Waderka110, jak potrzebujesz tanie oficerki syntetyczne, to poczekaj tydzień - dwa bo wchodzimy z nową marką i będą, a przynajmniej sprawdzone, nietoksyczne i z gwarancją.
Jadą do nas z Niemiec. Będę poniżę 600pln za legitne oficerki. zamek z tyłu z gumą, sznórówka elastyczna z przodu w zgięciu. kotbury, jest szansa na linka do sklepu albo więcej info?
natgos, weszliśmy w dystrybucję Suedwind na Polskę!
Są już na pewno w sklepie karina i w konik.com.pl, w jaszkowie (sklep stajnia), część jest w dobrym koniu i są też ale nie pamiętam które modele od ręki dostępne w Pegaz shop, cos tam wlatuje do Cavallo w Szczecinie.
Ogólnie już mogę powiedzieć- ja męczę od kilku miesiecy model Advanced II tall soft ( skórzane ze sznurówkami z przodu) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
Po pierwsze but, którego nie trzeba rozjeżdzać, ale sie nie porozciągał jak majty.
Po drugie (już nawet jakby był z kupy) to tak dobrej podeszwy nie miałam w żadnych jeździeckich butach. Chciałam kupować nowe strzemiona i myślałam o jakiś "sysyemowych" i mnie bolała kieszeń i eststyka (bo ja lubie klasyczne) i już nie musze. Podeszwa jest cała jak taki system. I mają wkładkę orto lite- taką jak mają nike czy salomony.
Takim dla mine największym plusem ich używania jest to, że przestalam gubić strzemiona, nie skręca mi się stopa na boki i mogę się top oprzeć i przestałam wstawać na palcach w siodle jak się zepnę- dosiad mi się porawił i to widać mocno po tym jak koń zacząl chodzić.
Taka pierdoła jak konstrukcja podeszwy a u mnie (starej babay) to mi zrobiło bardzo dużą zmianę.
I to są pierwsze moje buty jeździeckie, w których nie mam tego, że och, uf, już skończyłam jeździć to szybko je ściągnąć.
Co do trwałości skóry to się nie wypowiem- za krótko je mam.
Tak się "srałam", że ja koniecznie chcę ujeżdzeniowe, zamek z przodu... a teraz po jeźdize w tych to mam w tyłku i już żadnych ujeżdzeniowych nie kupię, bo się katować nie zamierzam. Mój portfel się cieszy bo są finalnie po 900 w detalu (bez złotówki oficjalnie)
kotbury, 37 rozmiar, wysokość max 39cm, szerokość w łydce 33-34cm Wigorowa123, To masz lekkiego pecha bo w dizecięcych dla tej wysokości nieststy nie ma tego obwodu łydki.
W dorosłych jest.
SUEDWIND Nova Tall Vegan - czarny - dla wysokosći 40 (one siadją 1,5- 2 cm) masz dwa obowdy do wyboru:
- przedział 30-33
- przedział 34-37
Czy ktos z Was ma oficerki DeNiro? Jak z trwałością? Equishop ma ich buty od niedawna, piękne są, ale że ostatnio u innego producenta sie nadziałam na jakość skóry i moje buty po niespełna 3 latach nadaja sie juz tylko do jazdy w domu to zależy mi na wrażeniach z dłuższego użytkowania, szczególnie podstawowego modelu ujezdzeniowego.
karolina_, miałam swego czasu ich podstawowy model skokowy i to były najdłużej żyjące ze wszystkich moich oficerek (i jedyne skokowe, których rozjeżdżanie naprawdę bolało, bo były ze skóry o podobnej grubości, co Petrie Olimpic 😅😉.
karolina_, a moje się rozpadły po 3 latach z czego już po roku wymieniałam zamki za ok 200zł. Po 3 latach nic więcej niż śmietnik nie dało się już zrobić
Dla mnie de niro skokowe vs. uje to totalnie inne buty i jeszcze sie roznia miedzy soba. Nie mialam swoich ale pracowałam dla zawodnika, mieli kilka par jak nie więcej (glownie uje ale też byly ze dwie pary Salentino). Jeden z luzaków tez mial ale jakis wlasnie podstawowy model wszechstronny i to był dla mnie but z zupełnie innego materiału. No i w sumie nic dziwnego, bo różnica w cenie jest ogromna pomiędzy tymi modelami. Oczywiście tak czy siak powinny sie trzymać bo 5zł nie kosztowały, ale nie dziwię sie ze są wykonane inaczej.
karolina_, trzeba pamiętać, że to cielęcina. Są wygodne bardzo, te w skórze podstawowej Wrat opadają bardziej, te w brushed trochę mniej. Bellini np mają półtwardy sztywnik, a inne twardy. Ale wszystko da się tam spersonalizować, jest mnóstwo skór do wyboru i są naprawdę przepiękne.
