Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

efka łaał!  😎 przepiękny jest 😀
Darolga to Ci to dopiero szczęście 😀  my za to z lolkiem mamy fajne daty urodzenia 😀 Ja 09.04.94  a Lolo 20.04,2004  😍

A u nas bardzo pozytywny dzień 😀 Dziś o 16 Marta wsiadła na Lolka na stępa  😜 ah jak się cieszyłam  💘 wreszcie! I nawet tak strasznie źle nie wygląda po tych 3 miesiącach roztrenowania. do końca stycznia stęp w siodełku, kontrola i może zaczniemy kłus  😀

wątek zamknięty
amnestria, zapraszam w odwiedziny! i... wstawiaj zdjęcia szybciutko! 🙂

juliadna wygląda super jak na taką przerwę!
wątek zamknięty
juliadna-Lolek wyglada swietnie, nie widac ze to dopiero pokontuzyjne stepy  😜
Wojenka-Twoj mlody jest zjawiskowy  💘 Mam teraz ogromna przyjemnosc jezdzenia niespełna 4letniego mlodziaka arabskiego-dzieciak czyta mi w myslach, uwielbiam jazde i prace z nim  😀

edit. pomylilam wiek konia  😉
wątek zamknięty
juliadna koń zjawiskowy, rzeczywiście nie wygląda na roztrenowanego. I tylko Wam pozazdrościć podłoża na hali  :kwiatek:
wątek zamknięty
efka ,milusia cały czas stępowałam z nim w ręce i z derką stajenna więc nic nie widziałam. Wchodząc na hale z golasem kolega mówi " -Ty Julka!Fajnie ten Lolek wygląda!" Przytyło mi się troszkę  😍 w końcu. I siedziałam na schodkach, robiąc zdjęcia i zacieszałam sama do siebie.  💘
Aroid dzięki  :kwiatek: nie narzekamy 😀
wątek zamknięty
Fajne te wasze koniska! 😍 😍

Dzionka, no u nas to niestety standard ostatnio, że nikt po sobie przeszkód nie sprząta 🙄 Trochę zaczyna mnie to irytować, że jeśli chcę coś płasko pojechać chociażby na połowie hali, to muszę sobie część stojaków i drągów sama przenieść, a przyznam, że taki interes mam gdzieś 😉 Nie oczekuję, że przeszkody po treningu ładnie będą składowane w kącie, ale chociaż na środek przesunięte mogłyby być 😉 Kwestia rozmowy z właścicielką stajni.
wątek zamknięty
Darolga, sto lat dla obu chłopaków ! Pokazuj się częściej, jestem fanką Korabskiego  😜
efka, kary jest zjawiskowy ! ile ma w kłębie ? wygląda na dość wysokiego 🙂
Juliadna, to to się masz z tym Lolkiem .. Pechowe konisko. Nie martw się, szybko zleci i znowu będziecie śmigać  🏇

U nas dzisiaj byli następni kupcy na moją szkapinę i jestem bardzo zadowolona. Takim ludziom mogę konia sprzedać, bez żadnych ale.
wątek zamknięty
zen, rozumiem Cię doskonale, mnie też by szlag trafiał 🙂

huzarova, wczoraj zmierzony: 168 cm
wątek zamknięty
i dlatego cieszę się, że stoję w stajni ujeżdżeniowej gdzie mamy tylko 4 drągi 💃
wątek zamknięty
A ja się cieszę, że u nas jak ktoś drągi wyciąga to ma obowiązek je schować.
wątek zamknięty
A ja sie ciesze, że u nas ujeżdżeniowców brak i nikt nie jeczy, że drągi, stojaki, murki itd. są wszedzie.
wątek zamknięty
milusia,  :kwiatek:. Młody ma już prawie 3 lata i jest chwalony przez trenera i jeźdźca, że jest najbardziej ogarniętym koniem w stajni  😍.
wątek zamknięty
haha jak ja się cieszę że u nas są dwie hale  😎 jedna wielka z przeszkodami a druga mniejsza bez nich  😜
wątek zamknięty
NIE NARZEKAJCIE ! Ja stoję w super sportowej stajni, gdzie oprócz stosu drągów i przeszkód, mam 3 traktory, bryczkę, 3 kupy piachu z solą, 20 balotów słomy i podłożę nierówne jak po apokalipsie... W dodatku grząskie ! A wszystkie te gratisy za niebagatelną sumę :-)

