Forum towarzyskie »

Zima 2013/ 2014

W mojej podwarszawskiej wsi dzisiaj -15 stopni.
Mam nadzieję, że jak dojadę na uczelnię, to będę jeszcze mieć wszystkie palce  😂
-13 😵
dupa zamarza w 3 sekundy!
Alleluja za garaż!
W Krakowie nie najgorzej. Powiedziałabym nawet, że taką zimę mogę mieć( no może z większą ciut ilością śniegu  😁 )
Temperatura od wczoraj kształtuje się w okolicy  -3/-4 .
To prawda, że ma padać śnieg dziś na Dolnym Śląsku?  💃
Mam już buty zimowe, więc niech pada! Mogę iść do lasu! Mogę iść na polowanie! Nic nie jest mi straszne  😁
Właśnie? A Śląsk?
Chcę zrobić crash testy butów w górach, ale muszę mieć śnieg 🙂
amnestria, ślisko
Ale śniegu nic, a nic?
To, że ślisko to nawet dobrze, mam raki. Ale no sam lód to średnio fajnie 😉
Mieszkam koło Sosnowca i jest biało 😉
No to cudownie! I niech sie utrzymuje 🙂  bo sprzet lezy i lypie na mnie 😀
😲 wychodzę do stajni , zerkam na termometr i...-20 stopni. Brrrr, dobrze ,że jeszcze woda w stajni nie zamarza. Zimno , ciekawe jak będzie rano.
Jutro w Warszawie ma być -20 stopni.
Jeszcze trochę, i będziemy znowu jeździć do Szwecji Bałtykiem  😂
Chyba mnie ktoś nie zrozumiał 😉 chciałam śnieg a nie mróz -15 :/

A jak u was?
W Warszawie dzisiaj -17, śnieg tylko stary, zleżały. Chyba złamię moje postanowienie i jednak odpalę samochód, bez sensu marznąć w komunikacji miejskiej  🙄
Zima w pełni , mój samochód dziś nie odpalił  😁
Akumulator stoi w łazience i sie ładuje , o 8 miałam na termometrze - 17
płd Kraków - wystarczająco śniegu i mróz, koło 10😲0 było - 11,5 🙂 Jak dla mnie bomba, wolę taką pogodę niż deszcz i gołoledź! W mieście znośnie, mam nadzieję że jak wyjdę z pracy to nie będzie armagedonu, bo czeka mnie wycieczka na drugi koniec Krakowa.
u mnie ledwo -8C i bardzo przyjemna pogoda. Aż chce się siedzieć na dworze ;]
U  mnie -12 i  jest tak
Ale przecież śnieg nie pada, jak jest poniżej -10 😁 W Poznaniu dzisiaj -12 i umarłam w stajni..
Olsztyn - w nocy -20, w dzień z -16. Auto ledwo odpaliło, wszystko zamarza, konie wychodzą na 4 godziny i o 14 już czekają pod bramą na sprowadzenie do stajni. Piękne słońce, piękne krajobrazy, ale jednak wcale nie jest fajnie 😉
obecnie -10'
w końcu zima 🙂 choć niestety to tylko kilka dni, w poniedziałek już ma być ocieplenie, a od piątku +4'
-12 teraz! A ja właśnie się wybieram na imprezę, w sukieneczce i cienkich rajstopach. Zanim dojdę do auta to zamarznę!
A czy to prawda, że w lutym ma być nawet - 30?
Być. nawet tak nie mów!
Wypluj to! Trzy razu przez lewe ramię!
[quote author=Być. link=topic=92952.msg1991074#msg1991074 date=1390668399]
A czy to prawda, że w lutym ma być nawet - 30?
[/quote]

Zgodzę się na + 30  😉 innej opcji nie biorę pod uwagę
Odpukałam w niemalowane, wyplułam, odprawiłam obrządki voodoo.
Sorry, ale takie ploty chodzą.  😁
Idzie luty podkuj buty hehe 🙂
Nie no ja myślę że u nas na Dolnym Śląsku az tak źle nie będzie  😉
U nas rano było -14 , potem -11 , nie wiem jakim cudem ale po całym dniu na dworze odmroziłam sobie nogi na łydkach  😤  jak wróciłam do domu dopiero się zaczęło , piekło niemiłosiernie a ból był potworny , jakoś przeżyłam ale jutro zabezpieczam się już bardzo dobrze .
Jutro korzystamy z zimy i w planie kulig  😉 
W Warszawie masakra, nie mogłam dzisiaj wrócić do normalnej temperatury ciała z godzinę po powrocie do domu!! Masakra, czułam jak mi wszystko w nosie zamarza aż po same zatoki jak szłam dzisiaj rano do pracy.
I jeszcze cały dzień nam nie grzali w mieszkaniu, dopiero teraz ruszyło i zrobiło się ciepło. BRRR!!!

Oby wiosna przyszła szybko...
Na mapie GDDKiP znalazłam dziś takie opis:
Myślenice
Droga: 7 kier. Kraków
2014-01-26 07:50:45
-36.5°C intensywny

😵
Mróz jak w Workucie. No i oczywiście wszędzie, włącznie z cudowną A4 - nawierzchnia biała i nieodśnieżona.
Sorrry, taki mamy klimat?  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się