Ech mmnie też się 2 tygodnie temu kolejny młody (no.. 5 latek ale zajeżdżony późno) do jazdy dostał i przydałoby się nim coś w tym sezonie zdążyć pojechać. Ale, że jest trochę specjalnej troski i mocno po przejściach (czyli nic nowego dla mnie;d) to zobaczymy jak to będzie. W przyszłym tygodniu zobaczymy co powie na krosówki🙂 Zaś ta 6-cio latka zajeżdżona w zimie, która już była praktycznie gotowa postanowiła sie kontuzjować.... a w trakcie rozruchu jeszcze raz tak więc niby nic groźnego ale się ciągnie już drugi miesiac i kolejny sezon z głowy, a dzieciństwo jeszcze dłużśze ma... Mam nadzieję, żę w przyszłym sezonie już nic nie stanie nam na drodze.
a jak tam w Strzegomiu, wiedział ktoś z Was kros OOM? Słyszałam, że trudny postawili.
na OOMach podobno trudny, techniczny kros, dużo eliminacji (było nie było także "doświadczonych" zawodniczek)
nasz juniorka dojechała do mety z dwoma stopami - raz przysnęła na wąskim froncie po zeskoku, druga skucha taka z niczego, podobno zmęczenie i emocje wzięły górę. Zabrakło doświadczenia i obycia, ale ekipa zadowolona, to jej czwarty kros w życiu był, a koń do łatwych nie należy 😁 ważne, że jadą dalej, jutro jeszcze skoki 🙂 ...święte prawo gospodarza i tym razem się sprawdziło....
ja już myślami jestem w Baborówku, uwielbiam te zawody 🙂
Własnie też tak słyszałam od nas jedna 'kucykowa' para skończyła z jednym błędem. Podobno po skoku na stromej górce od razu po zjeździe była kolejna przeszkoda i nie trafili sobie. Zaś w dużych koniach niestety nie ukończyli mimo, że trochę tych Lkowych krosów juz tym sezonie para ma za sobą. No ale w Baborówku mają szansę poprawić wynik🙂
Ech... taak bye pojechała do tego Baborówka. Ale za to folblut wydaje się być zadowolony z 'resetu' jaki mu zafundowałam, sprawia wrażenie, że nawet trochę się udało go ujeździć co łatwe naprawdę nie jest. Dzisiaj na małych skokach tak zasuwał i z takim entuzjazmem sobie przegalopowywał, że aż miło. Więc mam nadzieję, że jeszcze na końcówkę sezonu wrócimy do formy.
Frania to możemy sobie rękę podać hehe.. Ja mam młodą kobyłkę, dzisiaj pierwszy raz skakałam parkur w całości i raz byłam na krosie. Generalnie kobyłka nie miała żadnych oporów dzisiaj przed płotkami, deskami czy nawet niebieskim rowem. W jej przypadku najbardziej się martwię o czworobok 😉
nasza juniorka po wczorajszych kłopotach w krosie, dziś zrobiła czysty parkur, jesteśmy zadowoleni, ukończyła MP -a sezon jeszcze się nie skończył 💃 walczyła dzielnie, a doświadczenie kiedyś przyjdzie 🙂 i tak jest nieźle, jak na kogoś, kto pod koniec kwietnia pierwszy raz przegalopował kros 😅
...pewnie Rider sam opowie, ale ty był naprawdę rudny kros...
Warto dodać, że Hania przegrała złoto tylko czasem w krosie, ale pewnie odbije sobie za rok 😅
I trzeba za Zosie trzymać kciuki - w końcu z Faworkiem jadą na ME 👍 😅 🏇
Ja musze skakac ... a nie umierac:P Cale zycie pod gore!
Czy ktos zglaszal sie on line juz na Sopot? W propozycjach cena boksu to 200zl, cena pradu to 100zl, mi naliczylo za prad 200zl, a za boksy po 200zl ale plus jeszcze utylizacje oborbika na 580zl przy 4 koniach, przy czym pozniej w meilu nie ma juz o tej kwicie mowy, ale nie chcialabym zdziwic sie przy kasie w Sopocie, wezme mniej koni po prostu.
