Forum konie »

sklepy internetowe

Nie kupowałam, ale dziewczyny wcześniej kilka razy pisały że legitny sklep.
aniaagre, tak, ja - legitna firma i w koszyku dziala kod olamudry10 na -10%.
dziękuję 🌷
Post został usunięty przez autora
Ogromny - dla PASI KONIKA w sumie nie wiem jak mam to skomentować bo jest to bardzo kuriozalna sytuacja 🙃
Zakupiłam u nich na Black Friday ( tak dokładnie 1 grudnia 2024 ) Kask Samshield ze standardowej oferty ( nic personalizowanego) normalnie dostępny w innych sklepach. Czas oczekiwania 2-4 tyg. Dostałam info ze sklepu po 9 dniach że trzeba poczekać bo grudzień tak w styczniu będzie no ok nie spieszy mi się, dostałam kolejnego maila że w sumie nie wiedzą kiedy będzie bo Samshield mówi że nie ma części itp... a ja no że jak przecież normalnie dostawy do innych sklepów przychodzą, a oni że no nie ma. Pisze w kwietniu co z kaskiem, no nie ma. Wczoraj dumnie Pani przysłała mi maila ze zdjęciem że kask jest przyszedł i czy ma wysyłać, a ja że no wszystko fajnie tylko że to nie ten który zamawiałam. Dostałam w odpowiedzi, że mogą zamówić ale nie wiedzą kiedy będzie 😎

Mam wrażenie, że robią to specjalnie by nie sprzedać kasku w cenie z Black friday.

Dramat
Aniaagre, kupowałam z galop store, to ta sama grupa, wszystko przyszło zgodnie z zamówieniem
Kuniaa, ja miałam taką samą sytuację jak zamawiałam samshield z horse tacka, z czego ja zamawiałam normalnie, bez żadnej promocji. Też ze zwykłej oferty. Czas oczekiwania miał był do 6 tygodni.
Ostatecznie po pół roku anulowali mi zamówienie, ponieważ stwierdzili że nie mają pojęcia kiedy mój kask dotrze ponieważ samshield wysyła im co jakiś czas jedynie kilka sztuk ze względu na problemy w produkcji.

Więc raczej to nie kwestia braku chęci sprzedaży w niższej cenie a serio problemy z produkcją 🙁
evoj, no akurat wątpię bo ten kask dostępny jest w FEBRO od ręki i był w dostawie. Dwa nie można sprzedawać rzeczy których się nie ma lub nie masz umowy z dostawcą. Inne sklepy non stop maja dostawy i realizują zamówienia. Jeśli nie są w stanie się dogadać z dostawca to niech wycofają produkt z oferty lub maja tylko te które są fizyczne na sklepie
Odnośnie kasków to sytuacja na rynku jest skomplikowana, nadal przez covida, który wywalił fabryki z trybu pracy max, przestawiania się fabryk na inne formy zasilania 9ceny energii) i nowe normy.
I to nie jest tak, że sklepy nie mają umów. mają. I po prostu produkcyjnie wiele firm nie wyrabia, a chcąc utrzymać jakosć nie inwestują w dalsze skalowanie produkcji. I niektóre sklepy jak wcześniej zamówiły to dostały część swoich produktów, a niektóre nieststy nie.
I te sklpey są w ciągłym kontakcie z dostawcami i dostają wiadomość, że np. za 5 tygodni... a po 5 tygodniach się okazuje, że niestety jednak nie.

