Plus dla sklepu Equinest, bałam się że będą problemy z dostawą, podkładka pod siodło przyszła w zapowiadanym czasie, po kilku dniach w super przecenie 🙂
Nie ma darmowej dostawy na pojedyncze worki, była w weekend promocja ale dziś się skończyła.
Darmowa dostawa jest oczywiście przy większej ilości worków jak i rabaty, ale to ustalane jest indywidualniet.
espérer, to jest dystrybutor Saracena, więc bardzo dobry sklep.
U mnie jednym z kryteriów wyboru jest brak dodatkowej opłaty za dostawę (może być przy jakiejś minimalnej kwocie, mam 4 konie także i tak zamawiam więcej), jak w obecnych czasach widzę prawie 20 zł od worka i nie ma jasnych kryteriów kiedy jest w cenie, to nie zamawiam. Chyba że ceny są wyjątkowo niskie i z dostawą dalej wychodzi atrakcyjnie, ale tam nie są. Jakieś ustalanie indywidualne mnie nie kręci, stracę czas na dzwonienie pewnie tylko po to, żeby dowiedzieć się że przy 10 koniach to by dali, a tak to nie mogą, albo nie będzie to powtarzalne.
lhp, mam podobne przemyślenia. Gdzie sie daje to robię smarta lub odbieram osobiście. Dlatego horse-feed bardzo lubię bo mają ceny jak wszyscy inni i jakoś te dostawę za darmo ze nawet jeden worek wyjdzie za friko. I jeszcze te znizki. Jak to im się składa a innym nie, to nie wiem...
Swoją drogą mam pewne przemyślenia na temat polskiego dystrybutora Saracena, a raczej taktyk sprzedaży. Jestem ogromnym fanem marki, dla mnie to pasze nr 1, mieszkałam w UK i tam je poznałam. I musze powiedzieć ze dupa mnie boli ogromnie. Jedno to koszty dostaw (chociaż mam skąd odebrać, ale to też koszt), dwa to tak sobie atrakcyjne promki no ale ok, każdy ustala co chce. Trzy to limitowana oferta próbek - chociaż to jestem w stanie zrozumieć trochę. Ale tego że głupie próbki są o 40% droższe niż u producenta to juz nie (zamówiłam z UK ze względu na brak w Polsce). Mark-up na dużych workach rozumiem bo import kosztuje, ktoś z tego żyje. Ale aż tyle doliczyć na lichym woreczku który ma zachęcić do kupna pełnej wersji... nie rozumiem. Lekko mówiąc trochę mnie to zniesmaczyło.
Wszystko razem sprawia że hmmmmm nie chce mi się z tych pasz w ogóle korzystać. Owszem mają mega fajny team doradczy i to tylko tam mnie w pewien sposób przyciąga. Ale IMHO samo to nie wystarczy. Inni po prostu mają lepszą ofertę a pasze też maja dobre. No smuteczek trochę.
Donkeyboy, dla mnie Smart na pasze już w ogóle nie wchodzi w grę. Ostatni rok fizycznie nie udało mi się znaleźć na Allegro niczego, co nie miałoby doliczone wysyłki w cenie. Każdy jeden worek był 15-20 złotych droższy niż gdzie indziej, gdzie koszt wysyłki był jawny. Może miałam pecha, ale szukałam spokojnie z 7-8 różnych pasz, sieczek, otrębów i TYLKO RAZ zapłaciłam tyle samo, co gdzie indziej z wysyłką, ale miałam do paczkomatu, to wzięłam. Wszystkie inny próby wyszły mnie taniej w normalnym sklepie z wysyłką...
Oprócz tego kupuję na Allegro prawie wszystko, ale ta darmowa wysyłka przy paszach to jest po prostu oszustwo.
Sivrite, dla mnie to ostateczność - większość pasz ma po prostu dodany koszt do ceny na Allegro. Ale czasem sie trafi sie jakiś rodzynek, kiedyś Hartog wychodził taniej ale to chyba był w sumie ten sklep redmills który i tak mial darmowa dostawę. Chyba ten sklep FDS tez wychodzi taniej niż zamawianie przez sklep, ale tylko trochę. I dengie chyba kiedys znalazlam tez, ale moze dlatego ze byla ta zmiana z paczek 20 na 15kg. Czasem tez sa sieczki jakichś bardziej no-name producentów w dobrej cenie.
donkeyboy, , lhp, ja tam jestem zadowolona. Nie dość , że mam rabat to darmową dostawę oraz jeszcze zawsze gratisy jakieś wrzucą. Robimy zamówienie ze stajni, w kilka osób i wszyscy zadowoleni. No dobra czasem kłótnia kto weźmie wiadro na mesz gratisowe 🤣😅😂
Uwielbiam te pasze , karmię od lat z małymi przerwami jak konie jadły coś innego, super zawsze Paulina doradzi.
Perlica, no niestety jak sie nie ma grupy do zamówienia lub nie ma X koni zeby pewnie na te zniżkę zarobić to jest lipa niestety. Musialabym se konia dokupic albo dwa 😉
Tak jak mowie, jestem fanka pasz, nie mam do nich zastrzeżeń. Moja uwaga dotyczy sie tylko i wyłącznie jedynego dystrybutora i porównania na tle innych jak np. Red mills.
donkeyboy, ja mam jednego konia i zamawiam co 2 miesiąc po prostu. Wszystkie koleżanki mają po 1 koniu i po prostu zamawiamy więcej bo się opłaca. Jak dodasz pasze, sieczkę i mesh to serio wychodzi naprawde sporo worków.
RM jest droższy i wychodzi drożej nawet z rabatem 😉 lhp, masz 4 konie to spokojnie byś miała darmową wysyłkę oraz rabat.
Perlica, a ile masz ten rabat i od jakiej kwoty wchodzi z ciekawości (moze byc na priv)? Bo wykumałam teraz ze jak dam 6+ workow to dostawa wchodzi za darmo. Tyle ze mam mniej sieczki za więcej. Red mills w obecnej kalkulacji nadal lekko wygrywa bo mają hartoga który wychodzi sporo taniej niz Dengie za kilogram
lhp, masz 4 konie to spokojnie byś miała darmową wysyłkę oraz rabat.
Perlica, pewnie masz rację, ale z drugiej strony oferta wszelkich pasz i miejsc ich zakupu jest tak bogata, że czy ja muszę się kogoś o coś prosić? No nie muszę. I w mojej opinii chyba ten sklep trochę o tym zapomina, a traci na tym na pewno więcej, niż mu się wydaje.
Ale ja Wam nie nakazuję być na Saracenie.
Trochę nie rozumiem o co chodzi z proszeniem.
Dostałam jasne warunki : od tylu worków to tyle , jasno i klarownie.
Ja jestem i jestem zadowolona bardzo :-)
Hartog mnie akurat wogóle jako pasza i sieczka nie przekonuje, bo szczególnie sieczka dla mnie to nie jest jakość Dengie.
Ale każdy karmi czym chce i nie rozumiem jojczenia na sklep z paszą, którą ktoś nie chce karmić.
Brzmi to jakby, no chciałabym ale nie będę, więc na złość mamie odmrożę sobie uszy :-)