Oj, szczerze wątpię. Najwyżej będę podawać pompkę dziennie, może nie będzie fajerwerków spod ogona 🤷
Mi się ostatnio zepsuło... Cabi Glue. Bolesne są takie straty 😖
Meise, - jak Ci się zepsuło Cabi? Tam się nie ma co psuć, jak się rozwarstwia to wystarczy zamiąchać. Chyba, że było nie zamknięte i wyschło na amen. Ja tam używałam cali grubo po terminie i nic mu nie było 😅
Meise, - ja bym wymiąchała i używała dalej, używałam z dwa lata po terminie i działał 🤷 albo dokupiła siarczan miedzi i zagęściła, kosztuje grosze na allegro.
Dziewczyny, potrzebuje na cito preparat z dużą zawartością żelaza. Klacz źrebna źle wyniki krwi, anemia. Wet zalecił podawanie żelaza. Mozecie cos polecić?
Nie, właściwie to nie do końca.
Klacz po odstawiwniu źrebaka mocno schudła nagle, kucka 125cm. Gdzie zawsze była jak paczuś, 17 lat. Tak to nic po za tym jej nie dolega,
charlieeee, - gemuse w tych 25kg paczkach? Są w granulkach i wychodzą na prawdę bardzo ok cenowo. Mi wiadro 3kg starczało spokojnie na 3 miesiące.
Animików to nawet mój wszystkożerny klusek nie chciał jeść 😝 więc nie wiem na ile to kwestia proszku, a na ile ogólnej paskudności.
Nie mogę edytować, miało być wiadro 10kg na 3 miesiące 😑
Choć teraz przesiedliśmy się na balancer Semper Min, żeby zwierzowi było trochę mniej smutno jak je. Zawsze to ciut więcej, niż sama garć sieczki i kubeczek witamin. Semper wychodzą trzy kubeczki 😂
Oj jednak preparatów NuVena nie polecam, koń od sierpnia jest stale na Selenie, Cynku, Miedzi i jeszcze kilku preparatach od nich, wczoraj przyszły wyniki krwi selen w dolnej normie (a w międzyczasie miał też iniekcyjnie podawany), a cynku mój koń nie ma wcale, jest poniżej normy.
_Gaga, Heste dawałam, ale cynk szału nie robił
Selen lepiej, ale nadal iniekcje były konieczne, więc szukałam alternatywy.
Mój kucyk jest wybitnie problematyczny jeśli chodzi o selen. Ale tak słabych wyników z cynkiem to jeszcze nie miał.
u mnie przy cynku poniżej normy poszła jedna puszka Hesty, potem jedna puszka Equipur i wyniki poszły prawie na środek widełek.
lusia722 może suplementujesz też czymś co bloku wchłanianie cynku ?
lusia722, selen to chyba tylko w injekcji ma sens, przynajmniej wg moich wetów. Może w ogóle dietę by trzeba ogarnąć od zera. Nadmiar jednego pierwiastka może wpływać na przyswajalność innego...
U mnie po puszce Hesty cynk poszybował z poniżej normy na górną granicę u obau koni. Badania 4 czy 6 tygodni od zakończenia suplementacji (nie pamiętam dokładnie).
Potwierdzam skuteczność Hesty Plus - różne suplementy. Skoro cynk się nie poprawił (zakładam, że był dawkowany prawidłowo) to może problemy z wchłanianiem lub interakcja z innymi suplementami/paszami?
faith, ja mam teraz lekko pracujące dwa konie na Aminoralu, moja Siwka która po źrebaku i zasuszaniu cycków wyglądała jak wiór, a drugi to lekko pracujący niespełna 4 letni xx. Oba konie z racji niedużej pracy dostają niedużo, ale dobrego jedzenia I Aminoral. Folblutowi szyjsko urosło i ogólnie zrobił się taki apetyczny, Siwka też wraca do swojej formy. Z mojej strony polecanko.