To nie jedtna frma na rynku, która się boryka z takim problemem aktualnie. Pewnie za kilka miesiecy sytuacja się unormuje.
Z Samshieldem są od dłuższego czasu problemy na rynku, tak naprawdę od ponad roku. Myślę, że Pasi Konik po złości by tego nie robił. Sklepy z Samshielda czekają po pół roku na dostawy, a potem okazuje się, że przychodzi ona niekompletna. Jest to na pewno bardzo frustrujące. Skoro Febro miał ten kask na stanie, to po prostu zamówił go wcześniej i stąd go miał...
Samshield po zmianie przedstawicielstwa na Polskę to już kosmos. Klientki czekały na swoje kaski pół roku. Na standardy po cztery miesiące. Jak sklep zamowil z wyprzedzeniem więcej to jeszcze miał szansę coś położyć na półkę. Zamówienia z marca nie zostaną zrealizowane wcześniej niż w lipcu.
Cz w jakimś sklepie znajdę Kepy na promocji?
Ja kupiłam dzisiaj w pasi-koniku, z kontem stałego klienta jest -5% Windy1987,
Zamawiał ktoś może w ostatnim czasie z agrokomoleks24?? Jak z czasem wysyłki u nich? Na stronie 3-7 dni ale jak się to ma w rzeczywistości? Chce zamówić polpalete i nie wiem jak czasowo się wbić z urlopem a odbiorem.
siwaaa zamawiam regularnie i najczęściej za 3 dni paleta u mnie.
Post został usunięty przez autora
Karla🙂, dzięki, bardzo mnie pocieszyłaś🙂
Duży minus dla Animalia. Złożyłam zamówienie na początku maja, czas oczekiwania 14-16 dni. Po ponad 3 tygodniach upomniałam się o swoje zamówienie, to dostałam info, że nie będzie go jeszcze co najmniej przez miesiąc. Fajnie, że ktoś raczył klienta poinformować o tym. Do tego jak zapytałam o zamiennik (pasza), to Pani proponowała mi produkty o tak totalnie innym składzie, że nie miały nawet jednego wspólnego komponentu. Brawo 🤦
Wielki PLUS dla BERGO ! Wczoraj zamówione -dzisiaj w stajni😀
Plus wielki dla agrokompleks24. Mega dobry kontakt mailowy,.wysyłka też gitara.
Plusy dla GNL, Bergo, RolPasz
Plusy z wyróżnieniem dla Squad Pasz Lublin za super kontakt i dostawę ekspres oraz Horse feed (jak zwykle zresztą) za pare rzeczy - kontakt, poradę, próbki, gratisy i czytanie komentarzy do zamówienia 🙂
Ogromny MINUS dla Hippovetu
Zamówienie złożone 7 maja, informacja o opóźnieniu, ok, zdarza się. 18 maja napisałam wiadomość z zapytaniem kiedy będzie paczka, dostałam info, że do 26 maja najpóźniej wyślą. 28 maj zero informacji, napisałam o zwrot pieniędzy, dostałam odpowiedź, że do 3 dni będzie zwrot. Brak nadal pieniędzy i towaru, a na maila odpisują jak sie im przypomni.
HorseEqual pobił wszelkie rekordy 😮 wczoraj o 13 zamówienie złożone, dziś 10: 00 paczka już w paczkomacie 😜
Gillian, Myślę, że to jest też duża zasługa inPost'u - oni naprawdę mają niezłe tempo. Mi raz dostarczyli jakaś przesylke tego samego dnia co wyslana, bo z tego samego miasta szła 😀
Dokładnie. Z mojej firmy od kilku lat wszystkie paczki lecą inpostem. Jak dotąd 99% odebranych paczek jest na następny dzień u klientów. 1% to akcje gdy klient poda niepełny adres, paczka zaginie, dojdzie do uszkodzenia opakowania i trzeba załatwiać sprawy z obsługą InPost.
Niby tak ale przesyłkę nadali 45 min po złożeniu zamówienia więc ktoś się postarał 😜
Macie jakiś kod do bergo?
Gillian, staramy się jak możemy 🙂 oczywiście, że zdarzy się czasem fakap, ale robim co możem! �
Czardasz, tak trzymać! Na pewno będę wracać na zakupy, zwłaszcza jak revoltowe ziomki 😍
Wielki plus dla 4Equine za bardzo szybką realizację i bardzo starannie przygotowaną paczkę🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się