Iskra de Baleron,karolina_, Mój niekuty, jeździ tylko w kaloszach.
Stoi po prawej bo kopał po ścianie z siodlarni... Ale może spróbuje z takim zawijaniem całej nogi żeby go zagipsować troche 😉 😂
Puma, - mój niekuty pizgnął z przyczepy i zdarł stawy skokowe - od tamtej pory jeździ nawet w krótkie trasy zabezpieczony w komplecie ochraniaczy.
One są właśnie po to, żeby ochraniać jak cokolwiek pójdzie nie tak, a tego nie przewidzisz. 50x koń pojedzie dobrze, wyjdzie i wejdzie, a ten raz może być coś nietenteges i właśnie dla tego jednego ubiera się 51 razy 😉
keirashara, No widzisz a ja mam takie doświadczenie, że jak cokolwiek się działo to ochraniacze transportowe zlatywały pierwsze/zjeżdżały/urywały się rzepy, cokolwiek. Wolałam ostatecznie zawijać + kaloszki. A tego konkretnego przypadku nie zawijam w ogóle, ale to jeden taki 😉
Puma, - też czasem zawijam, ale raczej już nie wsadzę swojego konia "gołego". Lepiej żeby w strzępy poszedł ochraniacz niż noga. Tak samo ubieram zawsze ochraniacz na ogon - ale to już estetyka bardziej, niemniej widziałam wiele braków w ogonach.
Wiem, że są przypadki wybitne, ale generalnie wolę żeby jednak coś było na tych nogach 😅
Z ciekawości - jak wyglądają widełki cenowe przy przewożeniu konia z Portugalii do Polski? To dość długa trasa i nigdzie nie mogę znaleźć info ile taki przewóz wychodzi.
mam pytanie. Muszę pierwszy raz jechać z przyczepką autostradą i mam pytanie.
Zestaw mam poniżej 3,5 t, jeżdżę na B.
Którą kategorię wybrać na autostradzie? 2a?
Hej, strach ma wielkie oczy, konia niestety( stety) nie ladowałam ja, raz się oczywiście odsadzil, ale summa summarum chłopki go załadowały i całą drogę jechał bardzo grzecznie. Rozladowalam sobie go na spokojnie i miejmy nadzieję, będziemy żyć długo i szczęśliwie
Rude dwie, u nas wozi meega duzo osób. Polecam. Ma naprawdę spoko ceny, jest o czasie. Czasem jak jest duze łączenie to wyjazd jest w nocy, ale wszyscy moi znajomi mega zadowoleni. 2 tyg temu odbierał konia znajomej z kliniki, to nawet nie musiała być w stajni. Koń odstawiony do boksu bez problemu.
Całkiem nowy skład, ma mały dużu koniowóz, dobra fajna przyczepe
Na re-volcie mamy od wczoraj nowy moduł z transportem koni - prosta wyszukiwarka, w której zgłaszając zapytanie to nie my musimy dzwonić i szukać opcji na przejazd, tylko czekamy na oferty. Jeśli macie pomysły czy uwagi, to śmiało piszcie, a jeśli chcecie wspierać rozwój serwisu, to podawajcie newsa dalej 😊