Forum towarzyskie »

tragiczna śmierć dziecka

Kolejna afera w Chinach
filmik z przedszkola

http://wiadomosci.wp.pl/gid,15058547,kat,355,title,Kamery-w-przedszkolu-uchwycily-cos-strasznego-Film,galeria.html

Od razu mi się przypomniał wstawiany tutaj wcześniej filmik o tym 2 letnim dziecku  🙁
Daleko szukać nie trzeba... spójrzmy chociażby na wiązane dzieci we wrocławskim (?) żłobku, albo na te z prywatnego żłobka w Starogardzie Gdańskim, gdzie panie znęcały się nad dziećmi. Głównie psychicznie, ale kto je tam wie...
No niestety, aż strach puszczać dziecko gdziekolwiek, bo wszędzie może się znaleźć taka psychiczna osoba.
Do Chin jeszcze trochę nam brakuje.
Kilka lat temu w polskiej telewizji obejrzalam film o chińskich domach dziecka.
Tkwi mi w głowie bezustannie.
Co wrażliwsi nie powinni oglądać tego filmu.
Jak się okazuje szalone wizje Hitlera, Stalina, Pinocheta maję się całkiem dobrze i nie brak im następców.
Bo jeśli człowiek może zabić, pobić, zgwałcić, zadręczyć bezbronne dziecko. Jeśli człowiek może na dodatek takie
rzeczy robić własnemu dziecku to.........niech ktoś zatrzyma ten świat. Ja wysiadam.
Kiedy czyta się o matce mordującej nowonarodzone dzieci, śliskim kocyku, trupach w beczce czy w piwnicy.
O gwałcących ojcach. O ojcach katujacych własne dziecko, bo maluch zbyt głośno płakał to nie pojmuję skąd sie to bierze.
Okrucieństwo - jak zrozumieć, że coś takiego tkwi w nas - ludziach. Skąd się bierze ?
Co musi dziać się w głowie człowieka, żeby stać go było na takie zachowania wobec  bezbronnych istot.
Od lat się nad tym zastanawiam i nie mam odpowiedzi.
I czy kiedykolwiek się to skończy ?
Nie jestem optymistką. Odkąd istnieje to coś zwane człowiekiem to się zdarzało, zdarza i będzie zdarzało.

A film ? Link poniżej
The Dying Rooms z 1995 roku
http://www.youtube.com/playlist?list=PLC6D6D3A0AA29B7B6&feature=plcp

szemrana, chyba nikt normalny nie jest w stanie tego zrozumieć 🙁

NIe wiem czy już czytaliście - Katarzyna W zniknęła?

Ciekawe dlaczego dopiero teraz o tym napisali, skoro już od 12.10 nie pojawiła się na posterunku  👀
Okrucieństwo - jak zrozumieć, że coś takiego tkwi w nas - ludziach. Skąd się bierze ?
Co musi dziać się w głowie człowieka, żeby stać go było na takie zachowania wobec bezbronnych istot.
Od lat się nad tym zastanawiam i nie mam odpowiedzi.

szemrana, polecam książkę Alice Miller " zniewolone dzieciństwo" może choć trochę pomoże Ci znaleźć odpowiedź skąd takie zachowania biorą się w ludziach i dlaczego wyżywają się na własnych bliskich.
wiedza psychologiczna nie jest dla mnie nieznanym terytorium.
Można rozumieć skad się zachowania.
Pomiędzy rozumieniem mechanizmów a wybaczeniem jest przepaść.
No i doczekaliśmy się  🤔wirek: Dziś w wiadomościach mówili, że ma powstać film o Katarzynie W.  jej mężu i całej sprawie  😵
Damięcki zagra Bartka  🤔

Cierp1enie powiedz, że to tylko żart  😵
klik  😵

Pani reżyser chce podjąć się próby ukazania matki Madzi w nieco lepszym świetle.

Nie chciałabym jej zdeptać, bo już cała Polska ją zdeptała. Chciałabym ją bronić poprzez to, co dzieje się w jej głowie, jej uczuciach, w jej marzeniach - zdradza reżyserka.

Sadowska ubolewa nad tym, że Waśniewska jest teraz kompletnie sama. - Jej mąż wziął d... w troki i pojechał do Anglii. Zostawił ją, zamiast wspierać, być przy niej jak pies - twierdzi.

