Huculska Ostoja dzięki 🙂 to pierwsze ciężko było zrobić, bo w stajni w Łazienkach Królewskich a tam strasznie ciemno jest, ale coś jednak wyszło :P z Twoich drugie fajne, ale jeśli chodzi o pierwsze to trochę gryzie ten koń pod szyją lewego i bym jednak inaczek kadrowała i trochę poprawiła kontrast, by wyszło coś takiego jak w załączniku. pozwoliłam sobie zapisać i ciut przerobić to zdjęcie 🙂
a te się nadadzą? 🙂 pierwsze ma z 5 lat i jakość komorkową ( starego "głupka"?? ) ale kolory jakoś tak mnie urzekają... 😡 na drugim przystajenny kot z tegorocznych wakacji 🙂 tak jakoś fajnie się komponuje z tą rdzą, tez jakby zardzewiał od słońca 😉
pomijając fakt, że zdjęcie Huculskiej Ostoi jest naprawdę świetne, to mój chłop mnie właśnie szczodrze ubawił, bo zadałam mu zagadkę: co to jest? (w sensie, która część konie). Oto jego odpowiedzi: "Ooo, to jest koń od spodu. Ktoś mu tam zdjęcie zrobił? Nie? To to jest ucho! Nie, wiem! Oko! Też nie? Ktoś mu zrobił zdjęcie pod jajcami, tak! To jest pod jajcami!! Też nie?! a już wiem, ale zaraz? Co to za fałda? Gdzie konie mają taką fałdę? No nie wiem... skąd ta fałda.." (myślał, że pręga to cień, a górna część grzbietu na zdj. to jakaś fałda..)
orjentica nie martw się, wszystko jest w porządku. Niedawno do nas przyjechała, jest w trakcie 'odpasania' 😉 Nie przyjechała w zbyt dobrym stanie, więc trochę potrwa aż będzie wyglądać normalnie.