edit:literówka
wątek zamknięty
Klami, no właśnie! grunt to dobrać w stajni dobrą obsadę i wtedy nie ma konfliktu 🙂
wątek zamknięty
efka, dokładnie. Jak dla mnie wspóistnienie w jednej stajni skoczków i ujeżdżeniowców musi byc bardzo uciązliwe. Jedni beda musieli wiecznie sobie przeszkody wnosic i rozstawiać, a drudzy na odwrót.
U nas albo skoczkowie albo rekreacja czy szkółka, wiec nikt nikomu nie wadzi pod tym wzgledem.
wątek zamknięty
Dla mnie to kwestia kultury i szacunku dla drugiego człowieka 😉 Jeśli mam czas i siłę i ochotę rozstawić drągi czy przeszkody, to powinnam też umieć po sobie posprzątać bez względu na to, czy jutro będę skakać to samo. Przynajmniej tak mnie wychowano, że się po sobie sprząta 🙂
wątek zamknięty
U nas żyją razem ujeżdżeniowcy i skoczkowie i naprawdę nie jest to specjalnie uciążliwe. Jest tablica z grafikiem na halę, żeby było wiadomo kiedy są treningi ujeżdżeniowe, i wtedy na tą godzinę skoczkowie nie planują skoków, a skoczkowie wpisują jak chcą skakać i wtedy też wiadomo kiedy będą na hali stały przeszkody. System się sprawdza i działa i nie ma scysji. Ja bym z kolei nie mogła stać ani w stajni, gdzie są non stop przeszkody rozstawione (bo to jednak przeszkadza, zwłaszcza jak się chce konkretne elementy poćwiczyć), ani w takiej gdzie są 4 drągi na krzyż (bo uważam, że ćwiczenia na drągach i skoki są przydatne dla pingwinów).
wątek zamknięty
darolga jeszcze raz najlepsze życzenia dla pięknych panów  :kwiatek:
efka kary jest cudowny  😍 Ma śliczną główkę.
Wojenka niedaleko pada jabłko od jabłoni, są prawie że identyczne 😀

Chciałam dzisiaj pofocić trochę konia, ale niestety pogoda nie sprzyjała...
Mam więc bardzo "udane" zdjęcia z korytarza stajennego - na początek reakcja Muskata na aparat  😁

I dwie normalniejsze fotki:

wątek zamknięty
xxmalinaxx MATKO ! to mój koń  😜 Jaki podobny !
wątek zamknięty
Aroid podobny może być, ale na pewno nie Twój, bo ja go ani nie pożyczam, ani nikomu nie oddam  😂
wątek zamknięty
U nas póki co nie trafiłam na żadne pozostawiane przeszkody, drągi, itp., chyba że ktoś, kto jeździł wtedy kiedy ja sobie coś ustawił, ale na szczęście często jeżdżę w takich porach, że jestem na hali sama lub ze znajomymi nie-skoczkami, więc raczej sobie nie wadzimy.

Btw. mój koń chodził dzisiaj taaaak 😍 Po koło 40 minutach roboty zupełnie nie czułam się zmęczona, wreszcie mój koń nie zagryzał się, był przyjemny, leciutki 😅 Ale się cieszę, jak mamy takie jazdy!

juliadna Latino super wygląda jak na taką przerwę! Mój po 1 miesiącu bez pracy wyglądał jak trupiszcze (fakt, że dość drastycznie musiałam mu obciąż żarcie, ale intensywnie trawkował się). Co mu było, bo mi umknęło?
amnestria wstawiaj zdjęcia Duszka! Czasami zazdroszczę ci, że masz takiego małego, kompaktowego konia 😉 Chociaż ja na takim wyglądałabym pewnie jak mrówka na słoniu.
xxmalinaxx Jaaaaki piękny kantar. I cóż ty mu do jedzenia dajesz, że on się tak cały błyszczy?

