Forum konie »

kierunek klinika

Gillian, a kto lizawkę będzie przewieszał z boksu do boksu? Bo tam często konie stoją w kilku boksach w ciągu pobytu.

Kantar i pasza, jak koń golony to wiadomo ze w derce jakiejś musi zostać.
Sprzęt wiadomo warto wziąć jeśli diagnoza okaże się trudniejsza, ale w większości wystarczy sprawdzenie konia w ruchu luzem.
Siedziałam tam prawie 3 tygodnie i wszystko stało jak postawili 🙂
Wiem, że jest napisane o uwiązach dlatego dopięłam do kantara ale też nóg dostał 🙂
Gillian, No bo tam każdy bierze pierwszy wiszący najbliżej uwiąz, traktują je jako stajenne. Dlatego proszą o nie zostawianie. Nikt się pewnie nawet nie zastanowił, że ten akurat nie jest ogólnego użytku, a ktoś zostawił. Techniczka, która nas tam przyjmowała tak mi powiedziała.
Ja tam za nimi nie płaczę, niech służą 🙂
Ktoś się orientuje jaka teraz stawka za dzień pobytu na Służewcu? Może być na priv
Czy ktoś się orientuje czy w nowej klinice na Śląsku (Łazy) mają rezonans i w razie (tfu, tfu) kolki można przyjechać i zoperują?
desire z informacji, które posiadam kolek nie przyjmują, bo nie ma tam stałej opieki poza umówionymi zabiegami i rezonansu też brak
Ja chyba z kosmosu a nie ze Śląska więc zapytam ... Co to za nową klinika 😅 ?
Na terenie ośrodka Kumminui w Łazach otwarto klinike, dość po cichu temu też mało kto o niej wie. Weterynarzem głównym jest dr Kalinowski. Ale wg potrzeb ściąga różnych fachowców
Mają może jakąś stronke?
Czy ktoś może się wypowiedzieć nt kliniki dr Pędziwiatra pod Krakowem? Chodzi o ortopedię / diagnostykę okołościęgnową.
Piaffallo, chyba robi się coraz głośniej o klinice 🙂
https://www.facebook.com/share/r/1BC83MA2CG/
Dziękuję za informację, szkoda, że "w razie W" trzeba jechać dalej, mogliby pomyśleć nad przypadkami bardzo emergency i rezonansem, pacjentów by nie brakowało. 😉

espérer, stronki nie ma 🙈
Kiedyś tam byłam, dojazd do tej stajni jest tragiczny.
Meise,
Moja opinia jest co prawda sprzed dłuższego czasu,ale ja bym tam nie jechała...
Dojazd do Kumminui? Zjazd z ekspresówki na Cieszyn potem wąska droga pod koniec ale koniowozy potężne tam wjeżdżają bo równo i zawsze odśnieżone. Żadnych dziur jak za czasów starej kliniki w Gliwicach 😅 koń zanim dojechał ten ostatni etap to już kolki nie miał
Zajebiście jest jak jedzie auto z przeciwka, losowanie kto zjeżdża do rowu.
Ta droga jest dojazdowa tylko do stajni więc z naprzeciwka tylko inni jeźdźcy jeżdżą i wiedza by większym zjechać plus są miejsca do zjazdów 🙂
Uważam że do Romico gorzej się dojeżdża czy do Toporzyska 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się