Hamer - no to powrotu do zdrowia życzę. Bidulka się wycierpiała 🤔 Ja dzis w końcu po miesiącu dosiadłam moją arabską wyścigówkę - fantastycznie chodził na rozruchu, naprawdę spodziewałam się jakiś niespodzianek a Niun bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. I to w dodatku młody, szalony 🤣 arabiszon hihi. Mam ogromne poczucie straconego czasu przez moją chorobę i absolutnie niepotrzebnie - dzieciak wszystko zapamiętał z poprzednich lekcji ( to na pewno wpływ magicznych cukierków z Leoveta - dla cuksa zrobi wszystko 😀 ).
niema się z czego cieszyć, zwłaszcza iż źrebaki nie żyją klacz też mogła nie przetrzymać, a wszystko na skutek działań speca od rozrodu, który najpierw niczego nie widzi a po przyjeździe rozkłada ręce i on nie może tu nic pomóc, decyzja o transporcie na klinikę i ratowaniu klaczy była moja i to by przerwał akcje porodowa bo źrebak wypychany był na odbyt i by porozrywał klacz od środka, dziękuje za taki stres
[quote author=LSW link=topic=752.msg888834#msg888834 date=1297109862] no to miałaś, Hamer, kumulację 🙂
niema się z czego cieszyć, zwłaszcza iż źrebaki nie żyją klacz też mogła nie przetrzymać, a wszystko na skutek działań speca od rozrodu, który najpierw niczego nie widzi a po przyjeździe rozkłada ręce i on nie może tu nic pomóc, decyzja o transporcie na klinikę i ratowaniu klaczy była moja i to by przerwał akcje porodowa bo źrebak wypychany był na odbyt i by porozrywał klacz od środka, dziękuje za taki stres [/quote]
faktycznie, nie ma się z czego cieszyc. Nie zrozumiałem. Tzn, nie pisałaś, że źrebaki nie żyją. Myślałem, że żyją. Mam wałacha dla rekreacji. I tylko się utwierdzam w przekonaniu, nigdy klaczy! Po co mi te stresy? Mariusz
Złota, śliczna, niech rośnie zdrowo na dzielna arabkę 🏇
a może ktoś chciałby dać szanse temu wałaszkowi, żaden arab nie powinien wpadać w taki tarapaty, to konie o wielkim sercu. Gdybym była na swojej ziemi to bym się nie zastanawiała nad wykupem http://www.konie-pegasus.pl/On-tez-chce-zyc
Złota, śliczna, niech rośnie zdrowo na dzielna arabkę 🏇
a może ktoś chciałby dać szanse temu wałaszkowi, żaden arab nie powinien wpadać w taki tarapaty, to konie o wielkim sercu. Gdybym była na swojej ziemi to bym się nie zastanawiała nad wykupem http://www.konie-pegasus.pl/On-tez-chce-zyc
on juz wykupiony, stoi w bezpiecznym miejscu Kon po przejsciach i to ostrych, zdążył juz w nowym miejscu złamać komus rekę...
Epikea bardzo się cieszę, że kolejny rudy znalazł bezpieczne miejsce, czułam, że będzie mógł na ciebie liczyć 😉 przykre, że narozrabiał w nowym miejscu. Konie do nas mówią ale czasem szybciej niż zdążymy zrozumieć. Trzymam kciuki za nawiązanie przez właściciela prawdziwej więzi z arabkiem. Jak jesteś w pobliżu to będzie dobrze 😉 A swoją drogą dziś na stronie Pegasusa nadal jest informacja, że zbierają kaskę na jego wykup, trochę nie halo-też miałam wysłać 🤔
To ja trochę z innej beczki. Chcę zrobić prezenterkę dla arabki. I mam pytanie: Gdzie można dostać dobrej jakości pojedyncze elementy konstrukcji typu kółeczka , klamry , linki. Bez konieczności zakupu całej paczki np. kółeczek?
Epikea bardzo się cieszę, że kolejny rudy znalazł bezpieczne miejsce, czułam, że będzie mógł na ciebie liczyć 😉 przykre, że narozrabiał w nowym miejscu. Konie do nas mówią ale czasem szybciej niż zdążymy zrozumieć. Trzymam kciuki za nawiązanie przez właściciela prawdziwej więzi z arabkiem. Jak jesteś w pobliżu to będzie dobrze 😉 A swoją drogą dziś na stronie Pegasusa nadal jest informacja, że zbierają kaskę na jego wykup, trochę nie halo-też miałam wysłać 🤔
ganasz ja nie uczestniczę w sprawie araba. natomiast wiem z pierwszej ręki co się z nim dzieje. Czy już jest spłacony nie mam pojęcia. Wiem, że niektore konie sa finansowane z róznych pozyczek od osob prywatnych a fundacje zbierają tak czy tak pieniądze żeby potem tym osobom oddać.
Hamer miło Was widzieć ! Życzę Czance szybkiego powrotu z zdrowia !!! :kwiatek: Złota gratuluję 🏇 Epikea Ty to masz głowę do takiego dziergania 👍 fajowe 😍
a ja właśnie dostałam fotki mojego malowanego kasztana .... ps. i jaka śliczna pogoda ! 😅
raz mialam trening skokowy ale to nie moja branza 😉 z musu chwilowo stała sie rudzinka za to pingwinkiem 😁 ale jeszcze chwila i wyjezdza - czas na potomka w koncu...
hej mam do was takie pytanko,moze ktos z was znal, widzial,wie cos o ogierze arabskim Wieczór po Melonie od Wierzy? To tauś mojej Niuńki a nie moge nigdzie znalesc zdjecia ani zadnej informacji o nim 😵
hej mam do was takie pytanko,moze ktos z was znal, widzial,wie cos o ogierze arabskim Wieczór po Melonie od Wierzy? To tauś mojej Niuńki a nie moge nigdzie znalesc zdjecia ani zadnej informacji o nim 😵