zembria też odstaje i wydaje mi się troszkę za szeroko skrojona, ja potrzebuję takiej mocno wytaliowanej 😀
Pati2012 Schocke nie mieści mi się w pojęciu słowa "budżetowa" :P
lusia myslałam o takiej z paskiem i chociaż ja nie przepadam za jakimikolwiek dodatkami, to wygląda na to, że to byłby jedyny sposób, żeby osiągnąć to, co sobie wymyśliłam. Jak będę w domu, to podejdę do Tophorsa, może jeszcze będzie w promce, a nawet jeśli nie, to się przekonam, czy mi taka opcja pasuje.
Chyba sobie wymyśliłam coś, czego nie jestem w stanie osiągnąć. 🤣 Ale też myślałam, że nigdy nie będę mieć dopasowanej zimowej kurtki, a mam, dlatego myślałąm, że z kamizelką też się uda.
flygirl mi tez nie do końca, ale trzeba polować na wyprzedaże 😉 ja swoją dorwałam za ponad 50%mniej od ceny wyjściowej 500+ to zdecydwonie nie cena jaką jestem w stanie wydać na jeden koński ciuch 😉
flygirl, - a oddać krawcowej? Moja przyjaciółka tak swoją zwęziła dołem 🙂 Całkiem fajną kamizelkę mam też od covaliero, pamiętam że była bardzo budżetową.
Jak wypadają rozmiarowo najnowsze kolekcje Spooks i Pikeur ? Mam na myśli kurtki i kamizelki. Jak ostatnio jakieś kurtki kupowałam, to Pikeur były duże, a Spooks małe. Natomiast kamizelki jedne i drugie raczej spore. Nadal tak jest ?
Klami, chyba zależy od modelu. Ja z Pikeura jak ostatnio mierzyłam 3 kamizelki i 2 kurtki to każda w innym rozmiarze - 1 kamizelka w moim, jedna mniejsza i jedna większa. Kurtka jednak w moim rozmiarze, jedna rozmiar większa. W zależności ile miejsca zrobili na biust 😉
Klami, ja posiadam granatową bluzę Cortina i jest na prawdę bardzo dobrej jakości. Dostałam ją w prezencie rok temu - często używana, więc też często prana i na prawdę na plus. Jest też ciepła.
z tego co dotykałam na cavaliadzie to wydawały się całkiem ładne, ale niekoniecznie do jazdy 😉 te koronki wydawały mi się zbyt delikatne do stajni i trochę niewygodne do jazdy
Klami, koszule konkursowe z koronką są prześliczne, wygodne, ale właśnie bardzo delikatne, więc nie wyobrażam sobie tych długich rękawów koronkowych mieć. Ta z samą "górą" z koronki sprawuje się ekstra 🙂 Za to te nowe z bufiastymi rękawami.. pod frak to tak nie za wygodne chyba?
Pati2012,Puma, dzieki za opinie. Za mną chodzą koszule z taka delikatna wstawka w górnej części, bryczesy, kurtka, czapka, golf. Tych koszul mocno koronkowych to nie biorę pod uwagę. Zastanawiam się czy warto, na zdjęciach bardzo mi się podobają.
Dziewczyny potrzebuję porady. Znajomi szukają w ramach prezentu kurtki jeździeckiej dla 8 latki. W 'dorosłych' ciuchach się orientuję, ale w dziecięcych nic a nic 🤔
Co jest teraz na czasie? W czym Wasze dzieci jeżdżą i co sobie chwalą? Dziewczynka ma 8 lat i 128 cm wzrostu.. 🙇
Dziewczyny potrzebuję porady. Znajomi szukają w ramach prezentu kurtki jeździeckiej dla 8 latki. W 'dorosłych' ciuchach się orientuję, ale w dziecięcych nic a nic 🤔
Co jest teraz na czasie? W czym Wasze dzieci jeżdżą i co sobie chwalą? Dziewczynka ma 8 lat i 128 cm wzrostu.. 🙇
Ma ktoś z was sztyblety hippica prestige? Zamówiłam sobie komplet ze sztylpami hippica Roma i różnią się odcieniem. Na zdjęciach w sklepie internetowym buty były jaśniejsze i pasowały do sztylpow. Na żywo są bardziej... Wiśniowe. Napisałam już do sklepu, ale zastanawiam się czy mam jakieś wyjątkowo pechowe zestawienie czy to normalny kolor tego modelu...
Zawodniczki, które nie są ambasadorkami marki w tych rzeczach startują, w tym moja koleżanka. Nie narzekała na te koszule czy bluzki, nie wiem jak to nazwać, z innymi negatywnymi opiniami na żywo się też nie spotkałam. Nie wiem jak tam sytuacja w internecie. Bryczesów na żywo nie widziałam na nikim niestety.
Klami nie miałam, ale słyszałam, że koronki dosyć mocno drażnią, "drapią". No i podobno koszule łatwo się rwą, ale to może już dopracowali, bo koleżanka miała jedną z tych pierwszych . Sama nie miałam, więc jakiejś pewnej opinii nie mam 👀
W co pakujecie się na zawody/wyjazdy? Szukam czegoś gdzie mogłabym włożyć oficerki,czaprak,kask cały taki najważniejszy sprzęt. Ewentualnie myślałam o torbie Eskadrona Platinum ale nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów? A może macie jakieś zwykle torby czy inne pomysły.
Enduroboy, zazwyczaj do... paki 😉 ewentualnie luzem do samochodu (który robi czasem za pakę 😁 ) Jeśli chodzi Ci o torby, to zwykła sportowa torba wystarczy przecież. Do moich oficerek dostałam torbę, taką z uchwytem. Z eskadrona torby to raczej takie na szczotki niż buty/kask/czaprak.
Enduroboy, Do dużych reklamówek. O, takie torby a'la ikea. Takie ogromne. No a samochód zazwyczaj robi za pakę... Moja paka wyjątkowo niewyględna 😉 poza tym jak nas zalało na zawodach, to w pace wszystko takie lekko wilgotne było, a w samochodzie jednak bardziej sucho...