Forum konie »

Końska Rewia Mody część XX (2026)

jabooshko, - piękna 😍 też bym przytuliła, właśnie taką różową.
Słuchajcie, poszukuję dla koleżanki czapraka vs equito w kolorze plum /gold rose. Pamiętam, że kiedyś tu na rv kilka osób chwaliło się tym czaprakiem. Może komus się znudził?

Screenshot_20260206_221554.jpg Screenshot_20260206_221554.jpg
anai, poszukaj na vinted- tam jest duzo czaprakow equito, wiec moze akurat ten tez jest.
Anai, on się nie ma prawa znudzić chyba. 😂 Kupiłabym jeszcze jeden, bo nie chcę doczekać momentu, aż się zniszczy.
Ollala, dzięki za pomysł. Swoją drogą, oni już chyba przestali produkować czapraki? Nic nowego equito nie widzialam.
Ja mam ten czaprak… czy mi się znudził to nie wiem, ale przy mojej dość pokaźnej kolekcji widział konia może ze trzy razy ;p
Przyszedł do mnie dzisiaj Equiline błyszczący. Mega kąsek dla blingowych srok 😂🦄
IMG_4573.jpeg IMG_4573.jpeg
IMG_4574.jpeg IMG_4574.jpeg
W końcu dzisiaj założyłam drugi czaprak Quarterline, tym razem z kolekcji flora. Kurcze, no piękny jest niesamowicie 😍 ogólnie jestem bardzo z nich zadowolona, jeden już prałam i wygląda jak nówka sztuka. Siwy model oczywiscie zachwycony i współpracujący 🤣
7701.jpg 7701.jpg
E tam czaprak, derka!!! Kolekcja nici hazel to moje absolutne marzenie 😍
infantil, rozumiem to marzenie, mam oba niciaki z tej kolekcji, ale na hazel polowałam wiele lat 😅
Która firma produkuje podobnie duże czapraki ujeżdżeniowe do PS of Sweden? Equito są ciutkę mniejsze, coś jeszcze?
Equestrian Stockholm?
faith, właśnie nie miałam nigdy w ręce ujeżdżeniowego, a znalezienie prawdziwej tabeli wymiarów nie jest proste, bo znajduję tabele z różnymi wartościami 😅
Akurat mam foto porownawcze, jedne na drugich. Lemieux, Weatherbeeta (ale VS), PSoS, ES i Mattes

Moge zmierzyc jak chcesz 🙂
1000023871.jpg 1000023871.jpg
donkeyboy, o, ES faktycznie podobny. Mam długachną tybinkę i głównie zależy mi na wysokości, mogłabyś mi ES i Lemieux zmierzyć ile mają wysokości w miejscu popręgu? Dziękuję! 🌷
Fokusowa, ES jest mniejszy od PS. Myślę że przy długiej tybince będzie za krótki. U mnie się sprawdza idealnie pod skróconą. Na zdjęciu pod normalną Prestige (ok 39cm)
IMG_5538.jpeg IMG_5538.jpeg
IMG_5613.jpeg IMG_5613.jpeg
dairoxroxi, przyszła i odbiera nadzieję! 🙄😂
Dzięki, ciężko jest coś pokroju PSoS znaleźć, a one są właśnie w sam raz, bo chociaż kawałek szmatki widać 😅
Fokusowa pierwszy wymiar to mierzac w linii pionowej przez miejsce gdzie sie zaczyna pasek pod popreg a drugi to jak sie kończy. Zrobiłam tak bo PS ma taki dziubek raczej duzy na kłąb a inne nie, i mogloby to zaklamywac wymiar
ES 55 cm / 53 cm
PS 59cm / 56 cm
Lemieux 57cm / 54 cm

Wszystko to sa ujezdzeniowki full. Foto w zalaczniku jak obok siebie na plasko wygladaja.
1000023880.jpg 1000023880.jpg
Faktycznie krótszy ten ES miz sie spodziewałam, kentucky mierzony od dziurka na klebie wypada jak equito, przed chwila porównałam.
A Eskadron? Mi się one ogromne wydają.
Zmierzyłabym ale taka ze mnie szmaciara że nie mam ani jednego eskadrona 🤣
Eskadrony zależnie od kolekcji niestety 😅 i są jednak ciutkę mniejsze. Wrócę do domu to mogę zrobić porównanie.
Fokusowa, Zależy Ci na tym, by czaprak był podobnie "fancy" jak psos, czy po prostu duży? Mam czaprak z Mustanga jako treningowy, jest bardzo duży, a że jeszcze mam w krzykliwym kolorze, to widać nas z daleka 😉 na sklepie mustang.pl bez problemu zamówisz, cenowo mega przystępny a mi się sprawdza jako taki do ciurania w domu. Wrzucam foto koniszcza w nim, dodam że popręg jej już wisi bo to po robocie i po powrocie do stajni, normalnie jak podpinam to wchodzi mi na czaprak. Jak Cię zainteresuje to mogę zmierzyć 🙂 dodam, że są też inne kolory, nie tylko ta fuksja xD
1000055415.jpg 1000055415.jpg
elwa28, dorobiłam się siodła po 3 latach poszukiwań, więc miło, żeby cieszył oko.

Wszystko sobie zapisuję, eskadrony jakieś mamy w stajni to sobie porównam, ale skoro co kolekcja może być różnie..

Dzięki donkeyboy!
Fokusowa, - a Caball? Uszyją pewnie ciut większy bez problemu 🙂

Co do mustanga - potwierdzam wielkość i "ciuralność". Poza tym mam jeden w kropki i go uwielbiam 😀 niektóre wzory mają serio ładne. Może nie fancy, ale na codzień są super i nie tracą koloru.
A czy ktoś miał czapraki z Horss? Jak jakość, z uzytkowaniem, praniem etc.? Wydaja sie przecudne na zdjeciach, tj. te velvet i z tym paskiem cyrkonii
donkeyboy, mam różowy, pierze się bez problemu i nie spiera/nie mechaci, nie odbarwił mi się od siodła. Kupiłam w 2024 roku, jak dopiero ta marka zaczynała się rozkręcać, jeszcze nie mieli tak dużego wyboru, na pewno jeszcze nie było tylu ozdób, ale ja się skusiłam na taki i nie żałuję. Jeśli nie obniżyli jakości, to polecam. Te velvety ładniejsze niż Kentucky moim zdaniem. Podrzucam foto.
1000055439.jpg 1000055439.jpg
elwa28, dzieki, czyli musze odkladac pieniazki bo sa dwa ktore mi sie okrutnie podobaja - Dark forest (bo nie mam Lemieux spruce a ten wyglada jeszcze lepiej) i Merlot 🤣🤣🤣🤣
keirashara, Caball też na liście, ale nie ukrywam, że poluję na używki w dobrym stanie na Vinted póki co, żeby z torbami nie pójść 😂
Fokusowa, - a to rozumiem 😅

Nowy eskadron się pojawił - suprajs, suprajs, jest granat, bo ewidentnie dawno nie było 🤣 ale model glossy contrast ma trochę coś w sobie. Nie wiem czy na to, żebym go kupiła, bo mam przesycenie szafy, ale podoba mi się jako navy i sierra.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się