zembria, to jest to samo co La Sellerie de Maé. Tutaj akurat zamawiałam (bo jest jeszcze kod zniżkowy Oli Mudry😉😉 i wszystko sprawnie bardzo działa. Tylko tłumaczenia mają niezłe 😅
Na horze tak jakby zmieniła się strona, nadal jest z nimi ok kontakt itd ? Kiedyś zamawiałam kantary, było wszystko ok. Teraz moje konto istnieje ale brak tego zamówienia w historii, widzę, że brak opinii w produktach na które się czaję już z rok i pamiętam, że czytałam opinie. Ogólnie niby to samo a jednak dziwnie. Chcę zamówić bryczesy, ale boję się, że nie trafię z rozmiarem i będę potrzebowałam zwrócić produkt- będzie z tym jakiś problem ?
No ja miałam teraz przygodę z Horze. Złożyłam zamówienie, ale jakby w trakcie płatności mnie wylogowało. Zamówienia brak w panelu klienta. Kasę pobrało. Brak maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia.
Napisałam do nich maila, odpisali, że zamówienie przeszło dobrze i pojawiło się też w panelu.
Długo trwało kompletowanie go, więc napisałam maila, żeby je anulowali. Po dwóch dniach od maila paczka została wysłana, a oni mi odpisali, że niestety już wysłane i nie mogą anulować. Napisałam im, że w takim razie od razu klikam odmowę przyjęcia, żeby kurier im tą paczkę zwrócił. Dostałam zwrot za 1 z 3 produktów w zamówieniu i prawie 3 tygodnie się szarpałam o resztę kasy (brak odzewu od nich). W końcu odpisali, że sprawdza o co chodzi i wtedy dostałam zwrot reszty kwoty.
Teraz złożyłam zamówienie i wszystko póki co jest ok - dostałam maila potwierdzającego przyjęcie zamówienia, zamówienie jest w panelu i już wysłane.
Oni mają coś zepsute z logowaniem, bo ja jestem jakby cały czas zalogowana i wylogowana jednocześnie.. nie wiem o co chodzi. Ale ogólnie działają i mimo trudności czasami - wszystko ok.
Tak, ostatnio się na Horze.pl strona zmieniła i teraz to jakiś dramat jest. Nic nie widać, opisy, strona cała jest jakaś taka nieczytelna, często się nie ładuje strona klubu, albo panel klienta... no lipa. Ja póki co z nimi nigdy nie miałam żadnych problemów. Jak coś pójdzie nie tak, a na meila nie mam odpowiedzi, to dzwonię i oni tam sami proszą, żeby kontaktować się lepiej telefonicznie jeśli na czasie nam zależy. Mi jakieś zwroty, czy anulacje przez telefon to w 5 minut ogarniali i kasa od razu odesłana była.
zembria, teraz jak wejdziesz w zakładkę kontakt na polskiej stronie to masz info, że infolinia i czat są niedostępne i możesz wysłać maila przez formularz kontaktowy, który nie zawsze się ładuje.. 😅
Puma, A co to za kod? Bo jeszcze nie zamówiłam, może skorzystam. Wchodzi na rzeczy z już obniżoną ceną? Fokusowa, No tam chyba po tej rewolucji strony, to coś ogólnie nie tak jest 😉
zembria, kod to olamudry10. Wchodzi chyba na wszystko, tam wiekszosc rzeczy jest juz po jakiejs obnizce. Minusy Sellerie Mae to koszt dostawy (ale czesto warta bo promki bdb) jej predkosc.
kotbury, nadal natomiast reklamacja z tytułu niezgodności towaru realizowana jest przez sklep a nie producenta. Tak, jak pisałam wyżej - to sklep odpowiada w tej sytuacji prze klientem a to czy do rozpatrzenia konsultuje sprawę z producentem to jest już inna kwestia i pozostaje poza kupującym. Nie mylmy gwarancji producenta z ustawową ochroną klienta jaką jest reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową.
plusy dla febro i horseandpony
i mniejszy plus dla pikeur.de, Myślałam, że trochę szybciej dojdzie paczka, ale finalnie wszystko legitnie i jeszcze kopystka i smaczki w gratisie.
1. Horse&pony +; uwzględniono moją prośbę w komentarzu (miałam problem z oznaczeniem mojego paczkomatu i wybrałam drugi najbliższy, sklep wysłał do "mojego" zgodnie z prośbą), zwracałam produkt z uwagi na za duży rozmiar i również wszystko w porządku. Czekałam dłużej na zwrot pieniędzy, natomiast z racji akcji promocyjnych, końcówki roku, imprez jeździeckich itd. ciężko mieć zarzuty do sklepu. 😉
2. Loft-hr + wszystko bez zarzutu.
3. Woof Craft +; zamawiałam sakwy, skontaktowano się ze mną, że nastąpił błąd w druku materiału i zapytano, czy chcę otrzymać na chwilę obecną te wadliwe sakwy i później wysyłkę właściwych, czy też otrzymać od razu poprawne, wybrałam drugą opcję. Czekałam dość długo, natomiast dostałam także bardzo duży gratis przy zamówieniu, w sumie dodatkowy produkt plus brelok w wybranym przeze mnie wzorze sakw. Bardzo polecam. 🙂
4. Bergo + jak zwykle.
5. Django + (zakup za pośrednictwem allegro), szybka wysyłka, udany zwrot i zakup drugiego przedmiotu już w prawidłowym rozmiarze.
Plus dla Equinest - szybka wysyłka, etykieta zwrotna w paczce i zwrot darmowy, super cena w stosunku do rynkowej.
Plus dla Equibiotic - wysyłka wręcz błyskawiczna.
Duży plus dla horse-feed, bo teleportem wysłali paczkę z suplami, mimo gorącego okresu przedświątecznego. No i miłe gratisiki - dodatkowy plus za pisanie dat przydatności nawet na próbkach (!) 🙂
Ja jestem bardzo zadowolona z zakupów w tradeinn.com. Jedne z sensowniejszych promocji na BF, kupiłam kilka porządnych rzeczy w śmiesznych cenach (np. mega fajne puśliska za 30zł, czy ogłowie za 130...)
Kolejny plus dla Equinest - bezproblemowe zwroty i szybka dostawa, a do tego mega atrakcyjne ceny.
Plus dla Loft H-R - szybka wysyłka.
Póki co minus dla Horseway - mają niedozwolone zapisy w regulaminie i tną na wysyłce przy zwrotach. Jestem w trakcie odzyskiwania kasy.
(Sklep ma obowiązek zwrócić wartość najtańszej dostępnej wysyłki przy zwrocie, jeśli klient zapłacił za wysyłkę - u nich to 15 zł. Na każdym zwrocie ładną kasę sobie na boku kroją. A ja mam alergię na takie oszustwa.)