dzisiaj podczas spaceru za kazdym razem jak Trufla do mnie podchodzila, zdejmowalam z niej kleszcza...w sumie zdjelam 5. Zakrapialam ja we wtorek! Chyba w tym sezonie sie nie obedzie bez obrozy 🙁
W&W, k_cian przydałoby mi sie takie cudo dla mojego ONka ale na allegro jest tyle że nie wiem który jest dobry. Co ma mieć a czego nie taki furminator? 😉
U nas się doskonale sprawdza zwykła szczotka do czesania..persów 😁
Naszej suce po prawie dwóch latach w końcu odrasta sierść na ogonie 🙄 Problemy skórne ma nadal, więc przynajmniej 3 razy w roku musimy chodzić na zastrzyki. Stałym moim dylamatem jest kwestia żywienia naszego alergika- mało, że alergia skórna to i jeszcze pokarmowa (chora trzustka również nam nie ułatwia życia). Dziwne, ale najlepiej wygląda teraz, skarmiłam jej właśnie drugi worek zwykłej puriny dla alergików- i pies ma w końcu energię oraz nie wygląda jak charcik. Napisałam dziwne, ponieważ ta karma jest uboga a opinie o niej są koszmarne 😁 Niestety po Hillsie i/d bardzo nam spadła z wagi i ogólnie była ponurakiem. Ale przyznam, że wolałabym karmę z nieco bogatszym składem, bo niestety dodatkowych witamin czy olei podawać jej nie mogę. Ma tutaj ktoś może alergika dużej rasy i mógłby mi coś podpowiedzieć?
Mnie cena nieszczególnie smuci, najważniejsze, żeby pies po karmie nie miał kłopotów jelitowo skórnych oraz żeby skład karmy był jak najbardziej zbilansowany. Ja wiem, że to trudne, bo jednak alergikom wiele się 'obcina' z diety, no ale może jednak coś by się znalazło?
Muszę zobaczyć skład tego Trovetu, dziękuję :kwiatek:
szczotka dla persów czyli tzw. pudlówla? u nas to się nie sprawdza.. każdy włos czego innego potrzebuje w sumie, nam sprawuje sie naj szczotka z naturalnego włosia, zaś co do wyczesywania podszerstka to furminator wyciąga TYLKO podszerstek martwy
mirti2, piekny twoj labrador (jakby kilka kg mniej bylo chyba bylby jeszcze piekniejszy 😉, ale naprawde jest swietny, cos rzadko ostatnio widuje sie ladne, zwykle jakies dziwne labopodobne produkty )
wiem, ze wygląda na grubego, ale wagę ma w normie. po prostu jest umięśniony - nabity. bardzo nie lubię gdy ktoś mówi, że mój pies jest gruby, bo naprawdę nie jest ! to, że z nim skacze i to, że się taki urodził powoduje wrażenie, że jest go za dużo, a to po prostu mięśnie. 🙂 już jako szcezniak był największy 🙂
dziękuje za pozytywną opinie 🙂 niestety na wystawę sie nie nadajemy, bo z usłuchaniem i zachowaniem wśród psów całkowicie leżymy 🤔 Do psów to on morderca, do ludzi najukochańszy na świecie 😁
mam już pierwszą stacjonatkę do mojego toru 😀 oczywiście zrobiona własnymi siłami z pomocą męża 😀 oto efekt naszej pracy No i Nero musiał sprawdzić czy to się nadaje 😀