Dziewierz moje mają wsadzone dodatkowe sprzączki, jakieś paski i jest ok, działa, wszystkie highneck są bez sensu uszyte w tej części jakby koń nie miał się schylać, ale generalnie koncepcja tych derek jest ok. Zastanawiam się nad kupieniem przedłużki, gdzieś widziałam i może to miałoby sens.
Hej, mam głupie pytanie, ale może ktoś z Was mi pomoże. Na moim koniu bardzo dobrze leży derka Start two tone w rozmiarze 145. Chcę kupić coś ciut cieplejszego, ale ten producent, z tego, co widzę, nie robi ocieplanych padokówek. Czy ktoś z Was ma derkę Start w tym rozmiarze i korzysta z innych derek i może mi podpowiedzieć, jakie firmy leżą w podobny sposób?
azzawa, dziękuję, brzmi super, ale ja już w końcu odkupiłam Horze od innej pensjonariuszki i jestem też zadowolona. Pod spodem polar, u góry przeciwdeszczowa, myślę, że długo nam posłuży.
Mam tylko jedno pytanie, dajecie taką półtreningówkę nad futro czy pod? Ja dając pod muszę trochę na styk zapinać ją z przodu. Może to się powinno dawać nad futro bezpośrednio pod panel siodła? Jak Wy robicie?
Stajenna 50 g ? Nie za miliony monet ? Szukam czegoś albo z przedłużana szyja albo z małym otworem na szyję ? Tak by kończyła się już za kłębem w stronę uszu . Padokowe tak leżą kavalkade Alaska IV. Ktoś coś ?
Myślałam też nad bawełniana ale to chyba pod spód średnio ? Będzie łapać wilgoć i siano ?
Meise futra nie używam ale próbowałam już pod czaprak i na czaprak bo mam jednotybinkowe siodło i mi najlepiej (ale nie idealnie) pasuje na czaprak i na tybinkę.
adriena, no właśnie ja też daję na czaprak, żeby rant derki konia nie gniótł, ale pod futro i wtedy trochę się męczę z zapięciem. Na tybinkę nie próbowałam w sumie dawać 🤔
epk, Ja zawsze najpierw pytam co mogą dostać w hurtowni w interesującej mnie gramaturze. Nie wszystko jest na stronie, a mogą ściągnąć na życzenie 😀 I potwierdzam, te najgrubsze to takie koce grube są 😍
zembria, aż z ciekawości wpisałam w google i są głównie 0g, jak znalazlam inną gramaturę to jakieś pojedyncze sztuki. Może firma się zamyka? xxagaxx, raczej się wyprzedały! One są super za tą cene. naprawdę.
Rzuciły mi się ostatnio w oczy padokówki Kavalkdade. Jak z ich jakością? pokazuje mi że plandeczka Montreal ma 1200D i jest w miłej cenie :P
Interesuje mnie czy będzie ok na suchoklatesika i czy nie wędruje po plecach, tak jak to mi się dzieje w przypadku derek Waldhausena...?
Moon, są superrrrr . W Horsetown masz padokówki 1200d za 280 zł :P https://horsetown.pl/pl/promotions/2 W kavalkade moja kobyła stoi już chyba 3ci sezon. Jest tak sciurana przez żrebaki, a i tak nie przemaka .
anetakajper, no widzę, i mało rozmiarów. Ale generalnie gdzieś wcześniej używałam 2 padokówek Kavalkade (1 stara Alaska, dużo gorsza, a 2 nie wiem jaki model), i to były derki, które nigdy się nie przesuwały bez pasów między nogami, no mega dobrze uszyte.