Minosia, masz konkretnie ten model z linku? Też szukam takiej super ciepłej kurtki, ta z linku fajna, ale wszędzie tylko L. 🙁 Jest jakiś inny równie ciepły model ze Spooksa?
Albo ma ktoś kurtkę Harcour i może się wypowiedzieć w temacie utrzymywania ciepła? Model Cascada, ewentualnie Charlotte. Albo polecicie jeszcze coś? Tak do 700 zł (jak będzie super i ładna, to rozważę budżet 800 zł). Najchętniej granat lub bordo. Siedzę i przeglądam oferty sklepów, nic mi za bardzo nie wpadło w oczy... A jak już, to nie mam pewności, czy nie będzie za cienkie. Nie mam czasu na zabawy w przymiarki i odsyłanie, potrzebna mi tak do weekendu za tydzień. Zamówiłam Anky Comfort, ale obawiam się, że na minusowe temperatury może być jednak za cienka - potrzebuję czegoś, co się sprawdzi do przebywania w stajni/na zewnątrz po parę godzin. Nieszczególnie się ruszam w tym czasie i do tego jestem zmarźluchem. Help. 🤔wirek:
Julie, 36-38. Euro-stara mam L i jest za duży, Anky wychodzi, że musiałabym mieć M, gdybym się zdecydowała ją zostawić. Śliczna jest, ale wyszłam w niej na dwór i teraz przy 4 stopniach mogłaby być nieco cieplejsza... Ale miałam pod spodem tylko koszulkę z długim rękawem i na to dresową bluzę, normalnie bym musiała mieć coś innego pod bluzą jeszcze. Zastanawiam się, czy z bielizną termiczną by było ok. Kurczę, nie wiem, co zrobić, nie mogę zostawić tej Anky tylko dlatego, że jest ładna. 🤣 A ze Spooksem boję się, że znów jednak nie trafię z rozmiarem. :/
Albo ma ktoś kurtkę Harcour i może się wypowiedzieć w temacie utrzymywania ciepła? Model Cascada, ewentualnie Charlotte. Albo polecicie jeszcze coś? Tak do 700 zł (jak będzie super i ładna, to rozważę budżet 800 zł). Najchętniej granat lub bordo.
Ja mam dwie zimowe kurtki Harcour. Grubszą i cieńszą oraz gruby bezrękawnik. Generalnie ta gruba nie nadaje się do jazdy w hali bo jest naprawdę bardzo ciepła. Chodziłam w niej całą zimną zimę poza stajnią. Jest super.
Klami, ooo to Samshieldowe fraki O.O Na instagramie gdzieś widziałam, że to chyba nowa kolekcja i Samshield wypuszcza teraz fraki, kurtki i kamizelki. Chociaż tu napisane, że niby z 2016r. Całkiem ładne, ten Aerotech nawet bardzo, chociaż nie wiem po wuja to "wyżarte" coś u góry na plecach :P Drugi super klasik, extra, tylko ten tył mnie boli w oczy :P
Wyszukiwarka nic nie wypluła, także spytam tutaj. Ktoś miał taką kamizelkę, ewentualnie podobną zimówkę, albo chociaż orientuje się jak to jest z rozmiarami Equi-Theme? :kwiatek: https://www.gnl.pl/dla-jezdzca/riding-cloths/kamizelki/kamizelka-zimowa-equi-theme-r-d.html Wymyśliłam sobie nosić kamizelkę na cienką kurtkę a'la softshell i teraz szukam coś ciepłego na wierzch, póki w stajni i na hali się rozkręcę 🙄
Dance Girl, a jak rozmiarówka firmy Harcour? Normalnie noszę ubrania w rozmiarze 36 - z kurtką zimową celować w S?
Kupiłam granatową kurtkę Charlotte w rozmiarze 36. Na żywo jest śliczna, dużo ładniejsza niż na zdjęciach. Ponieważ jest tak ładna, to została przeznaczona na wyjścia do miasta, nie do stajni 🙂 Rozmiar 36 jest akurat. Ciepłoty nie miałam okazji przetestować, bo ostatnio raczej ciepło niż zimno.
Dziewczyny, czy mozecie mi polecic jakis uniwersalny frak (pasujacy i na skoki i na ujezdzenie ), ktory byl by ladny, wytaliowany i nie extremalnie drogi? Nie chce wydawac jakies strasznej kwoty za Pikeura itp. Szukam czegos polowe tanszego 👀 Da rade znalezc cos fajnego?
Faith Widzisz nie pomyslalam o tym. Chociaz to jest firma ktora trzeba przymierzac. Nie wszystko fajnie lezy. A chyba mi sie nie chce do Hamburga jechac ogladac 😉 Myslalam raczej o czyms co kilka osob ma, poleca i damnrade zamowic przez internet z Polski 😉