Polecam Daw-Magi ponad wszystko - świetne jakościowo, doskonałe gumy, super miękka skórka. Cena około 290. Świetne. I Prestiga - mmmm, miodzio! Ale już cenowo znacznie wyżej...
Tak właśnie myślałam, że Daw Mag wygra... Ten Villa Horse wydaje się sztywny i taki "lakierowany", a swojego zwykłego Daw Maga kocham całym sercem. Jedyne co mi nie pasuje, to gumy xD mam zboczenie kolorystyczne - ubzdurałam sobie, że chcę czarne lub granatowe gumy z białą lamówką, a na Prestige mnie nie stać... Nie wiecie moze, czy Daw Mag robi na zamówienie z innymi gumami?
darolga, jesli chodzi u gumy to seryjnie: Stubben ma w kolorze popregu (czarne/brazowe itp.) lub czarne z niebieskimi paskami. Schockemohle ma czarne z bezowymi paskami.
darolga - Daw-Mag na pewno robi czarne gumy - wiem bo mam 😉 W sklepach są najczęściej (zawsze?) zielone, bo podobno (wg pana Piotra) są ładniejsze/popularniejsze 🙂
Ja mam, pozatym że gumy się wogóle nie rozciągają, i musiałam zakupić przedłużkę.To ok, coprawda Złoty tyra go hacelami niemilosiernie,ale i tak się ok trzyma.
Poniuś - :kwiatek: a skóra jak? Miękka? Czy raczej z tych sztywnawych, lakierowanych?
Ta os spodu tak, ta z zewnątrz sztywniejsza,nie jest lakierowana. Przy tym jak Złoty traktuje fartuchy pewnie w tym sezonie a najpóźniej w nast.będę musiała sobie sprawić nowy i ze względu na szybkość zużywania wezmę ten ale dłuższy lub może coś nie wiele droższego a miękciejszego, chciaż na tez Złocisz ani Robin nie narzekają.
Klami - dziękuję! A powiedz mi - ten Schokemohle fajny? Wygląda na super miękki i w ogóle.
co prawda z duzym opoznieniem, bo rzadko do tego watku zaglądam, ale polecam szokmolowy popreg 😀 mam ujezdzeniowy, uzywany od ok. okolo roku - jest suuuuper 🙂 nigdy konia nie obtarł, układa się super, gumy trzymają sie... super 🤣 no i bardo dzielnie znosi moje traktowanie - mycie wodą i takie tam 😉
Patataj Wintec, Kavalkade, Daw-Mag. Srednia połka cenowa, ale opłaca się, bo popręgi mają naprawdę super. Ja mam aktualnie Daw-Maga i Winteca. Oba super się sprawują. Możesz poszukać też jakiś używanych na np. Allegro lub w ogłoszeniach, bedzie taniej.
darolga, ja mam ujeżdżeniowego Daw-maga z czarnymi gumami, polecam 🙂 Taki anatomicznie ukształtowany model, bardzo dobra skóra i super miękki (chyba jakiś żel wszyty w środek?). Na Torwarze miałam misję zakupu popręgu - obejrzałam bardzo dokładnie wszystkie dostępne ujeżdżeniowe. Prestige sztywny jak decha (nawiasem mówiąc mam też Prestiga, tylko dłuższy niż teraz potrzebowałam - z produkcji sprzed kilku lat i jest zupełnie inny, miękki). Euroriding miał tak lakierowaną skórę, że oczyma wyobraźni widziałam, jak przy pierwszym podciąganiu popręgu ten lakier pęka. No i granatowe gumy (błee). Jakiegoś niemieckiego producenta był OK, ale kosztował 660 złotych 🤣 Padło na Daw-maga.
Spisuje się bez zarzutu 🙂 Dorobię tylko u rymarza dodatkową szlufkę na przystuły, bo kończą się w takim miejscu, że sterczą, a moja trenerka pilnuje nie-sterczenia, nie-rozchełstania, nie-powiewania i w ogóle elegancji na koniu 🙂