dobra, moja kolej.
jak pisałam wyszłam po 23. strasznie byłam zmęczona, ale podobało mi się 🙂. nawet mimo tej obsówy. opóźnienia się nawarstwiły, nie wynikało to z jakiejś tragicznej organizacji. nie odczuwałam, bo to się przeszłam, to z kimś pogadałam.
spotkałam
paa,
Edytkę,
Ascaię,
caroline,
barbor,
DF,
madzię. przelotem widziałam również
jessy (po której rozpoznałam DF, ale za późno się zorientowałam, by do nich biec :P),
ridera1 który przemknął i w zasadzie to mama go zobaczyła, nie ja 🤣. no i oczywiście
Ksenię. z osób odleglej z voltą związanych trenerkę quanty i dziewczyny ze strzegomia.
wspomniane wcześniej kolano
lostak, bo samej lostak nie dojrzałam 🙁
nie podobało mi się, że było okrutnie głośno i praktycznie żaden catering.
wyboru jedzenia nie było, co jest wg mnie bardzo dużym minusem, a nagłośnienie było takie, że momentami aż uszy zatykałam, bo bolało.
ja niestety obowiązkowo trzymałam do końca, żeby zaprzęgi zobaczyć, ale fakt, pora nieludzka. program nawet się podobał, tym bardziej że celebrytów nie widziałam, bo byłam wtedy na panelu. również gala była ciekawa, może poza pokazami arabskimi. Regiment 💘
było kilka końskich ciasteczek, na które nie sposób było się napatrzeć. kilka zachwycających swoją skutecznością mimo rozpaczliwego stylu jeźdźca.
Jeden z polskich koni przyciągał uwagę dziwnym patentem na twarzy, inny pięknymi śladami po ostrogach...
nie słyszałam, żeby choć raz poproszono publiczność o nieużywanie flesza. jednego pana, sama grzecznie upomniałam i przestał. nie robił więc tego ze złej woli, tylko z niewiedzy. a że byliśmy blisko muru, skutecznie mógł zaślepić na chwilę konia.
dwa to dzieci. obok mnie hasały dziewczynki zjadające paluszki z podłogi i dłubiące sobie w nosie. robiły niezłe zamieszanie i obce osoby musiały je uciszać. podczas konkursu czwartego jedna zawodniczka spadła przed murem właśnie. sama zobaczyłam już "w trakcie", ale z góry doszly do mnie głosy, że spadła przez dziewczynkę 😤 nie wiem którą, ani co zrobiła, ale z dziećmi zdecydowanie należy coś zrobić. nie wiem, nawet zorganizować kącik, albo przeznaczyć dla nich jakąś narożną trybunę 🥂
ps.
Ascaia- mówiłam że 19 🙂
http://www.bazakoni.pl/horse_4949.htmlps2. co oni potem robią z podłożem? 🤔