołym okiem widoczna zmiana była, zanim na konia włożyłam.
Ej, no bez jaj, skoro oferują zmianę rozstawu w pewnym zakresie, to nie na 4-5 miesięcy przecież. Po to te terlice są termoplastyczne właśnie, żeby tak się dało. Mam im wysłać siodło, żeby sami mogli pomierzyć i reklamację rozpatrzyć.
Perlica, - widziałam siodła, które wróciły z usługi szersze, a po czasie wróciły do poprzedniego kształtu. Czy to błąd ludzki, konstrukcji czy materiałów - nie wiem, ale jest to niestety możliwe.
Perlica, widziałam siodło, które wróciło do poprzedniego rozmiaru. Ja mam wrażenie, że trochę zależy jak stare siodło plus jak często było zmieniane. Problematyczne są rozmiary krańcowe - niby 3 rozmiary można w górę i w dół ale ten 3 to chyba jest tak na "będzie albo nie będzie". I musi być bardzo dopilnowany proces studzenia.
Perlica, Saddlefitterka, która u mnie była, mówiła że miała już kilka takich przypadków właśnie. Sugerowała, że winne może być zbyt krótkie trzymanie w maszynie 🤷 keirashara, Sprawa w toku, dostaną to siodło we wtorek i zobaczę jak się ustosunkują do sprawy. epk, No właśnie tutaj kilku letnie siodło, pierwsze poszerzenie z fabrycznego 33 na 34.
Moon, tam gdzie masz wszystkie numery, pod tybinka. W starszych było oznaczenie np. 27, 28,29 teraz jak dobrze pamietam mają M jako medium i W jako wide, nie wiem jak jest oznaczone mniejsze niż M, bo w PL przedstawicielka Bruna każdemu sprzedaje M 🙂