Forum konie »

Transport koni-co i jak. Wszystko na temat :)

Post został usunięty przez moderatora
Post został usunięty przez moderatora
Szczerze polecam firmę transportową p. Tomasz Buckiego.
Pełen profesjonalizm i bezpieczny transport, mimo,że klacz 3letnia wolnowybiegowa.

Również polecam jednakże warto ustalić konkretnie jak będzie wyglądać przejazd. Dzień przed odbiorem konia z kliniki zostałam poinformowana, że jedzie z nami jeszcze jeden koń bo wysiada po drodze. Moja kobyła nie ma doświadczenia w transporcie, nie zostawała wcześniej sama. „Po drodze” okazało się stajnią na jakimś zadupiu totalnym w środku lasu, gdzie dojazd był przez pole - mój koń po dwóch operacjach brzucha…nadłożone kilometry i strata około 2 godzin w upale. Do dziś mam pretensje do siebie, że nie byłam asertywna i pozwoliłam na to ale nie bardzo też miałam wybór i możliwości bo koń musiał opuścić klinikę konkretnego dnia a była majówka więc nie znalazłabym z dnia na dzień raczej innej opcji.
Jednakże sam transport przebiegł wzorowo poza tymi niedogodnościami. Koniowóz czysty, zadbany, sprawny. Sianko, kamera. Całą drogę kontakt z przewoźnikiem. Cena też okej.
ja mam negatywne doświadczenie z p.Buckim , potrzebowałam dostarczyc konia do kliniki w niedziele, w poniedizałek z rana miał być zabieg, szukajac transportu zobaczyłam na jego stronie ze ma trase prawie idealna z tą ktorą miał jechać mój koń i w ten dzień,w piątek wszystko pisemnie ustalone, tak weżmie w tamtą strone jedzie na pusto, ustalona cena i że dojedzie przed południem, zaznaczam ze w wiadomosći było napisane że do kliniki , ze musi dojechać w niedziele przed godz 18-tą , w sobote coś mnie tknęło , zadzwoniłam potwierdzić, na początku rozmowy ze tak, ustalenia aktualne , że będzie ok 14-tej a tu nagle pada słowo poniedziałek ! i stwierdzenie ze ta trasa jest na poniedziałek, rezerwacje anulowałam , jeszcze raz sprawdziłam na jego stronie czy to aby nie ja coś nie pomyliłam, nadal była tam data na niedziele 🙁 no i gdybym nie zadzwoniła to bym sobie czekała .... na stresie udało sie ogarnąć inny transport na następny dzień.
A macie jakąś polecajke co do transportu międzynarodowego? Trasa Hiszpania-Polska, koń młody wolnowybiegowy
feno, moją wiozła Agnieszka Dziuba - nie miałam zastrzeżeń, a kobyłka też młoda z wolnego wybiegu była 😉
feno, ja polecam jak wyżej pisałam.
Holenderkę mi dziką przywieźli, wszystko jak ustalone tak bylo,nawet wcześniej się udało.
Zdjęcia z odpoczynku , choć mi to nie potrzebne.
Cała i zdrowa, zadowolona, mimo że z wolnego wybiegu brana.
feno, - ja też polecę Buckiego, transport w super warunkach, czyściutki i pachnący koniowóz. Miło i kulturalnie, w uczciwej cenie, bez naciągactwa 🙂
Perlica oo zabrałaś moją córkę chrzestną?😁 Koniecznie relacjonuj jak idzie robota, czuje się odpowiedzialna.😅
Dziękuję dziewczyny! Jest z czego wybierać 😁
Woziłam z Belgii do Polski i z Niemiec do Belgii z Casa Cavalli.
Zasze super kontakt i bez niespodzianek 🙂
feno, Tomasz Bucki i Tomasz Goździewski ( horse teleport) wieźli mi konie i wszystko bylo top.
flygirl, zapomniałam o Tobie całkiem🙈
Poślę ci na whatsapp.
Bardzo mądra jest , choć całkiem dzika.
Mieszkała u nas 5 dni na łące, a od weekendu już ma boks i padok sportowy.
Przyjęła wszystko, choć stwierdziła że boks to zło i nie będzie tam mieszkać👿 ale już się nauczyła.
Ma 174cm😝
Dziś ją puścilam na jeden krzyżak luzem i skok ma leciutki, top się rusza, proste nogi, piękne kopyta duże💔
Polecacie kogoś do przewozu (koniecznie koniowozem) na terenie Mazowsza?
infantil, Horse Teleport całym sercem. Tomek to magik
+1 dla Horse Teleport ode mnie. Pełna profeska
infantil, też polecam Horse Teleport i Zosię Presz.
Dzięki, odezwę się do nich!
Jak wyzej polecam horse teleport ostatnio wiozlam sama koniowozem od nich .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się