Forum konie »

Torwar 2010

Tak myślałam 😅 , to moje okolice. Musze im pogratulować że wystąpili na torwarze.
A poręcz z 21 ogierów widzieliście ? Na torwarze na pewno tego nie było .
widziałyśmy 😎
Oglądam właśnie na canal+sport i tak się zastanawiam.. Jak się nazywał ten duńczyk, jechał na siwku i ogólnie jego przejazdy to była masakra, ciągle "pompował" konia, łyski na łopatkach.. no masakra 😵
bunia_fox, mam sporo fotek Wiki i waszych wspólnych dziś wieczorkiem wyślę je Tobie.
że tak się wyrażę...

Andrzej Głoskowski
rulezzz  😅 😅 😅

3 mce w rozgrywce  💃
nooo brawa, brawa - super przejazd 🙂

A ja dopisze gratulację dla Ridera1 jako trenera i jego dwóch cór- zawodniczek, które wymiotły w sobotnim konkursie kucykowym  😅
że tak się wyrażę...

Andrzej Głoskowski
rulezzz  😅 😅 😅

3 mce w rozgrywce  💃

e tam głoskowski  😉 liczy sie Imequel   bravo !  🏇 🏇
szkoda ze były takie obsuwy czasowe.. niestety nie doczekałam do końca Gali i wyszłam ok. 21:30, w trakcie prezentacji arabów.
czy to znaczy, że po tej godzinie jeszcze były:
- ziemniaki w dwukółkach
- grupy kaskaderskie
- ścieźka huculska
- i powożenie
😲 😲
to ile to wszystko trwało ??
Imequel to klasa sama w sobie 🙂 - nie mogę się napatrzeć na tego konia.
Swoją drogą super przejazd miał też Jarek Skrzyczyński - szkoda zrzutki na ost. przeszkodzie.
no Jońca też szkoda 🙁
dempsey, tak, jak juz pisałam do 23.
nie było kaskaderów tylko pokaz arabów w strojach, prezentacja dyscyplin (o ile nie było wcześniej) i to, co napsałaś
Leci właśnie relacja na TVP Warszawa.
Powiedzcie mi prosze, jak sie  nazywaly ogiery podczas pokazu "teraz polskie konie" chodzi mi głównie o malopolaka, wlkp i SP.
Biskwit mimo swoich 19 lat wygląda świetnie i jurnie 😉
Bardzo mi się podobało, choć damy w siodle strasznie "przynudzały" to jedyna część programu podczas której starałam się iść pogadać 😉
Wytrzymalam do konca w oczekiwaniu na zaprzęgi 🙂
Szkoda, ze swiatlo bylo kiepskie. Z pokazu "teraz polskie konie" wyszły mi same konie widma 🙁
Zaraz wstawie jakieś fotki... jakość niestety marna 🙁
Megane masz może zdjęcia Biskwita, to ojciec mojego Tunisa.
Szkoda, że nie zostałam wczoraj do końca zobaczyłabym go "na żywo"
Kto na TVP Wawa relacjonuje zawody?
Jak się nazywał ten duńczyk, jechał na siwku i ogólnie jego przejazdy to była masakra, ciągle "pompował" konia, łyski na łopatkach.. no masakra zemdlal

Carsten "Trzęsiawka" Ganderup

on często jest w Polsce i pomimo trzęsiawki rąk i łydek niestabilnych z nosem w dole a ostrogami poniżej pięty konie skaczą pod nim pod niebo i ogrywa naszą polską czołówkę. Często też skacze konkursy wysokościowe.
Kto na TVP Wawa relacjonuje zawody?

p. Ola Lusina 😉
taaa właśnie się dowiedziałam...
Mam zdjęcia z dzisiaj, ale jeszcze ich nie zgrałam, i nie śpieszy mi się  🙄  🤬
Buniu mam coś dla ciebie:

O ile się nie pomyliłam to twoja mała 🙂
strasznie mi w tym roku brakowało ujeżdżenia dla przeciwwagi z tą szarpaniną, wyjelenieniem, latającymi rękami, łydkami, patentami, ni-to-anglezowaniem-ni-to-półsiadem w galopie, itp. szkoda, że w skokach zupełnie nie liczy się technika 🙄

mimo to zakochałam się w koniu Torrero - z jakim sercem (czytaj: zapasem) on skakał! jak wisiał nad przeszkodą to miałam wrażenie, że ktoś włącza na chwilę pauzę😉 kto miał pilota, przyznać się?  😉 jego jeździec Tilt Kivisild też niczego sobie😉

a zakupów zrobiłam dobre kilkadziesiąt kilo.

aaa i zapomniałam dodać, że pan Tomaszewski przyznał się do czytania forum, hehe  😎
mimo to zakochałam się w koniu Torrero - z jakim sercem (czytaj: zapasem) on skakał! jak wisiał nad przeszkodą to miałam wrażenie, że ktoś włącza na chwilę pauzę😉

no właśnie - niesamowite skoki oddawał. A jak śmiesznie kłusował tak nóżki przednie wyrzucał w przód jak baletnica 🙂

aa i zapomniałam dodać, że pan Tomaszewski przyznał się do czytania forum, hehe

o, ciekawe czy się udziela i pod jakim nickiem ❓
O, widze, że na zdjęcie "złapały" sie tez raiderowe córki
O tak Torrero był cudowny. Zakochałam sie najpierw w jego kłusie, a skoki mnie już totalnie powaliły. Po przejezdzie tego konia zbieralam szczeko z podlogi. Tylko mu chyba zadnych zdjec nie zrobiłam...  🤦
Najciekawszy będzie mój pojedynek z Abre 🙂
Siedziałyśmy dzisiaj ramię w ramię - ciekawe czym będą się różniły nasze zdjęcia 🙂

Kilka z piątku na zachętę - zanim uporam się z RAWami z soboty i niedzieli - to potrwa

zdjęcia niestety nie oddały by tego zawieszania się nad przeszkodami - to trzeba obejrzeć by uwierzyć 😉
fakt - Torrero łapkami fajnie machał, momentami, jak się trochę wyryił i tak te przody wyrzucał do przodu wyglądał jak... łabędź 😉 czyj to koń, Tilta?

edit: już wiem - Ltd Trojan Horses

Biskwit (niestety foty tragiczne)

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się