Forum konie »

Szczotki i inne akcesoria do czyszczenia

zembria, ja najbardziej lubię hass gloss na „final touch”, super zbiera właśnie te małe paprochy. czasem jeszcze poprawiam rękawicą wełnianą popsikaną sheenem dla turbo szajnu.
zembria, ja mam kozią z yorka i jest na final touch super 🙂 ewentualnie haas diva, z wełną wewnątrz
Rusticalle, Miotełki szukam, Dive znam, ale na zimówce to nie to. Na krótką sierść mam taką rękawice do ostatniego szlifu, ale tutaj szukam czegoś innego.
zembria, https://www.horsebrands.com/en/horsebrands-fellglanzburste-hbr0300001
taką mam, idealnie pasuje w twój opis, ale niestety z Niemiec i cena w euro ;p
zembria, haas groovy ma miekkie wlosie (ale nie bardzo miekkie) i uzywam dokladnie do tego do czego piszesz - do zebrania kurzu z konia po szczotkowaniu twardymi szczotkami. i do tego sie super nadaje. Dla mnie nie nadaje sie ani do sklejek, ani do błota.
Jakbym miala Dive to bym jej uzywala po Groovy

lhp, Zaraz poszukam. Dałabyś też jakiś link? Znalazłam tylko taką z 5 cm włosiem.

zembria,

https://www.pegazshop.pl/szczotka-magic-brush-profilowana-dlugi-wlos-93677.html
Pati2012, O! No dokładnie o coś takiego mi chodzi.
Dziękuję dziewczyny za polecajki! Szkoda, że nie mam możliwości pojechać gdzieś pomacać po prostu. Coś na pewno z tego wybiorę.
Ja mam taką zmiotkę z Magic Brusha i bardzo ją lubię
Moje szczotki powoli umierają. Co polecicie do karej sierści? Potrzebuje coś, co wyciągnie syf piaskowo błotny z sierści, coś nabłyszczającego, coś do sklejek na nogach
Ostały mi się jakieś ostery i magic. Co z haas? Może jakieś alternatywy?
Karla🙂, - na karego mam taki zestaw: haas groovy jako miotłę na grubszy piach, przedwieczny haas, do którego najbardziej podobny jest lipizzaner i haas diva, ta z owczą wełną na finisz/polerkę. Do tego magic brush, no i zgrzebło gumowe do czyszczenia szczotek, plus oster do ogona I grzywy.
Karla🙂, Szczotki z Lullalove nabłyszczająca i do błota są mega spoko 😉
Gdzie najtaniej kupić haasy?😇
Karla🙂, chyba na GNL, powinien wejsc kod szewcwbutach. Albo zaczekać na jakąś promke z wiekszym kodem.
Karla🙂, gnl albo bergo. Swojego czasu mieli promki na Haasa.
Karla🙂, Szczotki z Lullalove nabłyszczająca i do błota są mega spoko 😉
potwierdzam! szczególnie ta nabłyszczająca.
Dla mnie Haas i Lullalove top, tylko Lullalove wychodzą taniej. No i mają absolutnie najlepszą szczotkę do grzywy i ogona na świecie. Odkąd ją mam, to zużycie odżywki spadło mi o 90% 😜
infantil, Mam zamiar sobie dokupić szczotkę do grzywy, podobno nie wyrywa tak grzywy jak zwykłe plastikowe, to prawda? 😁
Tak, właśnie dlatego jest odżywkooszczędna - bo pięknie i bez wyrywania rozczesuje nawet bez żadnych preparatów
To ja z tańszych opcji polecam szczotkę My Moxie z drogerii. Ja mam swoją i kobyła ma swoją 🤣 rozczesuje rujowy posklejany ogon bez wyrywania, odżywki też coś skończyć nie mogę od pół roku więc chyba coś jest na rzeczy 😅

Te tradycyjne plastikowe szczotki końskie ogolem są niefajne, widze ta lullalove to troche inny koncept i w sumie fajnie ze cos takiego sie pojawilo.
eh... czyli lullalovy zestaw promocyjny plus lipizianer i diva z haasa mnie puszczą z torbami... ale kurczę, szczotki kupuję raz na 10 lat 😀
mhm... która diva? bo jest kilka i nie bardzo widzę różnicę, poza ceną :/
Karla🙂, - ja mam różową i brokatową, z grubym jednorożcem na rączce, ale one się różnią głównie wyglądem 😉 jest kilka edycji specjalnych. Kolor futra i szczotki nie ma wpływu na właściwości.
Karla🙂, jpolecam wersje damskie kupić - ogromna różnica w wygodzie
epk tak planuję, tylko tych Div jest kilka nawet w tej damskiej wersji. Ale skoro niczym się nie różnią, to biorę najtańszą 🙂
zembria, https://www.horsebrands.com/en/horsebrands-fellglanzburste-hbr0300001
taką mam, idealnie pasuje w twój opis, ale niestety z Niemiec i cena w euro ;p

Pati2012, Zdecydowałam się na nią w końcu... mega jestem zadowolona 😍 Dokładnie tego szukałam, dzięki za polecajkę 🙂
A ta szczotka lullalove do grzywy to ogarnie gruby ogon? Bo na razie tylko oryginały oester daje radę
To jest ta? Bo też mnie zastanawia czy ona grubszy ogon ogarnie. Oster dla mnie wygrywał tym, że ma długie ząbki (podróby mają z reguły krótsze i to bardzo czuć na minus przy gęstym ogonie).

link do szczotki

Zrobię Wam jutro zdjęcie ogona i grzywy, które ogarniam tą szczotką
Tez chętnie obejrze bo gowniarz ma ogon po dziadku fryzie...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się