adriena, takie puśliska doradziła mi obsługa klienta w equishop. Niestety patent z gumeczkami się nie sprawdził, cały czas mi te osłonki uciekają. Przez kilka pierwszych miesięcy użytkowania nie miałam takich problemów, dopiero od listopada pojawił się taki problem (czyli po 9 miesiącach codziennego użytkowania puślisk).
donkeyboy, - aaaaa, zupełnie inaczej w głowie to "widziałam". No to ma w sumie sens, ale nie wiem czy wyjdzie z puśliskiem ujeżdżeniowym, muszę spróbować. Dzięki! 🌻
ej ale cały trik żeby to się nie rozwijało jest w pokrowcu 😀 to że sobie tak zawine nie gwarantuje mi że się nie rozwinie (aczkolwiek strzemiona mam ciężkie więc mniejsze szanse). chodzi o to żeby zapakować to w pokrowiec, nie za luźny - to się nie rozleci
Są też takie pokrowce na strzemiona co się przewiesza przez siodło - te to już w ogóle załatwiają problem same z siebie
No powiem wam ze działa 😅 co prawda na długości mojej "ujezdzniowej" jak skróce na skoki to pewnie nie zawinę tak, no ale jednak wiekszosc czasu mam je jednak dłuższe. Także dzięki za tipa!
michalinapertek, nie znam tych Acavallo, ale tu polecono mi TMD i jestem zadowolona. TMD masz szyte na wymiar, więc na pewno będą dopasowane do twojej długości nogi (położenie sprzączki np). Acavallo masz taniej na tradeinn.
Hej, będę wymieniała puśliska (obecnie mam soft busse), jeździłam kilka lat na "starych" prestige, które uwielbiałam. Generalnie chciałam teraz kupić właśnie prestige, bo zależało mi na ich miękkości skóry i trwałości, ale czytałam trochę wasze opinie, że jakoś spadła i teraz mam dylemat.
Znalazłam też puśliska Dyon, softy, ale nie znam opinii. Dyon jest fajną firmą jeśli chodzi o ogłowia, czy inne elementy skórzane, więc powinno być w sumie ok, tylko nie wiem jak w zestawieniu Dyon - Prestige - które lepsze. Czytałam też wasze opinie o pusliskach TMD, i teraz mam straszną zagwozdkę.
Które polecacie - Prestige, Dyon (może ktoś ma, to podzieli się opinią 😁😉, czy TMD. A może polećcie coś jeszcze?
Chodzi mi o zwykle wszechstronne. Potrzebuję miękkich puślisk, raz że mam siodełko prestige, a dwa, mam bardzo delikatne nogi, od razu robią mi się siniaki, albo otarcia. Obecne busse dają radę, ale są lekko za twarde i jakościowo też zostawiają wiele do życzenia.