Forum konie »

Konie czystej krwi arabskiej

Epikea, gratulacje!!!

ps. tak bardziej dla ożywienia wątku 😉
ogurek, Dzięki piękne 💖
Szukam informacji o mojej dawnej klaczy Arabskiej
Dimer ( Dalilah ,Ensenator) w styczniu skończyło 1/3 lat (17.01.2013r) siwa w hreczke
Dałam na próbę po akceptacji ,sprzedałam znajomej. Miała być blisko 10 km ode mnie , aż pewnego razu poprostu jej nie było. Liczyłam że znajoma da znać gdyby coś było nie tak i Dimer by po prostu wróciła do mnie. Niestety gdzieś została wywieziona w "trening" i dalej sprzedana.
Chciała bym wiedzieć gdzie jest ? Czy wszystko ok u niej i dać znać nowemu właścicielowi ,że gdyby się nie sprawdziła to ją odkupie.
1000026375.jpg 1000026375.jpg
1000026374.jpg 1000026374.jpg
Za rok/półtora będę szukać araba.
Dorosłego, żadne źrebaki i odsady nie wchodzą w grę. 155 cm+
Pytanie do mądrzejszych i bardziej doświadczonych w rasie- gdzie i u kogo szukać takich koni? Tutaj na rewolcie i innych portalach pokroju olx bardzo rzadko pojawia się cokolwiek interesującego.
Zupełnie nie jestem na bieżąco i nie wiem gdzie można szukać takich koni.
Nie interesują mnie pokazówki na filigranowych nogach z Janowa, po sławnym, zdrowo walniętym ogierze, nie mogące dobrze oddychać przy jakimkolwiek wysiłku. 🙃
Najbliżej mojemu sercu do smoków z Terska - wysokie, dobrze zbudowane, a dodatkowo chyba niosące geny maści czekoladowej, choć to raczej w ramach ciekawostki. Tylko transport z Rosji byłby teraz chyba dość kłopotliwy. Czy w Polsce lub krajach UE są stadniny/prywatni hodowcy mający konie w typie tych rosyjskich? Lub jakieś alternatywne linie, sprawdzone pod względem użytkowym i z dobrą głową?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się