A tak swoją drogą, mój ślepak kiedyś skakał 😁 Chyba jakieś 3 lata wstecz. Zdjęcie: Asia Pędzich.
wątek zamknięty
No podobny, podobny. Albo się przemiesza  👀 Na tym zdjęciu strasznie mi przypomina twojego !
wątek zamknięty
Mo B. kantar dostałam w prezencie, a co daję do jedzenia - nic specjalnego. Owies, siano i marchewkę. I witaminy Chevinal Plus, które bardzo serdecznie polecam - działają fantastycznie.
Poza tym mój koń nie dostaje aktualnie żadnych pasz dodatkowych. Jest taki z natury ;p

Aroid dla mnie podobieństwo bardzo nikłe 😀
wątek zamknięty
Mało mam "gołych" zdjęć swojego konia, a tu mi ta maść szczególnie wpadła w oko  😉 Jakiego Twój jest pochodzenia ?
wątek zamknięty
Jak stałam w Liderze to też zawsze targałam po sobie przeszkody w rogi hali. Zabawy z tym było, że o matko! Chyba tylko dwie hale byłyby rozwiązaniem idealnym 🙂
wątek zamknięty
darolga najlepszego dla chłopaków! Jak tam wam idzie z Korabskim trenowanie?

Co do hali, u nas też przeszkody i drągi porozkładane, bo typowych ujeżdżeniowców brak 😉 Ale jak jeździmy po płaskim to albo sobie sprzątamy, albo robimy z przeszkód drągi, albo wykorzystujemy żeby się pokręcić 😁

Mam filmik z dzisiejszych skoków 😉 ja niestety czułam się jak przejechana walcem, więc poszłam do trenera z prośbą, czy mogę mu Gadzinę wcisnąć, i odpowiedź polała mi miód na serce: "na takiego dobrego konia to ja zawsze z chęcią wsiądę" 😍 😀 co prawda ostatnio rudzielec ma raczej mniej chęci do pracy, taki jakiś zaspany jest, jak to trener stwierdził- zamyślony w swoim świecie 😉 zakochał się chłopak, no co ja poradzę 😁

wątek zamknięty
Zoja ale pewnie podłoże się bardziej nadaje do jazdy niż w tej ładnej hali  😉

Złotko nadal stoi. Myślę, ze jeszcze do końca lutego dam mu siana. Wsiadam tylko na Gęsię i bardzo to sobie chwalę, bo chodzi tak, że nigdy bym nie uwierzyła, że ona tak umie.  😍 nie wiem, co jej się odmieniło. Bo z tydzień na niej nie jeździłam, czy dwa tyg, i od tego czasu jest ostra jak brzytwa. Dziś ją wziełam na łąkę, co jej nie ucieszyło, a jak zobaczyła konia konia koło stajni to tak się zgotowała, że mało Matki Ziemi nie powąchałam. Z Gęsi!!! odkryłam, że ona umie sadzić barany i takie złośliwe z pyskiem między przodami.  😲 nie wiedziałam, że ona umie się buntować!
ale chodzi jak marzenie jak się trochę podgotuje  😉 😉 😉 ostatnio lubię na niej jeździć jak jestem sama na placu, co ją zawsze irytuje- robi się taka pyskata i czuła na pomoce. Szkoda, że nasza współpraca się kończy.  🙁
wątek zamknięty
_kate, Wisienka umie sie buntować.... i to tak, że hohohoho. Głównie jest (a przynajmniej przez lata jak ją znałam to byłą) cudownym przekochanym konikiem profesorem co to nauczy skakać i przewiezie przez L chyba każdego, ale jak zechce to jest koszmar-baba brykająca i podskakujaca tak, że kregosłup umiera od wysiadywania tego.
wątek zamknięty
darolga - gratuluje drugiego rumaka 🙂 100 lat dla obu ! I tez domagam sie zdjec 😀
zoja - stowka dla Siwego 😉 Dalej Nad jeziorem stoicie ?
Lov - no niezle Rudy rosnie 🙂 To Zibi ?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.