O kurcze,to ile Wam normalnie wytrzymują oficerki? Ja bym się cieszyła jakbym miała przez 3 lata jedne 😅 poprzednie-felix buhler,po pół roku miały zamek do wymiany a po roku odkleiła się cała podeszwa w jednym....
lacuna, ja mam Petrie od chyba 7 czy 8 lat, owszem moze niecodzienny uzytek ale nigdzie sie nie wybieraja ani nie wygladaja na stare. Podejrzewam ze mi sie predzej znudza wizualnie niz sie rozwala.
Tylko ze ja w oficerkach nie laze wszedzie, jak schodze to zmieniam na takie zwykle adidasy ze stalowym noskiem albo trampki jak juz sie tylko po stajni krece. Jak tak lazilam wszedzie pracując z końmi w jednych butach to mi 6 miesiecy maks sie trzymaly. A no i tez czyszczone od wielkiego groma - jak juz nie pracuje z końmi to przy okazji czyszczenia rzędu zwykle do gruntownego czyszczenia idą oficerki 1x w tygodniu
karolina_, możesz wrzucić linka tych butów z hipiki.
Ja średnio zajeżdżam 2 pary butów rocznie 🙄 zwłaszcza jak są gumy od wewnątrz to w 3 miesiące i gumy jak sito.
lacuna, - moje cavallo służyły mi jako podstawowe jakieś 10 lat. W tym czasie przez kilka lat regularnie jeździłam po kilka koni dziennie. Potem kupiłam pierwsze busse i używałam cavallo jako zapasowych (jak poszedł zamek czy coś), a od zimy mam drugie busse (bo były dostępne od ręki, w miarę tanie i pasowały, a mam nietypowe wymiary).
Cavallo mam cały czas, mają obecnie z 15 lat 😉 Przeszły kilka wymian zamków i podklejenie podeszw, ale kurka - miały prawo na te wszyskie lata. One nawet prawideł nie widziały na oczy, dość surowo je traktowałam xD To moje ukochane kapciuszki i gdyby nie wygląd oraz wycofanie modelu to chętnie kupiłabym je jeszcze raz 😅 te buty mnie przekonały, że technologie stabilizacji kostki i amortyzacji to nie jest pic na wodę.
karolina_, zamawialam dla klienta Bellini ze standardowym, twardym sztywnikiem, tylko że wtedy jest doplata, ponieważ to nie jest standard. Można wziąć twarde Bellini. One jako jedne z niewielu mają też taliowaną kostkę i najwyższy łuczek.
Jeszcze a propos DeNiro to naprawdę wszystko da się tam zrobić lub zamienić. Nawet repozycję zamka z przodu do tyłu w butach ujeżdżeniowych jeśli klient ma takie życzenie. Skóra jest top, natomiast moim skromnym zdaniem nie są to buty do jeżdżenia siedmiu koni dziennie. Wtedy wybrałabym wołowe chyba raczej. Ale klienci, którzy mają te buty są nimi generalnie zachwyceni. DeNiro oferuje też odświeżenie butów, wymianę zamków, podeszw, wewnętrznych partii skóry. Dostaje się wtedy ponownie praktycznie nowe buty do jazdy za ok. 1000zl w zależności oczywiście co jest do wymiany.
Czardasz, o, to super. A gdzie zamawialas? Zastanawiam się gdzie najbliżej zdejmą mi wymiary, bywam regularnie w Warszawie na zawodach, mamy tez lokalnie osobe współpracująca z Equishop, ale nie jestem pewna czy u nich jest możliwość personalizacji, a mam nietypowe rozmiary.
anetakajper nie widzę u nich tego modelu, nic z reszta dziwnego ze po 20 latach nie ma już tego modelu 🙂
Czardasz, ja jestem z Krakowa i myślę nad oficerkami.
Mam 152cm wzrostu i trochę łydki przy małej stopie.
Jaki jest średni koszt tych butów? Jeżdże rekreacyjnie 2-3x w tyg.