antekowa, gdyby była super nie inwazyjna to jednak by koń nie stał zamkniety 24h po takim badaniu w odosobnieniu tylko wracal by do boksu normalnego, a jednak nie można sobie po scynty konia zabrać i wracać do domu.
Serio myślisz , że koń z wrodzoną łamliwością kości by brał udział w wkkw?
Takie konie jednak się usypia źrebakami.
Ee no wyjątkowo w tym roku mnie to nie dziwi. Konie przygotowywane były do olimpiady. Efekt przygotowań znasz dobrze. To kto miałby startować? Tj nie tyle kto, ale na czym?
Poza tym w MP Seniorów od lat frekwencja jest mega szczątkowa... 🙁 nie mamy ani seniorów ani zdrowych koni na poziomie 4*
ogurek, sami sobie na to pracujemy 🙁
Lepsze konie się sprzedają
Gorsze najczęściej nie są w stanie podołać obciążeniom
Tak na marginesie: Jung jeździ m.in. na polskich koniach (Dzoker, Safran), i to na wyniki 33 - 35 w 3*L... zatem dotychczasowe opinie na temat jakości naszych wierzchowców przestały do mnie trafiać.
_Gaga, - w każdej dyscyplinie są te same argumenty, a jednak jak pokolenie skoczków się nieco wymieniło to zaczęli robić wyniki na arenach międzynarodowych. Więc czy to aby na pewno tylko konie?
I totalnie nie wierzę w brak trenerów i możliwości będąc w środku Europy.
I nikt tu nie mówi o wygrywaniu olimpiady, ale czasem te przejazdy to mają tak "juniorskie" błędy, że to aż boli, że patrzysz i myślisz "nie no serio, to akurat szło dojechać". Takie, że to nawet zagramanicznych wielkich trenerów nie trzeba.
Za to przydałby się na pewno psycholog sportu i żeby ludzie mogli jeździć na zawody wyniki robić z czystą głową, a nie martwić się o układy, układziki i wybijające szambo.
keirashara, ale my serio koni nie mamy na 4* 🙁
Te, które są , są albo stare, albo kulawe, albo sprzedane
I nie piszę tu o jakości koni tylko o ich totalnym braku 🙁
WKKW w Polsce jest też najmniej medialnym z jeździeckich konkurencji. Brak mediów = brak zainteresowania sponsorów i brak "podbijaczy" wartości doświadczonego konia...
Generalnie z konkurencji, w której mogliśmy się trochę pokazać, zrobiła się taka o której lepiej nie wspominać 🙁
Oczywiście układy o których piszesz to prze-mega dramat w polskim sporcie 🙁
Hej hej, robię małe rozeznanie cenowe. W jakich przedziałach chodzą młode konie, które sensownie można doprowadzić do konkursów międzynarodowych w WKKW? Czy są to niższe ceny niż w skokach, czy może wyższe? Nie siedzę w tej konkurencji, ale zaczęłam myśleć inwestycyjnie🙂
Fajnie mieć dystans do siebie.
Jakoś nie widzę polskiego jeźdzca, który wstawia taki filmik, a już na pewno komentarze pod są cudowne 😁 Made my day🤣 https://www.facebook.com/share/v/185owVE8g9/
Perlica, jakoś się nie dziwię, że u Polaków się takich rzeczy nie znajdzie. Zaraz by były komentarze, że mamy do d. konie i dlatego nam na olimpiadzie nie poszło… Do takich żartów to trzeba mieć już pewne uznanie w światku
Z kim i gdzie najlepiej umówić się na pierwsze treningi crossowe?
Kompletnie nie wiem kto i gdzie stacjonuje, a chciałbym zacząć od razu z sensowną osobą.