Tak myślałam 😅 , to moje okolice. Musze im pogratulować że wystąpili na torwarze. A poręcz z 21 ogierów widzieliście ? Na torwarze na pewno tego nie było .
Oglądam właśnie na canal+sport i tak się zastanawiam.. Jak się nazywał ten duńczyk, jechał na siwku i ogólnie jego przejazdy to była masakra, ciągle "pompował" konia, łyski na łopatkach.. no masakra 😵
szkoda ze były takie obsuwy czasowe.. niestety nie doczekałam do końca Gali i wyszłam ok. 21:30, w trakcie prezentacji arabów. czy to znaczy, że po tej godzinie jeszcze były: - ziemniaki w dwukółkach - grupy kaskaderskie - ścieźka huculska - i powożenie 😲 😲 to ile to wszystko trwało ??
Imequel to klasa sama w sobie 🙂 - nie mogę się napatrzeć na tego konia. Swoją drogą super przejazd miał też Jarek Skrzyczyński - szkoda zrzutki na ost. przeszkodzie.
dempsey, tak, jak juz pisałam do 23. nie było kaskaderów tylko pokaz arabów w strojach, prezentacja dyscyplin (o ile nie było wcześniej) i to, co napsałaś
Powiedzcie mi prosze, jak sie nazywaly ogiery podczas pokazu "teraz polskie konie" chodzi mi głównie o malopolaka, wlkp i SP. Biskwit mimo swoich 19 lat wygląda świetnie i jurnie 😉 Bardzo mi się podobało, choć damy w siodle strasznie "przynudzały" to jedyna część programu podczas której starałam się iść pogadać 😉 Wytrzymalam do konca w oczekiwaniu na zaprzęgi 🙂 Szkoda, ze swiatlo bylo kiepskie. Z pokazu "teraz polskie konie" wyszły mi same konie widma 🙁 Zaraz wstawie jakieś fotki... jakość niestety marna 🙁
Jak się nazywał ten duńczyk, jechał na siwku i ogólnie jego przejazdy to była masakra, ciągle "pompował" konia, łyski na łopatkach.. no masakra zemdlal
Carsten "Trzęsiawka" Ganderup
on często jest w Polsce i pomimo trzęsiawki rąk i łydek niestabilnych z nosem w dole a ostrogami poniżej pięty konie skaczą pod nim pod niebo i ogrywa naszą polską czołówkę. Często też skacze konkursy wysokościowe.
strasznie mi w tym roku brakowało ujeżdżenia dla przeciwwagi z tą szarpaniną, wyjelenieniem, latającymi rękami, łydkami, patentami, ni-to-anglezowaniem-ni-to-półsiadem w galopie, itp. szkoda, że w skokach zupełnie nie liczy się technika 🙄
mimo to zakochałam się w koniu Torrero - z jakim sercem (czytaj: zapasem) on skakał! jak wisiał nad przeszkodą to miałam wrażenie, że ktoś włącza na chwilę pauzę😉 kto miał pilota, przyznać się? 😉 jego jeździec Tilt Kivisild też niczego sobie😉
mimo to zakochałam się w koniu Torrero - z jakim sercem (czytaj: zapasem) on skakał! jak wisiał nad przeszkodą to miałam wrażenie, że ktoś włącza na chwilę pauzę😉
no właśnie - niesamowite skoki oddawał. A jak śmiesznie kłusował tak nóżki przednie wyrzucał w przód jak baletnica 🙂
aa i zapomniałam dodać, że pan Tomaszewski przyznał się do czytania forum, hehe
O tak Torrero był cudowny. Zakochałam sie najpierw w jego kłusie, a skoki mnie już totalnie powaliły. Po przejezdzie tego konia zbieralam szczeko z podlogi. Tylko mu chyba zadnych zdjec nie zrobiłam... 🤦