Forum konie »

wodze i wodze pomocnicze

odkopie temat 😄
nie umiem nauczyć się zacisnąć dłoni żeby mi wodze z ręki nie uciekły po trochu (problem od 12 lat, z chęcią przyjmę jakieś rady, ale raczej już się nie wyzbędę), jednak pomagały kiedyś wodze w których stopery występują trochę częściej

czy ktoś może takie polecić, ale skórzane? w większości widzę parciane, ale one odpadają bo nienawidzę w dotyku tej taśmy

potencjalnie jeszcze macałam Kavalkade z takiej bardzo miękkiej skórki, w prawdzie z 5 stoperami, ale pomyślałam że może na nich będę w stanie te dłonie zacisnąć 😅 ktoś je może użytkował? https://www.horze.pl/wodze-skorzane/skorzane-wodze-woskowe-kavalkade/335775.html?color=BL
malinowaa, a wodze myśliwskie?
wodze skórzane plecione ?
malinowaa, a wodze myśliwskie?
też mi się wydaje, że warto spróbować z myśliwskimi 😉 koleżanki sobie chwalą 🙂
malinowaa, a jeździsz w rękawiczkach?
To ja sie podlacze pod polecajki tylko szukam cienkich wodzy ze stoperami? 😅 jakiś antislip, guma, ew. parciane ostatecznie. Te co mam z Kawala jakos za grube/sztywne sa i nie umiem sie odnaleźć. Plecione, mysliwskie, na karabinczykach odpadaja.
donkeyboy, nie lubię cienkich, więc powinny ci pasować Equiline, bo mi nie pasowały 🤣
Perlica, 🤣🤣🤣 dzieki, to sprawdzę😀
donkeyboy, kawalkade biothanowe ze stoperami - są cieniutkie i jak dla mnie nawet jak są mokre to sie nie wyślizgują (jeżdżę w rękawiczkach). Kupiłam bo chciałam takie zeby sie je łatwiej trzymało w czystości i od razu jak przyszły kupiłam 2 na zapas. Już chyba nigdy nie wymienię ich na inne 💖
Kavalkade, ja akurat szukałam xfull i kupiłam "parciane" są super, wąskie ale leżą w ręce, dokupiłam drugie xfull dla drugiego konia i przyszły te biothanowe, trochę się zdziwiłam co mi przyszło ale po wyprobowaniu też są super.
kotbury, raz jeżdżę, raz nie - mogę się spróbować przestawić

aczkolwiek nawet w rękawiczkach parciane mi średnio pasują 🙈

jeżdzę w sumie obecnie trochę w plecionych, ale dość grubych, więc nie są za wygodne, ale chyba i tak najlepsze z tych co miałam; może cieńsze byłyby okej

myśliwskie to te z pętelkami? nie będą się ludzie ze mnie śmiać gdzieś na wyjazdowym? 🤣 ale obczaję, ciekawy koncept
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się