Nie wierzę  😵

Niestety to nie jest żart, choć ja sama dalej nie wierzę w to co słyszę i widzę w tv.
E tam, o tej 'znanej i docenianej pani reżyser' to nawet IMDB nie słyszał.
Żenada.
On ja zostawił...a ona taka biedna jest. Cholera nie mogę tego słuchać. Jak można robić film o takiej kobiecie?
A w ogóle nie lepiej poczekać na zakończemie sprawy?
Na jakim etapie teraz to wszystko jest, bo już się pogubiłam?
Ja czekam tylko na moment skazania jej za zabójstwo.
Z drugiej jednak strony na takiego Monstera nikt się nie oburza.
Takie to trochę wybiórcze. 🤔
(postaram się nie zaspoilerować) Pani w Monsterze działała w wyniku czegoś, co ją do tego doprowadziło, no i skończyła jak skończyła, nie za wesoło.  😜
Waśniewska zamordowała dziecko, a pani "reżyserka" chce ją ukazać w innym świetle  😂
Czy tylko ja widzę różnicę?
Co do samego filmu, nie mam nic przeciwko, potrafię rozróżnić rzeczywistość od fikcji.
Ale matołów biorących świat filmowy dosłownie (vide Pokłosie) nie brakuje.
A ja czekam z niecierpliwością na informację kto pomógł jej w ukryciu prawdy. 1 osoba więcej? Czy dwie? Brat? Kolega jakiś?
I mam satysfakcję z faktu, że słowa jasnowidza się sprawdziły. Widział w swoich wizjach uduszenie? Widział. Matka gadała najpierw coś o porwaniu, potem gadała o nieszczęśliwym wypadku i upadku z wysokości. A jasnowidz swoje. Uduszenie.

Ciekawe czy kiedyś za ileś tam lat będziemy wszyscy umieli wykorzystywać większą część naszego mózgu, niż teraz? Ciekawe do czego zdolne są nasze mózgi w tych niewykorzystanych częściach. Bardziej niż zdolność jasnowidzenia interesuje mnie teleportacja.  😉

A film jest mi totalnie obojętny. Nie pójdę na niego. Wolę "Hobbita" niż film o matce morderczyni w innym świetle.  🤔
Założę się, że ta "reżyserka" nie ma dzieci...
Myślę, że posiadanie dzieci nie ma większego znaczenia, jeśli w grą wchodzi kasa. Są tacy ludzie na świecie.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,15216606,wiadomosc.html

"Katarzyna Waśniewska (22 l.) została oskarżona o zabójstwo z premedytacją. Katowicka prokuratura okręgowa w sylwestra zakończyła śledztwo. "
Matko 🙁 biedna malutka 🙁
jakby aborcja była legalna ( jak w krajach cywilizowanych) problemu by nie było...
To jest dokładniej napisane o motywach i sposobie zabójstwa:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13159681,Matka_Madzi__Dziecko_to_wrog.html

Przerażające...
jakby aborcja była legalna ( jak w krajach cywilizowanych) problemu by nie było...

Skąd taka pewność?
Dworcika, po przeczytaniu artykułu, który podlinkowała Dzionka można wysnuć takie wnioski. Oczywiście pewności nie ma żadnej.
Kurczak, fakt, artykuł przed chwilą skończyłam czytać. No nic, można gdybać...
Ciekawe czy będziemy mieć nową gwiazdę w Grudziądzu... :/

Moim zdaniem najpierw powinien być dostęp do pigułek antykoncepcyjnych BEZ recepty. A jak teraz farmaceuta może decydować, czy mi zrealizuje receptę, to cóż.. Aborcja..tak najłatwiej, nie?  🙄 Nie ma obowiązku uprawiania seksu.
zen, ale seks jest najstarszą czynnością na świecie i zawsze ludzie będą to robić, a myślenie z tą czynnością ma mało wspólnego...

Myślisz że laska z patologicznej rodziny wcześniej pomyślałaby o tabletkach? Pewnie nie bardzo...

W czasach komuny aborcja służyła za pigułkę i nikt od tego nie umarł jakoś...
W czasach komuny aborcja służyła za pigułkę i nikt od tego nie umarł jakoś...

😵
eee no cos ty, naprawdę NIKT?  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się