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg2138853#msg2138853 date=1405289373] nasza juniorka po wczorajszych kłopotach w krosie, dziś zrobiła czysty parkur, jesteśmy zadowoleni, ukończyła MP -a sezon jeszcze się nie skończył 💃 walczyła dzielnie, a doświadczenie kiedyś przyjdzie 🙂 i tak jest nieźle, jak na kogoś, kto pod koniec kwietnia pierwszy raz przegalopował kros 😅
...pewnie Rider sam opowie, ale ty był naprawdę rudny kros...
Warto dodać, że Hania przegrała złoto tylko czasem w krosie, ale pewnie odbije sobie za rok 😅
I trzeba za Zosie trzymać kciuki - w końcu z Faworkiem jadą na ME 👍 😅 🏇
do zobaczenia w Baborówku 🙂 [/quote]
Rzeczywiście kros dla dużych koni bardzo mocny, ustawiony sprytnie, aby sprawiał wiele trudności. Tylko 5 koni ukończyło go bez błędów na przeszkodach, w tym 3 miejscowe, które go dobrze znały. To mówi samo za siebie. Niestety był zbyt sprytnie ustawiony dla Portosa, któremu niezbyt spodobały sie różowe domki nad oczkiem wodnym, przy których stała hyrda jako przed ostatnia przeszkoda na trasie. Hania mogła o sekundę pojechać szybciej, wtedy miała by złoto, ale i ze srebra bardzo była zadowolona, zwłaszcza, że wszystkie próby pojechała ładnie.
Za kciuki za Faworka i Zośkę w Irlandii z góry dziękujemy. Jak niektórzy będą w Kwiekach, my będziemy już w podróży. Kawał drogi i dwa promy ....
Ktoś się wybiera do Babo z aparatem ? Dużo koni na liście zgłoszeń, strasznie żałuję, że z powodu pracy nigdy nie jest mi dane się tam wybrać 🙁 Może kiedyś.
Na F Baborówka już jest zdjęcie, że trenujesz 😅 Widziałaś, jaką piękną biżuterię mają jako nagrodę dla najlepszej amazonki??? Warto dla niej wbić się w tego pampersa 😜
Byłam (z pampersami, heheh)... niestety starszy głównie był zainteresowany gastronomią (zeżarł 2 zestawy obiadowe naraz, poprawił lodem, gofrem i deserem 😵.... 2,5 latek - jak on daje radę?? 🤔) Jak już w końcu się obżarł i na kolejne "jesce loda" matka powiedziała stanowcze "nie" to stwierdził, że on chce iść na skoki. Poszliśmy... po drodze się rozmyślił i wył jak poparzony jak lazł na parkur. A jak przyszliśmy to akurat była przerwa. 👿
Ani jednego całego przejazdu nie widziałam przez to moje towarzystwo. Więc się głęboko zastanawiam nad dniem jutrzejszym.... Chyba, że sprzedam przynajmniej jedną sztukę teściowej...
kotbury czy On żyje po zjedzeniu tego wszystkiego??? Ja myślałam, że moja to miała apetyt ale tyle by chyba nie zjadła 🙇 Moja córka z racji nadpobudliwości tak dawała mi popalić na zawodach, że dla mojego zdrowia psychicznego i dla jej bezpieczeństwa musiałam zrezygnować na wiele lat z chodzenia na zawody. Żadna ze znanych mi osób dobrowolnie nie chciała się nią zająć a teściowej nie mam (tzn jest ale bardzo, bardzo daleko). A że internety wtedy raczkowały tak więc na długo wypadłam "z obiegu" Pamiętam jak próbowałam i na zawodach była taka duża krówka reklamowała Terravitę i moja córka jej się bała. Ryczała tak głośno i tak przeraźliwie, że niestety to był koniec zawodów dla mnie 😵 To była ostania próba. ogurek nie masz więcej??