Forum towarzyskie »

PSY

da sie ten program gdzies w sieci zobaczyc?

dzisiaj podczas spaceru za kazdym razem jak Trufla do mnie podchodzila, zdejmowalam z niej kleszcza...w sumie zdjelam 5. Zakrapialam ja we wtorek! Chyba w tym sezonie sie nie obedzie bez obrozy 🙁
W&W, k_cian przydałoby mi sie takie cudo dla mojego ONka ale na allegro jest tyle że nie wiem który jest dobry. Co ma mieć a czego nie taki furminator? 😉
U nas się doskonale sprawdza zwykła szczotka do czesania..persów 😁

Naszej suce po prawie dwóch latach w końcu odrasta sierść na ogonie 🙄 Problemy skórne ma nadal, więc przynajmniej 3 razy w roku musimy chodzić na zastrzyki. Stałym moim dylamatem jest kwestia żywienia naszego alergika- mało, że alergia skórna to i jeszcze pokarmowa (chora trzustka również nam nie ułatwia życia). Dziwne, ale najlepiej wygląda teraz, skarmiłam jej właśnie drugi worek zwykłej puriny dla alergików- i pies ma w końcu energię oraz nie wygląda jak charcik. Napisałam dziwne, ponieważ ta karma jest uboga a opinie o niej są koszmarne 😁 Niestety po Hillsie i/d bardzo nam spadła z wagi i ogólnie była ponurakiem. Ale przyznam, że wolałabym karmę z nieco bogatszym składem, bo niestety dodatkowych witamin czy olei podawać jej nie mogę. Ma tutaj ktoś może alergika dużej rasy i mógłby mi coś podpowiedzieć?

moje nie alergiki, ale znajomi (weci) polecaja weterynaryjne karmy Trovet. Ich wada jest tylko cena
Mnie cena nieszczególnie smuci, najważniejsze, żeby pies po karmie nie miał kłopotów jelitowo skórnych oraz żeby skład karmy był jak najbardziej zbilansowany. Ja wiem, że to trudne, bo jednak alergikom wiele się 'obcina' z diety, no ale może jednak coś by się znalazło?

Muszę zobaczyć skład tego Trovetu, dziękuję :kwiatek:
zen-a nie myślałaś o karmie holistycznej Nutra Gold?
Dziękuję żaba :kwiatek: Muszę podjechać do jakiegoś sklepu po próbki, przynajmniej wiem o co prosić :kwiatek:
nutra jest niezła, warto spróbować

szczotka dla persów czyli tzw. pudlówla? u nas to się nie sprawdza.. każdy włos czego innego potrzebuje w sumie, nam sprawuje sie naj szczotka z naturalnego włosia, zaś co do wyczesywania podszerstka to furminator
wyciąga TYLKO podszerstek martwy

wygląda tak
Furminatora polecam. Sprawdza mi sie na psach i kotach o roznej siersci.

pamelfa, bardzo mi sie podoba twoj kundel 🙂 Proporcjonalny i ma swietny kolor siersci.
k_cian dzieki 😉
a ja polecam furminator, który świetnie sprawdza się na ... koniach. Obydwa wyczesywałam tym po zimie i naprawdę oszczędziło mi wiele pracy.
juz kiedyś pokazywaliśmy się w tym wątku,
ale szybko tego zaniechaliśmy niewiedzieć czemu.
A więc kontynuujemy, ponieważ dostaliśmy zdjęcia 🙂

Maniek, 6 letni labrador (2009)

(2010)

(2007)

W&W dziekuję
mirti2, piekny twoj labrador (jakby kilka kg mniej bylo chyba bylby jeszcze piekniejszy  😉, ale naprawde jest swietny, cos rzadko ostatnio widuje sie ladne, zwykle jakies dziwne labopodobne produkty )
wiem, ze wygląda na grubego, ale wagę ma w normie.
po prostu jest umięśniony - nabity.
bardzo nie lubię gdy ktoś mówi, że mój pies jest gruby, bo naprawdę nie jest !
to, że z nim skacze i to, że się taki urodził powoduje wrażenie, że jest go za dużo, a to po prostu mięśnie. 🙂
już jako szcezniak był największy 🙂
no dobra, nabity  :kwiatek:
ale ladny bardzo
dziękuje za pozytywną opinie 🙂
niestety na wystawę sie nie nadajemy, bo z usłuchaniem i zachowaniem wśród psów całkowicie leżymy  🤔
Do psów to on morderca, do ludzi najukochańszy na świecie  😁
mam już pierwszą stacjonatkę do mojego toru 😀
oczywiście zrobiona własnymi siłami z pomocą męża 😀
oto efekt naszej pracy

No i Nero musiał sprawdzić czy to się nadaje 😀

ooo! świetna stacjonatka - pozazdrościć  😵
blue dziękujemy za komplement 🙂
mirti2, to tylko 30 minut roboty 🙂
miło mi że się podoba 🙂
myślę że za 2 tygodnie mój mini tor będzie gotowy 🙂
Kupujemy z moim lubym bokserka z hodowli, dzisiaj wpłaciliśmy zaliczkę.
Radość mnie tak rozpiera, że aż muszę się Wam pochwalić...  😡  😀 😍

ale cudak! słodziach!  💘
A dlaczego mają obcięty ogon? Przecież już nie można obcinać...
nie we wszystkich krajach
A w Polsce chyba już nie można z tego co mi wiadomo. Chyba, że się mylę.
wszystko puki małe i słodkie jest kochane i piękne 🙂
Z małości i słodkości zwykle się wyrasta, natomiast piękno czasami pozostaje na dłużej.

Zgadza się, w Polsce nieuzasadnione obcinanie ogonów jest już zakazane.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się