Forum pomoc, uwagi, testy »

Książka skarg i wniosków

Dobra, teraz mam na dole. Ja nie mogę, co za zbędne utrudnienie.
flygirl, ah bo Ty pewnie na telefonie? Ja na komputerze normalnie jak klikam słowo "Forum" to przenosi mnie na główną stronę forum 🙁
poprawione - teraz klikanie w logo na forum przenosi na główną forum, a w pozostałej czesci serwisu na strone główną serwisu
quantanamera, niestety nie działa. Nadal przenosi do ogłoszeń.
I coś się porobiło z dodawaniem załączników, żadnym sposobem nie dodają się zdjęcia.
Czy mi się wydaje czy wcześniej przy otwieraniu wątku nie było tego koszmarnego przewijania automatycznego widocznego na dół tylko od razu się otwierało na nieprzeczytanych postach?
magda, nie było. Forum przeszło jakiś drobny update, który rozwalił to co działało, ale za to nie dodał żadnych funkcjonalnych nowości 🤣
Eh to ja wnoszę o likwidację tego przewijania, bo tylko oczy bolą
W temacie tego przewijania - to chodzi o to, że po wejściu w wątek, ekran zamiast pojawić się np na 20 poście, pojawia się na górze i przewija się samoczynnie w dół? W jakiej przeglądarce to występuje? Na komputerze czy na telefonie?
Mam tak na telefonie.
Przeglądarka - chrome.
Na komputerze (również Chrome), dzieje się tak samo
root, telefon, android, przeglądarka Brave (chromium) to samo. Chociaż mi nie przeszkadza to przewijanie do najnowszej wiadomości.
Za to dalej klikanie w logo z poziomu wątku przenosi na główną stronę ogłoszeń 🙄
OK, zlokalizowałem problem i powinno teraz przeskakiwać do wybranego postu dużo szybciej, bez przewijania
Fakt, nie przewija teraz.
root, oo i klikanie logo z poziomu wątku przenosi na stronę główną forum jak dawniej! Dzięki!
Dodawanie zdjęć się porypało, jak już się uda je w ogóle dodać, to zdjęcia pionowe są przycinane do rozmiaru okienka, zamiast dopasować okienko do proporcji zdjęcia. Poziome, jeśli mają inne proporcje niż okienko, też są ucinane. A czasami zdjęcia po powiększeniu są mniejsze niż na miniaturce i otoczone grubą białą ramką, przez co kompletnie nieczytelne.
Nie wiem co się stało, bo dodawanie zdjęć już działało normalnie, czemu jedna poprawka psuje działające już rzeczy? Nie testujecie zmian przed ich wprowadzeniem?
Post został usunięty przez moderatora
Facella, Cóż, faktycznie jedna poprawka zepsuła trochę działających rzeczy, bo to była poprawka na najbardziej podstawowym poziomie, to jest wymiana całego serwera na nowy i przy okazji właściwie całego software na dużo nowsze wersje, które w niuansach potrafią działać nieco inaczej niż poprzednie.
Testowaliśmy dodawanie zdjęć przed zmianą, ale akurat problem dotyczy bardzo długich zdjęć, które system ucinał, a zdaje się wcześniej tego nie robił. Tego nie zauważyłem, bo testowałem na zdjęciach krótszych i nic mi nie obcinało. Nauczka na przyszłość. Ale już poprawiłem. Teraz dodawane zdjęcia, niezależnie od ich proporcji, powinny zapisywać się w całości.
root, dzięki! Szkoda że nie miało to wpływu na już dodane zdjęcia.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się